Har du brugt alle dine hårdt tjente penge på Northside sidste weekend, og er der lidt tomt på bunden af skattekisten til resten af måneden? Bare rolig. Denne uges weekendguide indeholder nemlig en masse gratis arrangementer med noget fra hele kulturpaletten. Denne uge er litteraturen særligt i fokus, når festivalen LiteratureXchange åbner sine døre om torsdagen. Er du ikke helt nede med bøger, er der også både musik, kunst og arkitektur på weekendens program – læs med!

 

TORSDAG

MUSIKKENS LITTERATUR

Sted: Godsbanen (Åben scene) Kl.: 19-21 Mønt: 150 kr., 50 kr. unge under 30 el. stjernebillet

Det er tid til at finde læselysten frem og lade dig inspirere af ordenes forunderlige verden. Torsdag starter dette års LiteratureXchange, hvor du helt frem til den 19. juni inviteres til forskellige talks, debatter og foredrag i litteraturens navn. Denne dag kan du for eksempel tage til musik- og poesiværksted på Godsbanen, hvor Jenny Rossander, også kendt som Lydmor, kaster sig ud i kunsten at komponere musik live foran sit publikum. Kan det mon lade sig gøre at skabe musik ud fra digte på kun en time?

UNGE STEMMER

Sted: Ungdomskulturhuset Kl.: 20-21:30 Mønt: Gratis

Et andet sted i byen kan du samme aften dykke længere ned i poesiens verden eller måske selv udfolde din egen indre poet. I samarbejde med Unge Danske Digtere og LiteratureXchange inviterer Ungdomskulturhuset nemlig indenfor til åben-scene-arrangement, hvor ordet er dit. Det eneste du skal gøre er at møde op med din tekst, og så har du 5-7 minutter til at præsentere det for publikum. Arrangementet er både for erfarne digtere og for dem, som skal prøve kræfter med oplæsningens kunst for allerførste gang.

 

FREDAG

KUNSTFESTIVAL PÅ HAVNEN

Sted: Marselisborg Havnevej Kl.: 13-24 Mønt: Gratis

Fredag starter SEEK – en splinterny todages kunstfestival på Marselisborg havn. SEEK hylder den eksperimenterende streetart og inviterer publikum til at reflektere over kunstens rolle i byrummet. “Vi belyser, hvilken værdi kunsten har i vores samfund i dag og hvordan vi skubber grænserne for, hvad der er muligt, når vi indretter og designer bybilledet omkring os” (SEEK festivalforening). Både fredag og lørdag kan du opleve live streetart, kunst, musik, talks, workshops & debatter. Sving forbi og oplev havneområdets mange potentialer.

MUSIK PÅ REUSE

Sted: REUSE Aarhus Kl.: 12-21 Mønt: Gratis

Ikke langt fra havnen kan du samme dag overgive både sind og krop til rytmens magi, når spillestedet Türkis indtager genbrugspladsen REUSE. Der er nemlig Sommer på REUSE, og Türkis er klar til at levere stemningen med danske DJ Brush og det internationale band Seyyah. Ud over sprøde toner, kan du i løbet af dagen opleve både workshops, konkurrencer og kunst, alt imens du går på opdagelse i genbrugsfundene. Stil tørsten i en kop tyrkisk te og sulten med en bid börek fra den turkise bod ganske gratis.

Stemningen hos spillestedet Türkis som åbnede dørene på Vester Allé 15 tilbage i marts // Foto: Kio Jørgensen Ng

 

LØRDAG

BØGER I STAKKEVIS 

Sted: Godsbanen Kl.:  11-17 Mønt: Gratis

Vi er ikke helt færdige med den litterære verden. Hvis du bare ikke kan få nok af litteratur og godt boghåndværk, kan du lørdag tage til litteraturmessen BogGods på Godsbanen. Her kan du møde et hav af mikroforlag, tidsskrifter, illustratorer, grafiske designere og bogbindere. Køb din nye yndlingsbog  eller stil spørgsmål til de mange dygtige fagfolk, som er tilstede på messen. På dagen har du også mulighed for at deltage i forskellige workshops, eksempelvis workshoppen “Skriv poesi og stil spørgsmål til verden”, hvor forfatter Mads Mygind vil læse op af egen litteratur og guide dig igennem forskellige skriveøvelser.

FORTÆLLINGENS KUNST 

Sted: Domen Kl.: 19:30-22:30 Mønt: Gratis

Vi forbliver i litteraturen, men tilsætter nu et drys af scenekunstens magi til begivenheden Always Burning – A Night of Storytelling. Tag til en aften i Domen, hvor internationale performere, poeter, skuespillere, komikere og musikere deler ud af deres kærligheden til historiefortællingens kunst. Sæt dig tilrette rundt om bålet og lad både minder og fantasi varme dit indre.

Nb. Aftenen er på engelsk.

Foto: Kio Jørgensen Ng

 

SØNDAG

DRAMATISK READING

Sted: Teater Katapult Kl.: 16-18 Mønt: Gratis

Søndag inviterer Teater Katapult indenfor til reading, hvor fem personer fra Katapults dramatikkursus DramatikerLab præsenterer deres selvskrevne værker. DramatikerLab er et program, hvor spirende dramatikere gennem hold- og gæsteundervisning, workshops og skriveværksteder kan undersøge og udvikle deres talent. Hvert værk vil på 15 minutter blive læst op af skuespillere fra vækstlaget og den etablerede branche.

VANDRING PÅ SYDHAVNEN

Sted: Sydhavnen Kl.: 10:30-12:00 Mønt: 75kr (børn og unge under 18 er gratis.)

Trænger dit hoved til luft om søndagen, kan du cykle ned til Sydhavnen, hvor Sarah vil tage dig med på bylivsvandring i området. På trods af områdets placering en smule uden for centrum, emmer Sydhavnen af både kultur, historie, kreativitet og mangfoldighed. Havne- og industrimiljøet er et kvarter i rivende udvikling, så tag dit kamera med og fang alt det liv, som allerede findes derude.

Opdag de skjulte afkroge af sydhavnen på bylivsvandring // Foto: Kio Jørgensen Ng

 

God weekend!

 

Coverbillede // VINKaarhus