WEEKENDGUIDEN – UGE 29

WEEKENDGUIDEN – UGE 29

I disse dage flyder jazzen over Aarhus. Byens mange pladser, caféer og spillesteder er allerede fyldt med lækre toner fra Aarhus Jazz Festival, og det fortsætter heldigvis henover weekenden. Der sker også andre gode ting som litteraturaften og fællesspisning.

Torsdag

Foto // facebookbegivenheden Mira Siegel på Radar

Mira Siegel på Radar // Aarhus Jazz Festival

Sted: Radar Kl.: 19.30-22.30 Mønt: 110 kr.

På Radar kan du torsdag opleve en intim koncert med komponist, sanger og sangskriver MIRA. Hun udforsker både den klassiske og rytmiske musik – her i et setup, der er nærværende og enkelt. Billetter skal købes før koncerten.

Workshop: Transformative Performance by Tinus De Schunard

Sted: ARoS Kl.: 10.00-12.00 Mønt: Gratis (entré til ARoS).

På torsdag byder ARoS indenfor til en særlig catwalk-workshop, hvor du bliver introduceret til kunsten yndefyldt at gå i høje hæle og improvisere en scenedans. Workshoppen er en del af Talking GENDERS Youth Project, der sætter fokus på queer-kunst gennem blandt andet artist-residencys på ARoS. Underviser på Transformative Performance er dragartist Tinus De Schunard.

Fredag

Foto // facebookbegivenheden Fællesspisning på Hjerterum

Fællesspisning på Hjerterum

Sted: Hjerterum – Holistisk Center Aarhus Kl.: 18.00 Mønt: Gratis.

Hjerterum – Holistisk Center Aarhus byder fredag aften indenfor til gratis fællesspisning og nærværende samtale. Alle er velkomne, og har man lyst, kan man tage sit yndlingsinstrument med til musik og sang efter fællesspisningen.

Emil Otto // Aarhus Jazz Festival

Sted: Klostertorvet Kl.: 19.30-22.00 Mønt: Gratis.

Fredag aften på Klostertorvet kan man opleve den unge aarhusianske rhythm’n’blues-pianist Emil Otto.”Kig forbi, og mærk New Orleans-rhumba, -boogie og stride piano helt tæt på!”, skriver Aarhus Jazz Festival.

Lørdag

Foto // facebookbegivenheden LIPS og genrerne

LIPS og genrerne

Sted: Skrivekunstskolen Kl.: 16.00-18.00 Mønt: 40 kr. (MobilePay eller kontant).

LIPS og Skrivekunstskolen åbner endnu en gang Vogn 1 op til et spændende litteraturarrangement med forfatterne. Tine Høeg, Torben Munksgaard og Maja Lucas. Tre meget forskellige forfattere, der har udforsket en række litterære genrer. Helt aktuel er Tine Høeg netop nu med sin nye roman Tour de Chambre.

Kira Skov og Peter Vuust Trio // Aarhus Jazz Festival

Sted: Musikhuset Kl.: 20.00 Mønt: 230 kr.

Musikhusets lille sal bliver lørdag aften indtaget af prisvindende Kira Skov i samspil med nogle af Danmarks dygtigste jazzmusikere: Nikolaj Hess på klaver, Peter Vuust på bas og Jakob Høyer på trommer.

Søndag

Foto // Unsplash

Søndagsmuseumsbesøg

Brug din søndag på at (gen)besøge et af byens mange spændende museer. Nu hvor vi igen kan benytte os af byens kulturelle muligheder, så lad os gøre det. Det kan være, du skal forbi Kvindemuseet, Naturhistorisk Museum eller Den Gamle By søndag formiddag.

Udforsk naturen

En anden dejlig beskæftigelse at bruge en af sine juli-søndage kunne være at udforske den skønne natur, som omgiver Aarhus. Tag en tur til ud i skoven, ned til vandet eller spænd snørebåndene og se, hvor du ender. Så kan man kun være genopladt til en ny uge.

 

// Coverbillede: VINKredaktionen

Skriv en kommentar