WEEKENDGUIDEN – UGE 3

WEEKENDGUIDEN – UGE 3

Techno-teater, jazz jam, 1920’er stemning, poetry slam og hele to loppemarkeder. Det er bare noget af det, denne weekend byder på i det aarhusianske. Vi guider dig igennem endnu en kulturfyldt uge, hvor du både får mulighed for at kridte danseskoene, komme til fernisering og læne dig tilbage i biografsalens mørke.

 

Torsdag

Kom til Gudløs Torsdag på Teatret Svalegangen. // foto: facebookbegivenhed

 

Beautiful Boy i Øst for Paradis 

Hvor: Øst for Paradis  Kl.: 18.30-21.00  Mønt: 115 kr

På torsdag er der premiere på den nyeste film med Timothée Chalamet i rollen som en ung mand, der synker ned i et stofmisbrug og må hjælpes ud af det med hjælp fra sin far (Steve Carell) og adskillige afvænningscentre. Men er det nok? Filmen får utvivlsomt gang i tårekanalerne, men bare rolig – Øst for Paradis står parat med en øl og en pakke kleenex til at få dig helskindet – om end lidt rødøjet – gennem oplevelsen. OBS: Der er kun få billetter tilbage!

 

Gudløs Torsdag på Off the Record 

Hvor: Teatret Svalegangen, Lille Scene  Kl.: 20.00-21.30  Mønt: 50 kr

Vil du vide mere om danskernes tro og overtro, så kom ned på Teatret Svalegangen, når Off the Record holder Gudløs Torsdag. Ken Ramshøj Christensen (Institut for Kommunikation og Kultur) og Mathias Clasen (Institut for Klinisk Medicin) guider dig igennem aftenen og fortæller om deres kortlægning af emnet.

NB: Aftenen er arrangeret i samarbejde med Ateistisk Selskab.

 

Jazz Jam på Smagløs 

Hvor: Café Smagløs  Kl.: 20.30-01.00  Mønt: Gratis

Så er der igen jazz jam på Café Smagløs. Først på aftenen kan du opleve en kort koncert med Martin Vollertsen, Laurits Brinkmann og Jens Emil Jensen, der denne aften fortolker Paul Bley numre. Derefter kan du selv indtage scenen eller læne dig tilbage og nyde det aarhusianske jazzmiljø folde sig ud. Tilsæt en kold øl og du har en rimelig ideel torsdag aften på hånden.

 

Fredag

Ny forestilling på studio scenen dykker ned i techno- og ravekultur. // foto: Aarhus Teater

 

HuskMitNavn: “Days like these”-soloudstilling 

Hvor: Charlotte Fogh Gallery  Kl.: 17.00-19.00  Mønt: Gratis

Du har sikkert allerede set de karakteristiske værker af kunstneren kendt som HuskMitNavn – enten på gader og stræder eller på diverse gallerier rundt om i landet. Senest har en soloudstilling på Nikolaj Kunsthal i København fået stor opmærksomhed, og nu kommer udstillingen til Aarhus. Kom ned til ferniseringen i Mejlgade på fredag og få et nærmere kig på de underfundige og humoristiske figurer, der beboer kunstnerens – og vores – univers.

 

UNTZ-UNTZ-UNTZ på Aarhus Teater

Hvor: Århus Teater, Studio Scenen  Kl.: 21.30  Mønt: 95 kr

Med undertitlen ”Et technorave der billedbomber dine sanser” er der lagt op til en usædvanlig aften i teatret. Stykket er en rejse ind i techno-rave-kulturen, hvor advarsler om stroboskop- og neonlys skaber forventninger om et kryds mellem en nat i byen, et visuelt virvar og et teaterstykke med kant.

”Giv dig hen til et glødende møde mellem krop og forsvinden, lys og mørke, stilstand og bevægelse, organiske blink og eksponeret eksistens.” (Aarhus Teater)

Premieren på forestillingen om torsdagen er udsolgt, men fredag er der stadig plads. Køb billet nu!

