WEEKENDGUIDEN – UGE 20

WEEKENDGUIDEN – UGE 20

Vi er halvvejs inde i maj måned, og selvom forårsvarmen indtil videre har forputtet sig et sted nede i de varme lande, så ser det endelig ud til, at du kan forvise uldsweateren til klædeskabet og nyde bededagsferien med en smule sol i ansigtet og en halv-smeltet sodavandsis i labben. VINK guider dig til weekendens mest interessante, tankevækkende og festlige indslag.

 

Torsdag

Bruden byder op til dans i The Tarantino Twist Show // Foto: Lasse Lagoni

 

Byvandring ved Aarhus Havn

Sted: Fredens Torv. Kl.: 16.00-18.00. Mønt: 25 kr.

Trænger du til at strække ben og ryg efter mange dages dræbende kedelig eksamenslæsning, så inviterer Historia og stadsarkivar Søren Bitsch Christensen på historisk byvandring ved og omkring Aarhus’ havnefront. Aarhus blev grundlagt med åen og havet som bagtæppe, og havet har derfor også været scene for en stor del af byens dramatiske fortid (selvom den nok ikke helt kan måle sig med Game of Thrones). Vigtigst af alt – Historia byder på gratis sodavand og pizza til alle fremmødte!

 

Varme hveder i Skt. Lukas Kirke

Sted: Skt. Lukas Kirke. Kl.: 19.30-22.00. Mønt: Gratis.

Efter sådan en travetur kan det være tiltrængt at få en bid brød. Og hvad bedre at sætte tænderne i, end en friskbagt hvedeknop med masser af tandsmør? Ikke meget, kan jeg sige dig. Sankt Lukas Kirke indvarsler Bededagen med sødmefulde hveder, fællessang og afrikanske rytmer fra International Harvest Christian Center, så hvis du er i dansehumor og en smule brødflov, kan det være, at du skal lægge vejen forbi.

 

The Tarantino Twist Show – Spring Bastards vol. 3

Sted: CasaV58. Kl.: 20.00-00.00. Mønt: 100-200 kr.

Slut din torsdag af i Quentin Tarantino’s filmiske dystopi med gimps i glinsende latex, benhårde kvinder med samuarisværd, blod i uhyrlige mængder og et ikonisk soundtrack. CasaV58 byder for tredje gang op til twist med The Tarantino Twist Show, der optræder med musik, dans og acts fra de største film i Tarantinos hyper voldelige katalog. Sæt stemningen med et shot tequila og det vanvittigt fede nummer ”Down in Mexico” fra grindhouse-klassikeren Death Proof, og så er du ellers klar til twist.

 

Fredag

Teater HURRA serverer en kulturel olfert af dimensioner med stykket Lyden af døde dyr // Foto: Teater HURRA

 

Sejlads og guidet tur i Mols Bjerge

Sted: Dokk1. Kl.: 09.00-14.30. Mønt: 399 kr.

Fredag er Store Bededag, og eftersom du nok hverken planlægger at faste, bede eller angre gårsdagens synder, kan du i stedet bruge helligdagen på at komme lidt ud af din geografiske comfortzone. Aarhus Sail Event inviterer på sejltur med træskibsfærgen MS TUNØ til Knebel Bro, der ligger på grænsen af Nationalpark Mols Bjerge. Fra Knebel Bro går turen med bus til nationalparken, hvor du vil opleve noget af den smukkeste natur, som Danmark kan præstere i maj måned.

 

Re-premiere: Lyden af døde dyr

Sted: Black Box, Frontløberne. Kl.: 19.30-21.00. Mønt: 60-120 kr.

Fredag aften slår Teater HURRA dørene op for repremieren på den bragende teatersucces Lyden af døde dyr, der blev opført for fulde sale sidste år. Stykkets omdrejningspunkt er begravelsesritualet, der groteskfortolkes af den rablende teatergruppe. Teater HURRA lover, at du bliver blæst godt igennem. Stykket spiller både d. 17. og d. 18. maj.

