VINK havde 4-dags tømmermænd i sidste uge. Men nu er vi tilbage med årets første weekendguide fyldt med alverdens skønne begivenheder til at krydre ugens sidste dage. Programmet står på både VinBanko, kunstfernisering, fødselsdagsfejring, teaterforestilling og andre kulturlækkerier. Glædeligt (lidt) forsinket nytår her fra VINK-redaktionen og god weekend! 

TORSDAG

STED: BARe VIN (Værkmestergade 25) ▰ KL.: 19-21:30 ▰ MØNT: 199 kr. 

Hvad er bedre end et godt glas veltempereret vin? Tjo, det skulle vel lige være, hvis det blev serveret med en god gammeldags omgang Banko on the side

Den drøm kan du heldigvis få opfyldt torsdag, hvor vinbaren BARe Vin inviterer de tørstige og spillelystne typer indenfor til Torsdags Vinbanko. Sæt dig til bords til tre omgange Banko, hvor du hver runde får serveret et nyt glas vin. Og fordi du selvfølgelig ikke kan få nok af vin, er der også fine vinpræmier på højkant og ekstra vin, du kan tilkøbe undervejs eller efter spillet. Måske er det meget heldigt, at du kan lægge en lille bund med lidt lækkert mad også. 

STED: HeadQuarters  ▰ KL.: 19-05 ▰ MØNT: 30 kr. (i døren)

Hvis det er gået din næse forbi, kæmpede nogle af byens vigtigste kulturinstitutioner for deres overlevelse, da Aarhus Kommune offentliggjorde en spareplan tilbage i november. HeadQuarters får heldigvis lov at beholde deres ikoniske lokaler på Brobjergskolen for nu og hurra for det! 


Og nu er der endnu mere at fejre! Spillestedet fejrer nemlig 12 års fødselsdag lørdag og inviterer derfor indenfor til en 3-dages fest med musik i lange baner.  Fredag kan du høre Still The Man og Martin Zeppelin. Dj’en disker efterfølgende op med sprøde soul, funk og disco tunes, så du kan danse dig igennem natten. 

Koncert med CALA på HeadQuarters. Foto, Kio Jørgensen NG
// Foto: Kio Jørgensen Ng

FREDAG

STED: Cantina ▰ KL.: 16-19 ▰ MØNT: gratis 

 

Cantina er et kunstnerdrevet udstillingssted drevet af medlemmer af atelierfællesskabet Corporum, og på fredag byder de indenfor til fernisering på deres første kunstudstilling i 2023, Chatter ´round the pond. Udstillingen præsenterer skulpturelle værker af kunstnerne, ASMA, Olivia Rode Hvass, Lars Worm og Frederik Exner. 

 

I ‘Chatter ’round the pond’ kommer landsbyens såkaldte udskud til orde i et fælles etableret rum, hvor de taler sammen, ofte med flere tunger, på tværs af de forskelle, de konstituerer – måske det, der lever i dammen, også vil kravle op fra det våde og tale med. Kunstudstillingen kan danne rum for en forskydning eller en stillen spørgsmål ved de etablerede normer, der let tages for givet. Værkerne kan sludre uproduktivt og spekulativt med hinanden og med beskueren, være et frirum, et køligt skovbryn, man kan træde ind i for at få en pause for senkapitalismens udmatning og knaphedsdyrkelse. (Andrea Fjordside Pontoppidan)

 

STED: Volume Village  ▰ KL.: 22-04 ▰ MØNT: gratis

Kender du Volume Village? Volume Village er byens nye kulturelle vækstlagsplatform med byens måske fedeste placering. Vollume Village holder nemlig til i det arkitektonisk imponerende område under Ringgadebroen i Aarhus K. Spillestedet kommer i fremtiden til at være venue for både festivaller, koncerter, fester og ferniseringer med fokus på de urbane og progressive genrer. Savner du fornemmelsen af frihed på et godt dansegulv? Fredag er din chance for at svede dine bekymringer ud til langt ud på natten til lyden af disco toner. 

LØRDAG

Hyggelige Kasa Kasa by night. Foto, Kio Jørgensen Ng
// Foto: Kio Jørgensen Ng

STED: Kasa Kasa (Kalkværksvej 5G)▰ KL.: 15-23:55  ▰ MØNT: Gratis (men penge til mad og drikke) 

Selvom vejret byder på regn i uendelig mængder disse dage, kan du sagtens få lidt af sommerens glæder midt i vintermørket. Kasa Kasa åbner nemlig atter op for træhytten og byder indenfor til Vinterbar og Nytårs bimmelim

Der er lun mad og kolde drikke på menuen og ikke mindst hygge, hygge og mere hygge. Tag alle dine venner med. 

STED: Svalegangen ▰ KL.: 19:30 ▰ MØNT: 225 kr. (Studerende, 135 kr., unge under 25, 65 kr.)

Forestillingen Hudløs er på min “vil se liste” denne måned. Mungo Park teater i Allerød gæster Teater Svalegangen med den satiriske og samfundskritiske performance om menneskets moderne liv. Hvad sker der, hvis vi stopper med at eksistere på forbrugsverdenens præmisser? Kan vi bare være? Det finder du måske ud af, hvis du svinger forbi de grønne vinduer på Rosenkrantzgade lørdag.


“MUNGO PARK bringer med HUDLØS en international monolog til Aarhus af den palæstinensiske stjerneinstruktør Bashar Murkus. Murkus teatersprog er absurd, ikke kun baseret på tekst, men på lyd, visuelle billeder og intertekstuelle hentydninger til vestlige dramaer, og Murkus engagerer publikum ved at tale til deres universelle menneskelige sårbarhed.” (PR- og marketingansvarlig Jens Hyldgaard)

Teatret Svalegangen. Foto, Kio Jørgensen Ng
// Foto: Kio Jørgensen Ng

SØNDAG

STED: Aarhus Congress Center  ▰ KL.: 14:00 ▰ MØNT: Dagsbillet 110 (studerende 75) 

Søndag er hyggens og afslapningens dag. Måske er det dagen, hvor du sætter dig i sofaen med en kop varm the eller kaffe og dit seneste strikkeprojekt. Men alt det kommer vi til. Du er nemlig stødt på en lille forhindring i form af mangel på inspiration. Frygt ej. Allerede fredag kan du nemlig tage til Alt om Håndarbejde messe i Aarhus Congress Center. 3 kreative dage med inspiration til nye trends og produkter indenfor håndarbejde. Er du interesseret i strik, syning, hækling, keramik, blomster, smykker? På messen får du serveret det hele og meget meget mere!

STED: Frontløberne ▰ KL.: 12:00 ▰ MØNT: gratis 

Har du helt styr på dit håndarbejde og allerede i gang med at strikke din lilla Lykke Jumper? Så drej uden om messen og sæt kursen direkte mod Sydhavnen og Frontløbernes hyggelige lokaler, hvor der søndag er strikkecafé. 

Hvis du ikke allerede er strikkeentusiast eller måske helt nybegynder, er der mulighed for at få hjælp til opstart eller benytte sig af det tilgængelige udstyr til at komme i gang. 

Strikkecaféen har fokus på at omfavne fejl og uperfektheder, når vi strikker, så alle kan være med. Og så er der selvfølgelig kaffe og the på kanden. 

Frontløberne på Sydhavnen. Foto, Johanne Damsgaard
// Foto: Johanne Damsgaard

Coverbillede // Emma Nørgaard Petersen