Så blev det endelig tid til årets SPOT festival, og i den her uge er vi simpelthen så heldige, at vi får smidt en forlænget weekend efter os. Så tak til Kristus for at fare mod himmel i netop denne uge. Nu har du en fridag mere til at nyde de mange sprøde weekendstips, vi sender i din retning!

 

TORSDAG

Ida på 22 spiller musik i sit køkken. // Foto: Nikolai Linares

 

Fotoudstilling: ‘Liv med Sclerose’ af Nikolai Linares 

Sted: På Store Torv. Mønt: Gratis.

16.000 danskere lever med sclerose, og hvert år diagnosticeres yderligere 600-700. De bliver ofte mødt med fordomme. Derfor har 10 danskere ladet sig fotografere i en række ærlige og virkelighedsnære billeder for at vise, hvordan deres liv med sclerose er. For et liv med sclerose er meget andet end et liv i en kørestol, som mange ellers forbinder med det.

Udstillingen er skabt af den prisvindende fotograf Nikolai Linares, der for nyligt vandt en pris ved årets World Press Photo Contest 2018. Den hænger på Store Torv til den 14. maj 2018, så skynd jer forbi.

 

Blues Jam med Martin Blom

Sted: På Gyngen, Mejlgade 53. Kl.: 17.o0-20.00. Mønt: Gratis.

Har du lyst til at jamme? Så kom og vær med, når dagens vært, Martin Blom (guitarist og sanskriver), kommer til Gyngen. Blues jam Gyngen sælger varm mad, som man kan nyde, imens der jammes. Man kan både komme for at lytte til noget lækkert musik, men har man lyst til at jamme med, vil der også være en musikerliste, man kan skrive sig på.

Kl. cirka 21 er der koncert – med hvem er en overraskelse.

 

Soundvenue x s!b!p! – SPOT pre-party

Sted: Radar. Kl.: 17.30. Mønt: 110 kr. eller gratis med SPOT armbånd.

Sidste år til SPOT Festival var Radar proppet, da musikagenturet smash!bang!pow! og SOUNDVENUE inviterede til fest. I år gentager de successen! Kom til SPOT pre-party, hvor DJ, Simon Dokkedal fra Den Sorte Skole står for opvarmningen i
eftermiddagssolen udenfor Radar. Det bliver en fest!

 

Tre dage; Roots&Hybrid Festival 2018

Sted: Godsbanen torsdag-lørdag. Kl.: 19.00. Mønt: 195 kr.

På bare tre dage får du 18 koncerter i de fedeste rammer i mødet mellem traditionelle rødder og nutidige strømninger! Roots&Hybrid Festival 2018 er en fest for dig som er nysgerrig på genrebrydende musik og nye hybrider, da du både vil møde lokale navne, europæiske upcoming acts og internationale headliners. Alle herlighederne sker i samarbejde med det turkise telt og SPOT Festival.

 

FREDAG

// Foto: Lisa Larsen: Området bag Godsbanen.

 

KarriereKanonen på SPOT 2018

Sted: Radar fredag-lørdag. Kl.: 15.45. Mønt: 300 per dag eller 575 for en festivalsbillet.

Nyd to dage med masser af ny musik, når alle 12 udvalgte navne i KarriereKanonen 2018 spiller korte koncerter på SPOT Festival. Det sker i samarbejde med P3, P6 beat og bandakademiet. Tag med og bak dem når, når du spiller til deres showcases – de er helt vildt seje!

 

Spot på Limbo Stage

Sted: Institute for (X), Godsbanen, A-Huset. Kl. 17. Mønt: Gratis med SPOT armbånd, ellers 80kr for en dag og 130kr for to.

Spot festival er tilbage, og det er Limbo Scene også. Du kan tage afsted fredag og lørdag, hvor du kan lytte til 10 forskellige bands inden for alternativ og indie-stilen. Tag en ven med og nyd musikken!

Concerts will go down Friday and Saturday in wonderful A-Huset at Godsbanen. Beneficial prices at the door and in the bar. MobilePay or cash. Come early and stick around after, bring your buddies and enjoy the music.

 

TAMBOURHINOCEROS DAY

Sted: Dome of Visions, Inge Lehmanns Gade, Pier 2, Aarhus Ø. Kl. 12.00-15.30. Mønt: Gratis.

I dag er der dagsfest på Domen, hvor artister som August Rosenbaum, Molina, Crush and adi & nico kommer og spiller. Det bliver helt sikkert super lækkert – både musikken, vejret og stemningen. Vi ses!

 

LØRDAG

// Foto: Frontløberne

 

Spot på Sydhavnen 

Sted: Frontløberne, Jægergårdsgade 154. Kl. 12-16. Mønt: Gratis.

Frontløberne inviterer til SPOT dagsfest – med eller uden SPOT armbånd. Der vil være aarhusianske toner på programmet hele dagen og mulighed for at møde nogle af byens kreative hoveder, der holder til på Sydhavnen. Derudover gæster Chess&Chai, der byder på intens te og skakspil.

 

Festaften x Strøm på SPOT

Sted: Radar. Kl. 21-04. Mønt: Spotarmbånd – 100 billetter kan købes i forsalg uden. 

For folk uden SPOT armbånd er der stadig mulighed for at lade tonerne flyde, når Strøm og C.K., Manmade Deejay, DJ Sports og Central – den indre kerne af det aarhusianske pladeselskab Regelbau, gæster Radar. Der vil være rytmisk house og two-step dansetrin.

 

SPOT Final Party

Sted: ORKKENOKKEN (Double Rainbow). Kl. 22-05. Mønt: 30 kr. med spot pas – 50 kr. uden. 

Culture Works og Aarhus Volume inviterer til SPOT Final Party, hvor de sørger for “sauzy beats, sazzy drinks, and a hot mess of a dancefloor.” Det er SPOT festen, man ikke må gå glip af!

 

SØNDAG

// Foto: Lady Bird | Official Movie Site

 

Feel Good Yoga for en 20’er

Sted: Rosensgade 11, 1. sal. Kl.: 11-13. Mønt: 20 kr 

Og når vi så er helt øllet og trætte i ørerne efter SPOT festival, kan vi restituere os igennem tre timers teknik, flow og leg i yogaens navn. Her lover instruktørerne Guro og Julie, at timen vil være styrkende for vitaliteten. Man skal tilmelde sig gennem mailen: mail@heartworkyoga.dk.

 

Lady Bird i bio

Sted: Øst for Paradis, Cinemaxx eller Nordisk Film biograferne. Kl.: Se enkelte biograf. Mønt: ca. 100 kr. 

Greta Gerwig har skrevet og instrueret fortællingen om en ung pige, Christine, eller Lady Bird som hun kalder sig, i et oprør mod sine forældre og det tradtionelle og provinsielle samfund, hun kommer fra. Det er en anerledes – mere Tumblr og sepia-agtig – fortælling af den intellektuelle piges problemer. Det er nutidens ‘Mean Girls’ om at passe ind og flirte med fyre. Den er humoristisk, aktuel og kan meget godt anbefales – til både piger og drenge!