wguge16
Var der nogen, der sagde weekend? Vi er havnet i maj måneds anden weekend, og VINK er selvfølgelig klar med friske forsyninger i denne uges Weekendguide. Så har du endnu ingen planer, er du havnet det helt rette sted. Denne uges WG bruser over af begivenheder: papirklip, perlebroderi og procentrige Elefantøl til de tørstige. Er det ikke lige noget, der resonerer i dig? Tøv endelig ikke, men bliv klogere på Weekendguidens andre invitationer.

TORSDAG

STED: Dokk1, Verdensrummet ▰ KL.: 09:30-12:00 ▰ MØNT: 0 kr.

Papirkunst klippet med en saks, af den fingernemme slags. Blomsterblade, krøllet stilk – la la la la la la laaa.

Æstetikkens tegn. Med fingrene i genbrugspapir får du mulighed for at udklippe, skære og skabe papirelementer til kunstdagbøger, bullet-journals, alverdens kort, dørskilte, uroer… Det er med andre ord kun fantasien, der sætter grænser.

For mere information om tid, sted og værktøjer, klik her.

STED: Kunsthal Aarhus ▰ KL.: 17:00-19:00 ▰ MØNT: Gratis, men tilmelding opfordres.

På Kunsthal Aarhus kan du pt. opleve projektet “person – i bevægelse” af billedkunstner Marie Thams og kurator, Rebekka Elisabeth Anker Møller. Denne aften vil de sammen med en række toneangivende, kunstneriske og aktivistiske stemmer invitere til en performativ samtale. Caspar Eric, Moussa Mchangama og Ehm Eg Miltersen er inviteret. Samtalen vil kredse om temaerne køn, ligeværd, arbejdsliv, og retten til at definere sit eget liv. Med andre ord er der lagt i støbeskeen til en poetisk, provokerende og perspektivrig aften på Kunsthal Aarhus.

Entéen til kunsthallen er gratis og arrangementet får du ligeledes for 0 kroner. Det anbefales dog, at du tilmelder dig på forhånd via begivenheden.

Tryk her for at sikre dig en plads og læse mere om begivenheden.

STED: Helsingør Teater v. Den Gamle By ▰ KL.: 19:00 ▰ MØNT: 135 kr.

Fra torsdag og frem til søndag afholdes den nomadiske og nordiske festival, Lux Boreal, i Den Gamle By. Lux Boreal er et anderledes festivalformat, der vender forestillingen på hovedet. Festivalen udgøres af sin nomadiske rute, der skaber nye muligheder for udvekslinger og overraskende eventyr. Siden d. 26 april har Lux Boreals karavane rejst gennem Finland, Sverige og Norge for nu at ende festlighederne i Aarhus i Den gamle By.

Lux Boreal inviterer til et spændende musikprogram, hvor du kan se frem til en særlig aften med tidssvarende takes på nordiske toner, når spillestedet Radar er vært i Helsingør Teater v. Den Gamle By.

For mere information om begivenheden, tryk her.

FREDAG

STED: Club Curious, Sydhavnen ▰ KL.: 16:00 og frem ▰ MØNT: Dine udgifter til øl og krea.

Nu på fredag inviterer Club Curious til fredagsbar i deres klubhus i de solgule bygninger i Sydhavnen, så tag dine venner under armen og sving forbi, for der er et fedt program at komme efter.

Det gode slæng bag Club Curious vil sørge for kolde Høker-Bajere og friske kander med Paloma. DJs vil sætte en fed stemning, der vil få dig til at tænke på sommerens kommen – og imens vi venter på de helt stærke solstråler har Club Curious sørget for et par workshops i fredagsbarens anledning.

Du kan både lære at tekstilfarve med brug af naturlige materialer. I klubhuset kan du købe bomuldsstrømper, men du er også velkommen til selv at medbringe noget fra klædeskabet i uld, silke eller bomuld. Er du mere til nål og tråd kan du også lære kunsten at lave perlebroderi, og derigennem give dine gamle klude nyt liv eller cute detaljer.

Tjek begivenheden her for mere information.

LØRDAG

STED: Volume Village, Under Ringgadebroen ▰ KL.: 17:00-00:00▰ MØNT: 100 kr

VOLUME VILLAGE ligger huse til, når Elefantbaren indtager området under Ringgadebroen. Du inviteres hermed til en traditionsrig aften, hvor du kan fylde snablen med de ikoniske Elefantøl og boltre dig i det stik modsatte af en glasbutik – nemlig på grus og i festlige omgivelser med food trucks og fed stemning.

Elefantbaren er efterhånden 30 år gammel og startede tilbage i 1990. Dengang blev rammerne udgjort af en kasse elefantøl, rigeligt med cigaretter, rockmusik og en flok arkitekstuderende i Arkitekskolens tegnesale. Noget hænger endnu ved, men begivenheden har sidenhen haft vokseværk og har den dag i dag, sat sit præg på den aarhusianske ungdom.

Godt råd hermed givet videre: Mangler du et sted på lørdag? Så slå dig ned i Volume Village. Ræk ud i dit netværk og find din flok, som du kan tage under armen, når Aarhus Arkitektskoles Arkibal indbyder til en aften med uhyggelige elefanter, trampende beats og en fest, som du sent vil glemme.

Tryk her for at finde en billet til dig og dine venner!

STED: Studenterhus Aarhus ▰ KL.: 20:00-01:00 ▰ MØNT: Dine udgifter til drinks!

Er du mere til glimmer, røgkanoner og ild på scenen? De følsomme ballader eller melodier, der klæber sig til hjernen? Så er det måske i aften, du skal sætte af til at se Eurovision i bedste sendetid og sammen med alle dine medstuderende!

Studenterhus Aarhus inviterer til Eurovision 2023 i Studenterhuset med storskærm, tema-drinks og gratis popcorn. Studenterhuset vil i anledningen bygge sit helt eget greenroom, og de opfordrer til, at man ikke skruer ned for glimmer og glamour!

Der er tilmed bingo på programmet og fede præmier på højkant.

For mere information om tid og sted, læs her.

SØNDAG

STED: Store Torv v. Kristian F. Møller Boghandleren ▰ KL.: 11:00-17:00 ▰ MØNT: Gratis – med mindre du begaver din bogreol.

Byens smukkeste boghandler (altså butik), Kristian F. Møller, inviterer denne søndag til forfatterbesøg og stærke samtaler, der udspringer fra litterære værker.

Da boghandleren er for lille rejses et telt til formålet. Her har du mulighed for at møde aktuelle forfattere og høre dem udfolde deres værker i samtale med skarpe og relevante interviewere.

Arrangementet har gratis adgang og gode tilbud – og så er der helt sikkert også mulighed for at få signeret sine helt egne bog-babyer.

For mere information om programmet, tryk her.

STED: Det Jyske Musikkonservatorium, Musikhuset Aarhus ▰ KL.: Afhænger af koncerten ▰ MØNT: Typisk 0 kr.

Der udklækkes utallige talenter i Aarhus, og Det Jyske Musikkonservatorium er én af byens mange, kreative rugekasser. Løbende afholder konservatoriets studerende koncerter, som er gratis at opleve – og det er altså koncerter af en god kvalitet. Der vil være genrer for enhver smag og instrumenter, der tør tage afstikkere hen i helt andre rytmer. Hermed en opfordring til at svinge forbi en af konservatoriets koncerter på denne herlige søndag.

Hold dig løbende opdateret og gå på opdagelse i Det Jyske Musikkonservatoriums begivenheder her.

Coverbillede // Lisa Christiane Lertoft