Weekendguiden – Uge 20

Weekendguiden – Uge 20

Endnu en skøn forlænget weekend er i vente takket være pinsen! Så tag ud og oplev byen og dens mange dejlige tilbud. Lige fra eksotiske rytmer til museums oplevelser og stille øjeblikke hvor man kan finde roen. Rigtig god fornøjelse. 

 

Torsdag

// Foto: Facebook-begivenhed.

 

Pop-up museum

Sted: Dome of Visions, Inge Lehmanns Gade Pier 2 Aarhus C. Kl.: 12.00-18.00. Mønt: Gratis. 

Fra d. 14. til d. 18. maj kan du tage et smut forbi Dome of Visions, hvor Kvindemuseet har pop-up museum. Museet har fokus på køn, kultur og historie i bylivet. Her kan du både blive klogere på kønnenes kulturhistorie eller prøve brætspillet “Køn Redelighed”.

 

Bibliotekshaven 

Sted: Det Kgl. Bibliotek, Victor Albecks vej 1 Aarhus C. Kl.: 13.30-17.30. Mønt: 14 kr. 

På det Kongelige Bibliotek kan du nu opleve den smukke Bibliotekshave, hvor der fra loftet strømmer ind med naturligt lys, og midt i lokalet er der dannet en oase af buske, blomster og træer. Blandt alle planterne er der placeret et lille springvand, og omkring oasen er der samlet gamle smukke bøger fra gulv til loft. Hvis du besøger Bibliotekshaven om eftermiddagen, kan du nyde et stykke kage fra caféens store udvalg og hygge dig med en god bog i de bløde sofaer, der snor sig om oasen.

 

Fredag

// Foto: Godsbanens kalender.

 

Sotomayor: Elektronisk cumbia

Sted: Godsbanen (Radar), Skovgaardsgade 3 Aarhus C. Kl.: 20.00-23.00. Mønt: 120 kr.

På Radar kan du opleve en omgang elektroniske rytmer med præg af latinamerika. Det mexicanske band Sotomayor lover rytmer som cumbia, afro beat og peruiansk chicha. Bandet kom med deres første single tilbage i 2015 og er kendte på den eletroniske cumbia-scene. Så start weekenden med eksotiske rytmer på Radar.

 

International museumsdag

Sted: ARoS, Aros Allé 2 Aarhus C. Kl.: 10.00-16.15. Mønt: Gratis.

D. 18. maj er udnævnt til international museumsdag, og derfor tilbyder ARoS gratis introduktioner hele dagen. Hver introduktion tager ti minutter, og i de ti minutter fortæller en af museets kunstfaglige medarbejdere om deres yndlingsværk. Introduktionerne sker på selve ARoS Torvet hver time fra kl. 10.00.

 

Fed Fredag 

Sted: Tivoli Friheden, Skovbrynet 5 Aarhus C. Kl.: 20.00-21.15. Mønt: 120 kr.

Er du mere til blonde krøller og pop end eksotiske rytmer, kan du bruge din aften i selskab med Mads Langer, der indtager Tivoli Friheden til Fed Fredag. Mads Langer vil optræde med sit femte album “Reckless Twin”, som allerede har givet en række af radiohits.

 

Lørdag

// Foto: Facebook-begivenhed

 

Stress af med yoga

Sted: Dome of Visions, Inge Lehmanns Gade Pier 2 Aarhus C. Kl.: 10.15-12.15. Mønt: Gratis.

Stress er desværre noget, mange af os kender til, men vil du have en bedre forståelse for, hvad stress er, og hvorfor den er betydningsfuld og samtidig skadelig for os? Så kan du lørdag komme ned i gear og få indsigt i, hvordan du skal få kroppen gennem stress. Det eneste, du skal medbringe, er en yogamåtte og dit gode weekendhumør.

 

Middag hos Madklubben

Sted: Madklubben, Hack Kampmanns Pl. 1 Aarhus C. Kl.: 17.00-02-00. Mønt: 125 kr./varierer alt efter valg af menu. 

D. 15. maj åbner Madklubben i Toldkammeret, og så vil det jo være passende at prøve en af deres lækre menuer. Hos Madklubben kan man bestille alt fra en enkelt ret eller selv sammensætte en middag med to eller tre retter. Og er man til lidt ekstra lækkerier, så er der altid mulighed for at opgradere menuerne for lidt ekstra kroner. Konceptet er til at overskue, alt efter hvad pengepungen siger. Man kan blandt andet vælge en ret for 125 kr., to retter for 200 kr. eller tre retter for 225 kr.

 

Søndag

// Foto: Facebook-begivenhed

 

Pinse-salsa 

Sted: Studenterhus Aarhus. Kl.: 17.45-22.30. Mønt: 40-60 kr. 

Der er dans på programmet i Studenterhuset, og der er mulighed for, at alle kan være med. Der er hold til nybegynderne og for de mere øvede. Denne aften er det salsa og bachata, du kan prøve, og sidst på aftenen vil DJ TimbaSoy sørge for flere eksotiske rytmer.

Skriv en kommentar