 

Gatsby Night

Hvor: Scenekunsthus Århus  Kl.: 19.00-23.00  Mønt: Gratis

Scenekunsthus Aarhus slår dørene op for en ny sæson på fredag med et brag af en fest i ægte 1920’er stil. Mangler du en lejlighed til at kridte danseskoene og lufte fjerboaen, er det her arrangement et absolut must. Kl. 20 er der introduktion til dansestilen Lindy Hop, der var det nye sort i Gatsby’s tid, og det må du ikke gå glip af! Så kom ned og få en svingom, og støt det lokale scenekunst-miljø og fest som i 1925!

 

Lørdag

Hvis din bytur skal være dyster på lørdag er V58 det rigtige sted. // foto: facebookbegivenhed

 

Aarhusmesterskabet i Poetry Slam

Hvor: Stakladen  Kl.: 20.00-23.00  Mønt: 30 kr

HAPS (Hele Aarhus Poetry Slam) er efterhånden en etableret del af det aarhusianske litteraturmiljø, og nu er vi igen nået til afgørelsens time: årsmesterskabet i poetry slam 2018. Ni digtere dyster denne aften i poetisk tvekamp på studenterhusets scene, og publikum afgør vinderen. Har du ikke overværet HAPS i aktion endnu, er denne aften en oplagt mulighed for at se noget af det bedste, Poetry Slam har at byde på. Og er du en garvet tilskuer (og dommer?) får du her chancen for at se, hvad der rør sig i den poetiske undergrund netop nu.

 

Something Wicked this way Cometh?

Hvor: CasaV58  Kl.: 21.30-02.00  Mønt: Gratis

Foretrækker du en dyster stemning på dansegulvet? Så slå vejen forbi Vestergade lørdag, hvor aftenens DJ’s står for at skabe den hele rigtige vibe i Casa V58’s kælder. Arrangørerne lover, at der vil blive spillet alt fra EBM, Dark wave, Industrial, Gothic, Neofolk, Post punk til Dark Ambient og Alt. Metal. Efter det hedengangne Double Rainbow lukkede dørene for sidste gang, har det virket tomt på den århusianske club-scene. Det sætter denne aften en stopper for – på en lidt anden måde end du måske er vant til.

 

Søndag

Tag i Marselisborg dyrehave på søndag – og husk gulerødder til hjortene! // foto: visitaarhus

 

Gå en tur i skoven

Hvor: Naturen  Kl.: Når du vil  Mønt: Gratis

Har du siddet lige rigeligt indendøre den sidste måneds tid? Har kulde og eksamener tømt dig for D-vitamin? Så er denne søndag en glimrende mulighed for at komme lidt udenfor. Om du foretrækker dyrehaven, Riis skov eller en tur rundt om Brabrand Sø er op til dig, men vi anbefaler, at du kommer ud og nyder det klare friske vintervejr, inden hverdagen trænger sig på igen.

 

Flagstang markeder 

Hvor: Musikhusets foyer  Kl.: 10.00-15.00  Mønt: Afhængig af selvbeherskelse

Søndag er loppefundenes tid. Nu har du måske tænkt, at det nye år skal være året, hvor du bruger færre penge og tænker mere på miljøet. Og det passer jo umiddelbart ikke særlig godt sammen med januars fristelser i form af udsalg her der og alle vegne. Men jeg har en god nyhed til dig! Du kan få det hele. I stedet for at gå ad strøget skal du bare lige lægge vejen omkring Musikhuset. Her åbner Flagstang Markeder igen dørene for et hav af genbrugsgodter, som hverken belaster miljø eller pengepung unødigt. Det var så lidt.

 

Loppemarked på Godsbanen

Hvor: Godsbanen, Rå Hal  Kl.: 10.00-16.00  Mønt: 20 kr

Fandt du ikke noget i Musikhuset? Er du stadig på udkig efter den helt perfekte urtepotteskjuler / teaktræskommode / skrivebordslampe? Eller er der lige en enkelt julefrokost tilbage og ingenting at tage på? Så kom ned på Godsbanen og gå på jagt, når Rå Hal åbner dørene til endnu et loppemarked. Der er som regel altid noget at komme efter, så det eneste spørgsmål er, om du har set nok af Marie Kondo’s Netflix-serie til at begrænse dig.

 

Skriv en kommentar