Maj skrider frem med hastige skridt, og inden længe er sommeren over os. For manges vedkommende venter dog først en læseferie fyldt med deadlines og eksamensforberedelse, inden bøgerne endeligt kan lægges på hylden. Men sænk blot skuldrene lidt, for VINK har din ryg og kommer i denne uges Weekendguide med forslag til, hvad du kan forsøde tilværelsen med, når øjnene trænger til et hvil. Så læs videre og få inspiration til en hyggestund eller to.

Torsdag

Saxofonlækkerier i Musikhuset

Sted: Musikhuset Kl.: 19:30 Mønt: Gratis.

Kan du også blive blød i knæene af en rigtig lækker saxofon? Så er der mulighed for at smelte helt væk, når saxofonstuderende fra Det Jyske Musikkonservatorium spiller et blandet repetoire, hvor der uden tvivl vil blive kælet for tonerne. Koncerten er gratis, så om du er inkarneret saxofonelsker eller bare er nysgerrig, så tag et smut forbi Musikhuset og brug din lillefredag i musikkens tegn.

 

Afslappende onlineyoga

Sted: Hjemme hos dig selv Kl.: 19:30 – 21:00 Mønt: Gratis.

Hvis du tidligere har overvejet at prøve yoga af, men måske ikke har følt dig helt sikker, så prøv en online yogasession. Torsdag byder Mindful Coaching & Yoga på restorativ yoga, hvor alle kan være med. Restorativ yoga handler om at spænde af i kroppens optimale tilstand, så dagens session vil have fokus på at arbejde med de dybereliggende spændinger, der tit kan volde problemer. Tag noget behageligt tøj på, hop ud på stuegulvet og kom i zen.

Link til zoomrummet samt adgangskode kan findes under facebookbegivenhedens detaljer.

Fredag

Tilbage til det store lærred

Sted: Øst for Paradis Kl.: 12:20 – 21:20 Mønt: 75 kr. – 95 kr. alt efter forestillingstidspunkt + evt. snacks.

I går måtte biograferne endelig lukke op for alle filmhungrende mennesker, der er trætte af at lege hjemmebiograf for let’s face it – biografpopcorn smager bare bedre end dem derhjemme. Det betyder også, at biografen Øst for Paradis langt om længe kan byde velkommen med et stort udvalg af film. Du kan f.eks. vælge at se filmen The Sound of Metal, en film om en trommeslagers udfordringer efter at have mistet sin hørelse. Er du mere til dokumentar? Så tag ind og se filmen Til Sama. Dokumentaren handler om de sidste dage af kampen om Aleppo i Syrien. Du har ikke mindre end 14 filmtitler at vælge imellem, så tag en ven under armen og nyd duften af popcorn og biografsæder.

 

Afgangsudstilling ved Det Jyske Kunstakademi

Sted: Kunsthal Aarhus Kl.: 17:00 – 19:00 Mønt: Gratis.

Fredag åbnes dørene i Kunsthal Aarhus til Det Jyske Kunstakademis afgangsudstilling 2021. Udstillingen har titlen Present Tense og forholder sig på forskellig vis til den tid, værkerne er blevet til i. En tid der på mange måder har været kendetegnet af stor usikkerhed og hjemmeisolering, men også en tid med udsigt til nye åbninger. Så hvis du føler dig nysgerrig på at opleve kunst lavet af nyuddannede kunstnere, så tag et smut forbi og se deres kreationer.

Lørdag

Forårsfornemmelser i Tivoli

Sted: Tivoli Friheden Kl.: 11:30 – 19:00 Mønt: 0-140 kr.

Hvis du virkelig vil i forårsstemning, så er Tivoli Friheden et besøg værd. Parken er blevet pyntet med over 100.000 smukke forårsblomster i alverdens farver og sætter altså virkelig kulør på en tid, der længe har virket grå og kedelig. Det er næsten umuligt ikke at blive glad, når man går rundt i en symfoni af blomster! Når du nu er i parken, kan du også udnytte tiden til at udfolde din kreativitet. Om lørdagen har du nemlig mulighed for at lave din egen papirstulipan og plante den i et af parkens højbede. På den måde kan du bidrage med dit eget forårspræg og gøre parken endnu smukkere, end den allerede er.

 

Fritter, Fadøl og Forestilling

Sted: Mindet 6D, Aarhus C. Kl.: 16:00 eller 19:00 Mønt: 75 kr.

Som litteraturstuderende skal det ikke være nogen hemmelighed, at jeg elsker en god allitteration. Og når den kombinerer mad, øl og kultur bliver det kun endnu bedre. På Sydhavnen i Aarhus modtager du for 75 kr. en omgang fritter, en fadøl og en teateroplevelse, hvor der er fuld gas på det kunstneriske. Forestillingen hedder DET HÆNDER og portrætterer en skrøbelig kvindes fortælling. Forestillingen udspiller sig, mens en skulptur af ler bliver kreeret live på scenen. Det er skuespilstuderende fra Den Danske Scenekunstskole, der står for teateroplevelsen, mens billedkunstner Cecilie Julie står for skabelsen af et værk. DET HÆNDER spiller både lørdag og søndag, så hvis du allerede har lagt planer for din lørdag, kan du heldigvis også opleve forestillingen søndag.

 

Søndag

Forkæl din mor

Sted: Hvor du end planlægger at være sammen med din mor Kl.: Hele dagen Mønt: Så meget du har lyst til at spendere.

Søndag er det mors dag. Brug derfor dagen på at forkæle den kvinde, der bragte dig til verden! Det gode ved mors dag er, at du selv bestemmer, hvad der skal ske, men er du tom for idéer, kommer her et par forslag: Køb en fin buket blomster til at pryde hjemme i din mors stue. Føler du ikke lige for blomster, så invitér din mor på brunch på en af byens mange caféer. Har vejrmanden lovet solskin og lune temperaturer? Så tag morlille i hånden og gå en tur i Riis Skov med udsigt til vandet, eller tag en slentretur i Botanisk Have. Efter gåturen kunne I så vende snuden forbi et af Aarhus’ mange lækre bagerier og tage lidt sødt med hjem. Mulighederne er mange, og faktisk tror jeg, din mor er lidt ligeglad med, hvad dagen bringer, så længe I er sammen.