WEEKENDGUIDEN – UGE 22

WEEKENDGUIDEN – UGE 22

Weekenden står måske i de fleste Aarhusianeres tegn på NorthSide! Men hvis ikke det er tilfældet, er der stadig en masse ting at tage sig til i weekenden. Kalenderen hedder juni og dermed den første sommermåned. Kan I mærke øllene i de lyse nattetimer og de spontane badeture? Det kan jeg.

Torsdag

Åbningsreception MADMORs VINBIXs flytter ovenpå

Sted: VINBIX Skovgaardsgade 5C A-HUS Insitut for (X) 8000 Aarhus Kl: 17.00-23.00 Mønt: Dét et glas vin koster

Der er åbningsreception ved VINBIX. Måske den mindste vinbodega i Norden, som de selv omtaler sig. MADMORs VINBIX flytter ovenpå. Her bliver MADMORs VINBIX til bodega-vibes. VINBIX udvides nemlig, og MADMOR laver maden. Der vil være bobler, snacks, hygge og mere plads.

 

Northside 2022 

Sted: Eskelunden Aarhus 8000 Kl: 2-4 juni Mønt: Billet eller frivilligt arbejde

I år rykker Northside til Eskelunden. Her vil der blive serveret god vegansk mad og gode øl til lyden af musik. Den Aarhusianske tre-dages-festival er tilbage efter år med Corona. Har du, ligesom mig, savnet fornemmelsen af festivalssummen, kan du skyde en festivalssæson igang ved at starte på Northside.

Fredag

Hobitter på Moesgaard 

Sted: Moesgaard Aarhus Kl: 20. maj – 25. juni Mønt: 130-600 kr

I sommeren 2022 kan du opleve Hobitten under åben himmel på Moesgaard Museum. Moesgaard bliver forvandlet til en eventyrlig verden med en masse hobitter, drager, trolde, elvere, og alt hvad hjertet ellers begærer, der befinder sig i Tolkiens verden Midgård. Nordeuropas største teatershow med plads til 3000 publikummer bliver nemlig spillet her.

Så hvis du vil væk fra bassen i Eskelunden og ind i en anden verden, kan du tage en tur til Moesgård.

 

Kunst på Godsbanen 

Sted: Godsbanen, den Rå Hal, Skovgaardsgade 3, indgang 3C, Aarhus 8000 Kl: 3. juni – 5. juni Mønt: 40 kr billet, 60 kr i døren

Udover at du vil kunne opleve musikkunst i Eskelunden, kan du også opleve kunst på Godsbanen. CPH Art Space præsenterer i weekenden forskellige kunstnere i den Rå Hal. Det er et nyt arrangement af CPH Artspace, hvor ambitionen om en rummelig, afslappet og intim oplevelse af kunsten er i fokus.

Lørdag

Refresh by Aarhus Volume 

Sted: Ringgadebroen Aarhus Kl: 12.00-00.00 Mønt: Gratis

Aarhus Volume rykker under broen. I forbindelse med den nye vej til Northside sætter Volume en scene op med DJs hele dagen. Der vil være plads til at sidde lækkert og behageligt med forfriskninger i hænderne og toner i ørerne.

Hvis du er én af dem, der skal til festival, kan du, med samme, svinge under broen og snuppe en drink med på vejen.

Ingerslev Marked

Sted: Ingerslev Boulevard Kl: 10.00-14.00 Mønt: Gratis

Hvis du er mere til en rolig lørdagsaktivitet, kan du smutte forbi Ingerslev Markedet på Ingerslev Boulevard på Frederiksbjerg. Her kan du købe sæsonens bedste grøntsager, oste og de bedste fiskefrikadeller både til hjemmet men også i hånden.

Drik en god kaffe ved Go’Kaffe og spis eventuelt en pølse med brød serveret direkte fra grillen i det gode vejr, som vi selvfølgelig satser på er eksisterende, eftersom datoen hedder den 4. juni.

Søndag

Body Steps

Sted: Godsbanen lokale: Foyeren Kl: Juni 2022 Mønt: Gratis

Lotte Kejser, billedkunstner, udstiller på Godsbanen med sin udstilling Body Steps hele juni måned mandag-lørdag fra 08-22 og søndage fra 08-18. Hendes udstilling rummer temaerne: den sunde og stærke krop, kroppen der overpræsterer, og kroppen der ikke må ældes. Med farver, flader og former kan du gå på opdagelse i forskellige kroppe i kunst, der tager afsæt i det figurative men grænser til det abstrakte.

Når du bor i Aarhus, så husk at bade!

Hvis du, som mig, måske er lidt træt efter Northside eller de mange andre weekendaktiviteter og har lyst til at lave absolut ingenting, kunne det være en ide at gå en lang tur. Måske til den Permanente. Måske til Marselisborg. Alt efter hvilken bydel du kommer fra. Til de ekstra friske, kunne en tur i vandet gøre godt. Du kan, på vejen hjem, hente mad fra Kødstadens Burger Joint, der lige har udvidet og åbnet på M.P Bruuns Gade 45.

Coverbillede: // VINKaarhus

 

Skriv en kommentar