 

BachataMe Bailando Dance Night

Sted: CasaV58. Kl.: 21.00-02.00. Mønt: 70 kr.

Slut helligdagen af til rytmerne af den sensuelle bachata på CasaV58. Hvis du ikke er bekendt med den caribiske dans bachata, så frygt ej – først på aftenen vil du kunne få en introduktion til dansen af kyndige danseinstruktører, så selv de mest stivbenede burde have en chance (selvom du nok ikke forvandles til en varmblodet, sydlandsk førsteelsker på en enkelt aften).

 

Lørdag

Fortab dig i Røgsignals instrumentale indiejazz-univers på Radar // Foto: Radar & Røgsignal

 

; // Det Jyske Kunstakademi

Sted: Splab. Kl.: 12.00-16.00. Mønt: Gratis.

Det Jyske Kunstakademi afholder traditionen tro tredjeårsudstilling i udstillingsrummet Splab, hvor 10 individuelle kunststuderende præsenterer deres praksis i et skønt kaos af forskelligartethed. Du kan se værker inden for en række medier, herunder maleri, lyd, video, tekst og skulptur. Ferniseringen finder sted torsdag d. 16. maj kl. 17, og udstillingen kan ses fra d. 17.-19. maj mellem kl. 12 og 16.

 

FindersKeepers Designmarked

Sted: Godsbanen. Kl.: 10.45-17.00. Mønt: 40-60 kr.

Lørdagen fortsætter i det kunstneriske hjørne, for FindersKeepers inviterer til stort designmarked i de rå haller på Godsbanen. Trænger du til at få luftet dankortet, vil der være rig mulighed, for designmarkedet bugner af unikt design fra både nye designere og etablerede brands. Der vil være mulighed for at købe alt inden for himmel og jord, lige fra glaseret lertøj og diskrete sølvsmykker til bæredygtigt babytøj og smukke træmøbler.

 

Røgsignal pladerelease // Radar

Sted: Radar. Kl.: 19.00-01.00. Mønt: 50 kr.

Slut aftenen af på Radar med det anmelderroste Aarhus-band, Røgsignal, der holder releaseparty for deres nye plade Bodies. Røgsignal, der bevæger sig et sted mellem fusionjazz og indierock, er kendt for sit intense liveudtryk og vil med garanti levere en eminent koncertoplevelse.

Søndag

Oplev buddhistiske munke fjerne den farverige sandmandala – for intet varer evigt // Foto: Moesgaard Museum

 

Tegneklubben #10

Sted: Elværket Åbyhøj. Kl.: 13.00-15.00. Mønt: Gratis.

Tegneklubben holder kom-og-tegn-event for tiende gang, og ovenpå en festlig weekend med dans og musik er det måske lige netop den type kreativ introspektion, som du har brug for. Arrangementet er åbent for både tegne-novicer og etablerede kunstnere, og her er der ikke noget, som hedder rigtigt eller forkert. Så hvis det kribler i fingrene efter at sætte pennen til papiret og møde ligesindede tegne-entusiaster, så er Tegneklubben stedet for dig.

 

Sandmandala – Det afsluttende ritual

Sted: Moesgaard Museum. Kl.: 11.00-15.00. Mønt: 110-140 kr.

Ugen slutter i refleksionens tegn på Moesgaard Museum, hvor museet igen får besøg af tre buddhistiske munke fra Nepal. Munkene, der tilbage i februar skabte en mandala af sand på museet i forbindelse med udstillingen Forgængelighedens Museum, vil udføre et buddhistisk ritual, feje mandalaen sammen og drysse sandet ud i havet. Så hvis du endnu ikke har haft muligheden for at se den farverige sandmandala eller udstillingen, så er det sidste chance!

 

 

Skriv en kommentar