Weekendguiden uge 16

Weekendguiden uge 16

 

Man tør næsten ikke tro det. Men solen rammer for alvor i weekenden. Så nu skal vi ud af vores hi og indånde byens puls igen. Det bliver vidunderligt, så her guider vi til din weekend i Aarhus. 

 

Iris Bakker gæster Drudenfuss. //Foto: Facebook begivenhed.

 

TORSDAG

Ferinsering med Iris Bakker

Sted: Drudenfuss. Kl.: 18.00-23.00. Mønt: Gratis 

Vores helt egen Iris Bakker holder fernisering på Drudenfuss. Her skal hun stå for en ny udsmykning. Kom og oplev kunsten, prøv at blindtegne og nyd en kold øl.

 

Fries Before Guys podcast

Sted: Ung K (Nørre allé 23K). Kl.19.30-22.00. Mønt: Gratis
Nanna og Josephine er de to stemmer bag den populære podcastserie Fries Before Guys. På torsdag gæster de Aarhus, hvor de i Ung K skal diskutere emnet tro og eksistens. De to veninder har opnået stor succes med deres mange timers podcast, hvor alverdens emner bliver vendt, og hvor alle kan relatere sig.

 

New Orleans Jazz

Sted: Headquarters. Kl. 19.00-03.00. Mønt: 50 (forsalg) 70 (entré)
 rammer New Orleans Aarhus. I hvertfald i jazzens tegn. Tag til en aften på Headquarters, hvor du kommer “tilbage til rødderne” og oplever bandet The Vooo Ca Ray, som skal føre os til den berømte by i syden.

 

Nudes and Street Art i Dome of Visions. //Foto: Facebook begivenhed.

 

FREDAG

Udstilling: Nudes and Street Art

Sted: Dome of Visions. Kl.: 12.00-18.00. Mønt: Gratis
I Dome of Visions kan du for tiden opleve udstillingen Nudes and Street Art. Her kan du opleve kunstneren Jonah Ohays udstilling med croquis tegninger og fotoserier fra med friluftsskulpturer og gadekunst i Aarhus. Grib en kaffe og kig dig rundt.

 

Kvindemuseets nye Pop-Up museum

Sted: Kvindemuseet. Kl.: 16.00-17.00. Mønt: Gratis
Kvindemuseet viser deres nye Pop-up museum i et mobilt format frem. Det kommer til at ske på fredag, og det nye initiativ skal tale en føler på kønsdebatten i 2018.

 

Koncert: The Van

Sted: Radar. Kl.: 20.00-23.59. Mønt: 150
The Blue Van løfter sløret for det nye projekt The Van. De har netop udgivet deres første single “P.O.P.”, en storsvingende, psykedelisk klingende rocksang, hvor pigtrådsguitarerne, hammondorgelet, tamburinen og det flerstemmige kor får frit løb. Oplev dem på fredag på Radar.

 

Økologisk madtema foran Føtex Food. //Foto: Facebook begivenhed.

 

LØRDAG

Bob Dylan i Langenæs Kirken

Sted: Langenæs kirken. Kl.: 09.30-13.30. Mønt: 50
Titlen snyder måske lidt, for det er naturligvis ikke den ægte Bob Dylan, som du kan opleve på lørdag. Ikke desto mindre bliver det spændende, når Anders Thyrring Andersen vil holde foredrag om musikerens liv og karriere. Med undertitlen “Før syndfloden” bliver bibelske emner og referencer diskuteret ud fra Dylans musik. Der bliver også kaffe, rundstykker og frokost.

 

Aarhus Makers Pop-Up Market

Sted: Godsbanen. Kl.: 10.00-16.00 Mønt: Gratis
På lørdag kan du opleve et unikt udvalg af original kunst, kunsthåndværk og design – alt sammen skabt i Aarhus af lokale kunstnere, kunsthåndværkere og designere. Det sker nemlig til Aarhus Makers Pop-Up marked, hvor fællesskab af kreative iværksættere og kunstere danner rammerne med deres udvalg af produkter – tøj, accessories, tryk, fotografi, malerier, tryk, tekstiler, smykker, boligtilbehør og meget mere!

 

Ren Madglæde med Culture Works

Sted: Føtex på Guldsmedgade. Kl.: 10.00-16.00. Mønt: Gratis
Økologien bliver hyldet på lørdag, når Ren Madglæde Culture Works inviterer til smagsprøver og øko-hygge i samarbejde med Føtex Food. Oplev en grøn oase med DJ’s, kunstnere og økologiske snacks og bliv klogere på økologien.

 

Dans i Domen

Sted: Dome of Visions. Kl.: 18.30-00.00. Mønt: Gratis
WannaDance vender tilbage til Dome of Visions på lørdag. Det bliver godt, så glæd dig til en aften i dansens og hyggens tegn. Først står den på workshop og efterfølgende fri dans. Dome of Visions skriver om WannaDance:

“WannaDance tilbyder danseevents, hvor du kan nyde liv, rytmer og god stemning. WannaDance DJ’s spiller sanselige og gang-i-den-rytmer fra Soul-Funk, Verdensmusik, Electronic, Latin, Pop, Disco, Reggae, Balkan til Tribal. Dansen er ikke rammesat, og sammen skaber vi en legeplads og et frirum, hvor vi skabes af at være i og dele dansen.”

 

SØNDAG

Filmdag: Call Me By Your Name

Sted: Øst for Paradis. Kl.: 13.00, 18.20 og 21.00. Mønt: 95
Jeg må næsten anbefale denne filmperle, til hvis du endnu ikke har set den. I Øst for Paradis viser de endnu den kæmpe succes Call Me By Your Name. Det er en rendyrket kærlighedshistorie set in Italy i start 80’erne. Denne film er så grundlæggende smuk, rørende og fyldt med sandhed, at jeg stadig ikke har sluppet den, siden jeg så den i februar.

 

Udforsk: Institut for (X)

Sted: Institut for (X). Kl.: Når du har tid. Mønt: Gratis

Søndage er gode til gåture, hvor man kan udforske steder og lægge mærke til nye ting. Søndagens anbefaling går derfor på at besøge Institut for (X). Mange kender til stedet, men har de egentlig været der? Der er masser af små kroge, spændende værksteder, musik der blæser ud, grønne oaser og sjove huse. Kaffe i hånden og afsted.

 

Det var alt. God weekend.

//Caroline

Skriv en kommentar