Solen har haft sine sejrsdage på det sidste, og forhåbentligt tegner det til, at regnen kan holde lidt igen i denne uge. Weekendguiden har fundet lidt godter til jer, som tæller alt fra blomsterfestival til fejring af mangfoldighed til angry noise rock – kig igennem og se om du får oplevelsesnysgerrigheden pirret!

TORSDAG

BLOMSTERFESTIVAL

Sted: Tivoli Friheden Kl.: 11:30 Mønt: 140,- for entré

Landets største blomsterfestival inviterer indenfor til et hav af dufte og farver – under Blomsterfestivalen kan du se frem til at blive inspireret, hvor end du befinder dig. Foruden 32 bede og mere end 40 installationer, kan man som besøgende besøge tre inspirationshaver: Den Vilde Have, Den Nordiske Have og Den Eksotiske Have. Her kan du lade dig inspirere til, hvordan man blandt andet får skabt en eksotisk feriestemning i et skandinavisk klima eller, hvordan du fremmer biodiversiteten i din egen have.

Sæt retning mod Tivoli Friheden, hvis du skal have sænket blodtrykket med beroligende sanseindtryk.

Du kan købe entrébillet til Tivoli Friheden lige her.

WOMEN IN POWER TALK DAY

Sted: ARoS Kl.: 18 – 20 Mønt: Gratis adgang til talk efter betalt entré (130 – 160,-)

I juli måned gæster Noelia Mora Solvez ARoS Atelier, hvor der videreudvikles og skabes materiale til kunstudstillingen Women in Power, der udstilles på KØN i september 2021 som en del af GENDERhouse Festival. I den forbindelse afholdes denne talk, hvor udstillingens temaer kridtes op og diskuteres.

Paneldeltagerne består bl.a. af:

Noelia Mora Solvez, aktuel kunstner ARoS Atelier præsenterer projektet WOMEN IN POWER og fortæller om sit arbejde i ARoS Atelier

Andreas Constantinou, kunstner, skaber og arrangør af GENDERhouse-festivalen fortæller om festivalen.

Tone Dandanell, filosof. Taler om magt og sårbarhed.

Julie Rokkjær Birch, museumsdirektør for KØN. Julie deler ud af sin store viden om emnet.

Foredraget starter kl. 18.00 d. 2. juli 2021 i Auditorium på 3. sal.

FREDAG

KUNST I GADEN

Sted: Aarhus Domkirke Kl.: 11 -12:30 Mønt: 100., –

AarhusGuiderne tager dig med i hånden og viser dig de forskellige kunstoplevelser, som befinder sig i byen – På denne populære byvandring sættes der fokus på en lang række kendte og mindre kendte kunstværker i byrummet.

Få en introduktion til Aarhus’ mange kunstskatte – nogle kendte og synlige, andre ukendte og mindre synlige. Nogle, du har set mange gange, men ikke kender historien bag – andre, som du skal kigge op, kigge ned eller gå på opdagelse efter.

Husk at være hurtig, da der er tilmeldingsfrist i morgen, d. 1. juli.

Billet kan købes via dette link lige her.

SLYTTER + BRUNSTEN

Sted: Radar Kl.: 19:00, koncert starter kl. 20:00 Mønt: 100,-

Radar kalder dobbeltkoncerten med Slytter og Brunsten ’en mørk sommeraften’ på spillestedet – og ikke andet. Der loves angry noise rock, når bandene går på scenen.

Er du i humør til rock og en kold øl, skal du lægge vejen forbi Radar kl. 19:00, hvor du kan få blæst høje toner i øregangene.

LØRDAG

AARHUS PRIDE – SAFE ’N’ PROUD

Sted: Stakladen Kl.: 13:00 – 18:00 Mønt: 125,-

Det har været med tunge regnbuefarverede hjerter, at den årlige festlige Aarhus Pride måtte udmelde, at den kendte parade og efterfølgende fest ikke ville gøre sig mulige i år grundet corona-restriktionerne. Men frygt ej! Mangfoldigheden fejres stadig – Aarhus Pride har stablet dagens koncert på rækken – Safe ’N’ Proud – hvor en række koncerter, digtoplæsninger og straight up (pun intended) underholdning finder sted med navne såsom Betty Bitchslap, Reveal Party, O/RIOH, Jeuru og Elias Sadaq.

Støt det gode formål og få din musik- og kulturoplevelser dækket på samme tid – what’s not to like?

SØNDAG

MORGENMAD I DEN GAMLE BY

Sted: Den Gamle By Kl.: 09:00 – 10:30 Mønt: 300,-

På en tidlig søndag, må man gerne forkæle sig selv – og hvorfor ikke gøre det med en udsøgt morgenmadsanretning, som restaurant Gæstgivergården i Den Gamle By står for fra første hanegal?

Morgenmadsbilletten er inklusiv adgang til Den Gamle By – så efter du har taget for dig af retterne, kan du spadsere rundt i de historiske rammer i ro og mag.

Coverbillede: // VINKaarhus