I eksamenstidens tegn sidder mange med sanseapparaterne begravet i computeren. Ydermere har aktiviteter på skærmen underholdt os i det online cyberspace i et snart tre måneders corona-liv. Nu er det weekend, og den tilbyder en masse sanselige og kropslige udfoldelsesmuligheder indendørs og ikke mindst ude i det fri, som kalder på dig og din eventuelle sammensunkne ryg eller flimrende skærmøjne.

 

 Torsdag

Dance of Imagination and Transformation//Foto: Jesper Lyng Michelsen i Facebook-begivenhed

Soulitate Mini Festival

Sted: Soulitate Chaibar, Jægergårdsgade 154E. Kl.: 09.30-23.30. Mønt: Gratis.

På Soulitate Chaibar, som på en og samme tid er en te-bar og en kultur-kunst platform, afholdes denne weekend en minifestival med et rigt program, som byder på poesi, sang, dans, DJ-sets, workshops og yoga. Festivalen er skabt med det formål at åbne te-baren, som også fremover vil have et lignende kunstnerisk program. Festivalen strækker sig over hele weekenden, så hvis ikke det passer denne dag, er der rig mulighed for at aflægge cafeen et besøg fredag, lørdag eller søndag.

 

Dance of Imagination and Transformation in nature

Sted: Hørhaven. Kl.: 15.00-17.00. Mønt: Gratis

Hvis du er én af dem, som sidder og drypper eksamenssved, kan du overveje at tage til dette arrangement, som kan frigive din krops og din fantasis kreative potentiale, en brugbar hvis ikke nødvendig brik i din opgaveskrivning! Mette Aakjær underviser nemlig i en fri dans, kaldet Dance of Imagination and Transformation. Denne bevægelsesform er et sammensurium af Butoh – det japanske danseteater, Body Mind Centering, Tai Chi og andre somatiske former. Her er der mulighed for at opdage en ny, anderledes og asiatisk inspireret passion.

 

Female Pleasure: Dokumentarfremvisning

Sted: Café Mellemfolk. Kl.: 19.00-21.00. Mønt: Gratis.

Den schweiziske filmproducer, Barbara Miller, lavede en dokumentar om kvinders frigørelse og autonomi tilbage i 2018, som for interesserede feministiske ildsjæle bliver vist på Café Mellemfolk denne torsdag aften. Filmen portrætterer fem modige og selvdeterminerede kvinder fra fem forskellige kulturer, der strækker sig over Japan, Indien, den somalisk-muslimske diaspora, det jødiske samfund i Brooklyn og den katolske gejstlighed i Europa.

 

Fredag

Filmfremvisning af Aren’t you happy//Foto: Facebook-begivenhed

Living Yolates

Sted: Græsarealet ved kasernebygningerne, Aarhus Universitet. Kl.: 16.15-17.45. Mønt: 80 kr.

Det kan være dansestilen i går ikke lige var din kop te eller helt omvendt gjorde dig sulten efter mere og flere alternative bevægelsesformer. Living Yolates er en træningsform, som blander elementer fra yoga, pilates og dans. Her vil der både være bløde, groundede og mere up-beat bevægelser.

 

Pianobar in The Merchant Room

Sted: Tir Na Nog. Kl.: 16.00-19.00. Mønt: Gratis.

Den unge pianist og sanger Emil Otto forvandler denne eftermiddag og aften Tir Na Nog til en New Orleans jazz-blues scene med en autentisk atmosfære, der indgyder til at nyde drinks og starte weekenden på en virkelig smooth måde.

 

Aren’t you happy: Filmfremvisning og drink

Sted: Øst for Paradis. Kl.: 18.45-20.30. Mønt: 100 kr.

Den feministiske tematik fra gårsdagens dokumentar på café Mellemfolk går igen denne fredag aften, som byder på den feministiske depressionskomedie, AREN’T YOU HAPPY. Filmen er blevet taget godt imod af forskellige anmeldere, og Politiken såvel som DR Filmland giver udtryk for, at filmen kan noget særligt, som ikke er blevet set før. Efter filmfremvisningen vil der blive serveret pastelfarvede bubblegumdrinks.

 

Lørdag

Sommerhimmel i Planetariet//Foto: Facebook-begivenhed

Yoga & Chai

Sted: Soulitate Chaibar, Jægergårdsgade 154E. Kl.: 09.30-10.30. Mønt: 80 kr.

Som en del af Soulitate Minifestivalen, der som sagt forløber over hele weekenden, har du både lørdag og søndag formiddag mulighed for at starte dagen med yoga i solen og et glas chai bagefter i te-baren. Bagefter har du bl.a. mulighed for at være med i workshoppen, ”save our souls projekt” og lytte til hele tre Dj-sets.

 

Sommerhimmel i Planetariet

Sted: Steno Museet. Kl.: 12.00-13.00. Mønt: 30-60 kr.

På denne rumrejse i planetariets kuppelloft kan du blive klogere på sommerhimlens stjernebilleder, fjerne galakser og andre astronomiske fænomener. Rum-nørd eller ej, lyder denne fremvisning helt magisk, og du vil få oplevelsen af at komme helt tæt på sommerens stjernehimlen.

 

Søndag

Tillidsvejen//Foto: Facebook-begivenhed

Stillevandring i skoven // tid

Sted: Adslev. Kl.: 09.00-12.00. Mønt: 199 kr.

Denne søndag står i vandringens tegn og i løbet af denne stillevandring vil Nanna Nicoline Jensen give dig nogle værktøjer til at få mere tid i dit liv ved at få en anden forståelse af tid og det ”bare” at være. Desuden vil der løbende være guidede meditationer. Dette arrangement er en oplagt mulighed for at komme ned i gear, finde ro midt i en travl hverdag og et pusterum i eksamensheden.

 

Tillidsvejen Camino nu med rap, poesi, jazz og Frygtfri Zone

Sted: Store Torv. Kl.: 10.30-22.00. Mønt: 50 kr.

Hvis du er til en længere og mere lyd-præget rap, jazz og lyrisk vandretur, kan du joine Jakob Spange og en masse andre mellem kl. 10.30 og 15.00. Der vil også blive afholdt en koncert på et mystisk og endnu ikke afsløret sted enten på turen, som går mod Malling, eller et sted i Aarhus. Tillidsvejen er en del af et større projekt, som handler om at skabe tillid, være nysgerrig på forskelligheder og mindske frygt, og tanken bag Tillidsvejen og den fælles vandring er netop at skabe tillidsfulde møder mellem mennesker.