WEEKENDGUIDEN – UGE 21

WEEKENDGUIDEN – UGE 21

Så for Søren, nu er det weekend igen. Eller er det? Hvis du er studerende, er der nemlig en god chance for, at du i denne periode sidder fanget under lede eksaminer eller midt i en specialeskrivning. Hvis dette er tilfældet, foreslår vi, at du tager dig en fridag, for weekenden byder på et hav af fede festivaler og arrangementer.

 

TORSDAG

Kom med til Ilt Festival, hvor du blandt andet kan være med til at bygge et gigantisk monument af pap! // Foto: Ilt Festival

 

ILT FESTIVAL 19

Sted: Aarhus Centrum. Mønt: Gratis.

Ilt er Aarhus internationale teaterfestival, der afholdes hvert andet år. Her går byens scener sammen om at vise noget af det bedste teater, dans og performance fra den intenationale scenekunst. Det løber af stablen fra den 23. til den 26. maj og foregår over hele Aarhus. Man kan eksempelvis være med til at bygge et helt monument i pap nede på Havnepladsen mellem kl. 12 og 21!

 

POETRY SLAM

Sted: Studenterhus Aarhus’ Café. Kl.: 20.00-23.00. Mønt: 25 kr.

Den 23. maj er der Aarhusmesterskabskvalifikation i Poetry Slam i Studenterhuset. Man kan enten selv stille op som slammer, og det kræver ikke, at man har prøvet det før, eller blot komme og nyde den poetiske forestilling. Billetsalg starter kl. 19.30, og det hele løber af stablen kl. 20.00.

 

FREDAG

Tag med til Prolog Festival på Den Danske Scenekunstskole, hvor blandt andet forestillingen ‘Bankende Hjerter’, skrevet af dramatiker-spire Johanne Reynberg, finder sted (billede). // Foto: Den Danske Scenekunstskole, Bankende Hjerter

 

PROLOG FESTIVAL

Sted: Den Danske Scenekunstskole. Mønt: 25 kr.

Både fredag, lørdag og søndag kan du komme ind og se hvad de render og laver inde på Den Danske Scenekunstskole. Der er forestillinger fra alle årgang, som er skrevet af dramatikerne på skolen og opføres af skuespillerne. Der er mange forestillinger spredt ud over dagene, så gå ind og tjek deres program, og skynd dig at nappe en billet! Det koster nemlig kun omkring 25 kr. per forestilling.

 

AARHUS VOLUME UNDER GADEN 19

Sted: Bydelen omkring Godsbanen, Institut for (X) og under Ringgadebroen. Mønt: 50-80 kr.

Både fredag den 24. og lørdag den 25. maj er der lagt op til gadefestival med masser af musik. Der er den længste række af navne, og personligt ser jeg frem til: MONTI, Barselona, Den Sorte Skole, Iris Gold, Ravi Kumar, Klubben og Raske Penge og KOPS. I år finder Aarhus Volume Under Gaden sted under Ringgadebroen, et kort stykke væk fra bydelen Institut for (X), hvor foreningen blev skabt og har base. Navnet ‘Under Gaden’ er et ordspil grundet arrangementets lokation under Ringgadebroen. Den velkendte bro bliver en del af scenografien – en del af festen. Det koster 50 kr. for én dag og 80 kr. for begge dage, og så kan man tilmed også se den simultane festival Kunst Under Gaden.

 

KUNST UNDER GADEN 19

Sted: Bydelen omkring Godsbanen, Institut for (X) og under Ringgadebroen. Mønt: 50-80 kr.

I forbindelse med Aarhus Volume er der også Kunst Under Gaden fra den 24. til 25. maj. Der er inviteret 15 erfarende gadekunstnere fra ind- og udland til Smilets by for at skabe fede visuelle oplevelser under festivalen. Der bliver malet både før, under og efter festivalen, så musikken får et ekstra lag. Ligesom festivalen, lyder titlen ‘Under Gaden’ grundet arrangementets lokation under Ringgadebroen, der bliver platform for scenografien. Det koster 50 kr. for én dag og 80 kr. for begge dage (men så køber man også adgang til alle festivalens koncerter). 

 

AARHUS COCKTAIL FESTIVAL 19

Sted: Ridehuset. Mønt: 245-395 kr.

Hvis du sidder derhjemme og er blevet tørstig efter en lækker drink at parre den begyndende sommervarme med, kan du tage til Aarhus Cocktail Festival 19. Det løber af stablen den 24. og 25. maj i Ridehuset og koster 245 kr. om fredagen og 395 kr. om lørdagen for en entré. Men så må man også drikke alle de cocktails, man har lyst til. Der vil være en bred vifte af klassiske cocktails, men der vil også være mange nye, innovative cocktail-kreationer på menuen.

 

LØRDAG

Tag med til Aarhus Volume Under Gaden, en to-dages festival den 24. og 25. maj, hvor du blandt andet kan se den spirrende duo Ravi Kuma. // Foto: Aarhus Volume Under Gaden & Ravi Kuma

 

LATINER FESTIVAL

Sted: Latinerkvarteret. Kl.: 11.00-17.00. Mønt: Gratis.

Er du lige flyttet til Aarhus, har du måske hørt om det famøse Latinerkvarter, der er byens ældste kvarter. De inviterer til fest og spas, når der afholdes den 8. Latinerfestival. Kvarteret vil syde af god stemning, livemusik, gratis mad og en million andre arrangementer. Det handler bare om at holde øje med deres Facebook-side, når de forskellige butikker åbner op for skøre indslag.

 

SØNDAG

Kom med til en genre-eksplosiv musikoplevelse på Atlas, når det Tyrkisk/Hollanske Altin Gün, genopliver 70’ernes psykedeliske tyrkiske folk, funk og rock. // Foto: Atlas & Altin Gün

 

EU-VALG

Sted: Se din personlige stemmeseddel.

Så er det blevet tid til at stemme til Europaparlamentet. Er du imidlertid i tvivl om, hvor og hvordan du afgiver din stemme og savner måske et overblik over de partier og kandidater, der stiller op? Så fortvivl ej. Der er lavet en hjemmeside med alskens spørgsmål og svar, du finder ved at holde musen over titlen EU-VALG.

 

MARKED I PARKEN

Sted: Thomas Jensens Allé 1. Kl. 10.00-15.00: Mønt: Gratis.

Efter du har været nede at sætte din stemme til EU-valg, kan du tage til loppemarked mellem Musikhuset og Aros. Der er over 100 loppestande, boder med kulinariske oplevelser og live-optrædener – altsammen udendørs og med gratis entré.

 

YOGA I DET FRI

Sted: Bispetorvet Kl. 11.00-12.00: Mønt: Gratis.

I anledningen af ILT Festival inviterer Yoga I Det Fri til en times gratis yoga på Bispetorvet. Under Ilt festivalen forvandles dette nemlig til Ilt Festival Square. Så tag din yoga-måtte under armen og kom med til en omgang solhilsner.

 

ALTIN GÜN PÅ ATLAS

Sted: Atlas. Kl. 19.00-23-00: Mønt: 185 kr.

Slut weekenden af med en genre-eksplosiv musikoplevelse på Atlas, når det Tyrkisk/Hollanske Altin Gün, genopliver 70’ernes psykedeliske tyrkiske folk, funk og rock. Bandet spiller både sange skrevet af kendte 70’er kunstnere, ukendte sangskrivere fra nyere tider, men laver også deres egne arrangementer, inspireret af traditionelle tyrkiske numre. På den måde mødes forskellige verdener, og en forfriskende, dansabel lyd bliver skabt.

Skriv en kommentar