WEEKENDGUIDEN – UGE 29

WEEKENDGUIDEN – UGE 29

Solcreme? Tjek. Solbriller? Tjek. Mod på forskelligartede kulturelle oplevelser? I den grad. Weekendguiden er gået på jagt efter et afslappende udvalg af begivenheder, som er tilgængelige i denne uge:

 

TORSDAG

SKALDYRSAFTEN MED ROSÉ

Sted: Salling Rooftop Kl.: 17:30 Mønt: 625,- for 2 personer inkl. 1 flaske rosé til skaldyrsanretningen

Sommer er også lig med forkælelse på den ene eller anden måde – det er vigtigt at lade op til hverdagslivets genkomst i horisonten.

Hvilken bedre måde end at gøre dette med udkig over Aarhus bymidte sammen med en ven, mens I nyder lækre skaldyrsanretninger? Salling Rooftop har på det seneste fået en touch-up og inviterer til smagsoplevelser under en åben himmel i anledning af det gode vejr.

Til omkring 313,- hver, får man en flaske rosévin og brød med til jomfruhummer, blåmuslinger og østers, med yderligere alt godt fra havet. Hvis man kan overskue beløbet, er der lagt op til en hyggelig stund med maritim kulinarisk aftensmad.

Køb billet lige her: Skaldyrsaften med rosé

 

QUIZ MED MATHIAS LINDEBORG PÅ KASA KASA SOMMERQUIZ

Sted: kasa kasa, Kalkværksvej 5G Kl.: 19:30 – 21:30 Mønt: Gratis

Ved Kulbroen hos Sydhavnen har kasa kasa åbnet sommerbar til glæde for et feststemt publikum. I et interview med Smagaarhus er stedet blevet opsummeret på følgende måde: ”kasa kasa er jo en foranderlig størrelse, og vi er opstået som et slags blæksprutteprojekt, der har fundet sine fødder i det her lille mærkelige træhus på Sydhavnen. Generelt er vi et samarbejdsorienteret projekt, hvor vi gerne vil tilbyde andre kreative at få del i den platform, som vi er så heldige at få adgang til,’ forklarer Katrine Stahlschmidt, der sammen med Sara Sadeghian står bag kasa kasa.”

På torsdag har du mulighed for at forme dit eget hold på 5 hoveder og deltage i kasa kasas helt egen sommerquiz, som styres med erfaren hånd af Mathias Lindeborg: Der loves kolde fadøl og flotte præmier i aftenens anledning!

Men kom i god tid – der konkurreres ikke kun om hæderen, men også siddepladserne.

//Foto: Unsplash

FREDAG

KUNSTHAL AARHUS – SHITAMICHI MOTOYUKI, MANON DE BOERS OG KIRSTINE ROEPSTROFF

Sted: Kunsthal Aarhus Kl.: 10 – 17 Mønt: Gratis

Hvorfor ikke slendre lidt rundt og få dækket din trang til kunstudstillinger? Kunsthal Aarhus på gældende tidspunkt tilbyde følgende udstillinger:

Den japanske kunster Shitamichi Motoyukis udstilling A Ship Went Up That Hill forbinder og kategoriserer de ting, han ser, oplever og samler på. Han indsamler fragmenter, der er løsrevet fra tidens mange lag og betragter dem i et nutidigt skær. Kunstneren anlægger en arkæologisk tilgang i sin udforskning af tidens lag, drevet af en særlig interesse for hvilke spor fra fortiden, man stadig kan finde i nutiden.

Hollandske Manon de Boers Down Time præsenterer igennem kunstkortfilm processen fra idé til skabelsesøjeblik: Værkserien From Nothing to Something to Something Else (2018–2019), der vises på denne udstilling, præsenterer os for en gruppe unge mennesker på mellem 16 og 20 år. Kunstneren havde ikke fastlagt noget forudbestemt hændelsesforløb eller udstedt bestemte instrukser; hun opfordrede blot de medvirkende til at spille musik, danse og tilbringe tid sammen. Alle tre film udforsker tidsrummet mellem det allerede skete og det endnu ikke indtrufne; potentialernes tid.

Kirstine Roepstorffs udstilling G[r]AIN er et solidaritetsprojekt, som reaktion på Ruslands nylige invasion af Ukraine: Da krigen i Ukraine brød ud, rettede Roepstorff henvendelse til en række internationale kunstnerkolleger og fagfolk inden for kulturlivet. For hver modtaget tekst fra kunstnerkolleger og fagfolk, som er direkte er involveret i krigen, opfører kunstneren sandsøjler af sandkorn, der samlet repræsenterer et væld af forskellige stemmer. I takt med at projektet udfoldes, formindskes den fysiske tilgængelighed til rummet, mens rummet forvandler sig til et voksende antal af ”talesøjler”.

Tag din tid og reflekter over udstillingernes individuelle og fælles indtryk på dig – og nyd en kaffe eller et glas vin efterfølgende i Kunsthal Aarhus’ omgivelser.

//Foto: Unsplash

LØRDAG

INSTITUT FOR (X) – WA WAV FEST

Sted: Institut for X Kl.: 15:30 Mønt: Gratis

Wa Wav på det vestafrikanske Wolof-sprog betyder ’ja ja’ – og samme positive holdning vil være tilstede, når Institut for (X) lægger rammerne til energisk og farverig fest med musik, dans og performances på lørdag:

Programmet kommer bl.a. til at bestå af DJs, Aarhuspanti – Murga & X og senegalesisk trommecirkel, for blot at nævne få eksempler. Tjek programmet ud lige her.

Eventet er gratis med traditionel mad over ild og bar under åben himmel – what’s not to like?

Wa Wav Fest er støttet af Institut for (X), PUKK og Music City Aarhus.

 

SØNDAG

AARHUS TEATER PODWALK

Sted: Aarhus by Kl.: Hvornår du har lyst til at begive dig ud på tur Mønt: 79,- for køb igennem app

Hvorfor ikke afslut din solrige søndag med en gåtur i helt dit eget tempo – med en fortælling i ørene, som hænger direkte sammen med lokationerne du begiver dig igennem?

Aarhus Teater har udviklet en app, Aarhus Teater Podwalk, hvor deres seneste podwalk-oplevelse – 10.000 Skridt – kan downloades på din telefon: Podwalken giver med syv nyskrevne tekster, indlevende oplæst af en række skuespillere, indblik i, hvordan der kan se ud inde bag facaden hos de fremmede mennesker, vi krydser på vores vej. 10.000 SKRIDT sætter i stigende grad vores empati under pres og tester, hvornår vi står af.

Ruterne er 7 km lang i alt og dit startpunkt vil blive oplyst efter køb af podwalken.

Appen kan downloades lige her og podwalken kan købes via: Apple Store og Google Play Store

//Foto: Unsplash

//Coverfoto: VINK

Skriv en kommentar