cropped-VINK-logo-sort.png
WG Uge 2
Det er onsdag, og det betyder selvfølgelig en ny Weekendguide. Denne uge har du rig mulighed for at være kulturel, hvad end du er mest til vinyler og vin, velskreven poesi, varme toner på dansegulvet eller velskabt kunst. 
Og der er også plads til vaskeægte afslapning, hvis du har mere brug for det. 
Rigtig god weekend

TORSDAG

STED: Kunsthal Aarhus ▰ KL.: 18:00-22:00 ▰ MØNT: Gratis

Denne aften kan du hos Kunsthal Aarhus opleve en række koncerter kurateret af den danske udgivelsesplatform Forlaget Kornmod. 
Siden stiftelsen i 2019 har Forlaget Kornmod været repræsentanter på den danske musikscene for det, de selv kalder “ny dansk inderlighed”. De har over 75 udgivelser i deres bagkatalog, som giver et indblik i en scene, der er under konstant udvikling.

På scenen vil du kunne opleve Alba Liv – hun debuterede i 2019 og har fra sine tidligere udgivelser, som var overvejende minimalistiske kompositioner, bevæget sig mod en mere “traditionel sangskrivning”, der dog stadig i høj grad bygger på kompositionelle greb fra forskellige former for eksperimentalmusik.

Franciska & Emilie – de lader sig inspirere af tidlig klassisk musik, elektroakustisk musik og tekstural noise, og vil til arrangementet fremføre en længere komposition for bånd, elektronik og reallyd. 

Bysund – han har allerede flere udgivelser bag sig, og hans musik kredser om industrial-, drone- og konkret musik. Når han spiller live, rekombinerer og adskiller han hele sit katalog, hvoraf lydobjekter “hackes til forglemmelse og genopstår som en mystisk kode”.

Jakob Folke Ivarsson – han har en fascination for fragile teksturer, sparsomme harmonier og lyde, der til hverdag omslutter os som tæpper. Med disse skaber han et omvendt lydunivers, hvor der inviteres til at lytte ind i det atypiske, som værende det skønne.

STED: turkis ▰ KL.: 18:00 ▰ MØNT: gratis

Hvad sker der, når man lader udfordrede unges forfatterskab være genstand for andre unges sangskrivning?
Det giver projektet ‘Unge Poeter’ et bud på denne aften på turkis!

Baggrunden for Unge Poeter er et skriveværksted på Alléskolen, der har resulteret i flere personlige tekster. Disse tekster har sangskrivere fra MGK-Ø brugt som inspiration til deres egne musikalske fortolkninger. 

Samarbejdet kulminerer denne aften i en bogreception-albumrelease-koncert på turkis. 

Det spændende samarbejde får et efterliv i form af bogudgivelse og albumudgivelse på diverse streaming-tjenester.

FREDAG

STED: Kunsthal Aarhus ▰ KL.: 17:00-20:00 ▰ MØNT: gratis

Afgang er den årligt tilbagevendende eksamensudstilling for dimittenderne fra Det Jyske Kunstakademi. På udstillingen kan du se værker fra syv talenter, som på én gang er en indsigt i fem års uddannelsesproces og et afsluttende værk, der peger videre ud i deres kommende karriere.

“Loops” markerer de syv kunstneres overgange fra studerende til professionelle kunstnere. Det er en begivenhed, som på én gang peger tilbage på tidligere afgangsudstillinger, på traditionen, på ritualet, og samtidig peger frem mod nye generationer og deres kommende projekter. Et loop – på dansk sløjfe eller løkke – udtrykker netop denne bevægelse. I modsætning til den evige cirkel, bøjer et loop sig selv og passerer sit eget udgangspunkt. Udover gentagelsen af afgangsudstillingen som format, inviterer “Loops” de besøgende til at reflektere over gentagelsen som en bevægelse.
Udstillingens kurator vil fremhæve dette yderligere ved at henvise til drejninger af betydning i udstillingen. Disse kan findes i de forskellige værker, men også i den enkelte kunstners arbejde med form og materiale.  

STED: VINBIX ▰ KL.: 20:00-24:00 ▰ MØNT: gratis

Puds danseskoene og tag en ven under armen, for VINBIX får fint besøg denne fredag aften. Den italienske DJ duo, bestående af Daniele “DJ Lago” og Guiseppe “The Admiral”, skaber en fest med deres episke samling af vinyler. 

Duoen har allerede lavet en masse samarbejder i det aarhusianske kulturmiljø, og du har måske allerede danset med på deres beats hos eksempelvis Knuds Kiosk, Frontløberne eller Institut for (X). De arbejder især med at mikse forskellige musikgenrer, såsom hip-hop, soul, reggae og dancehall. 

Til Vin & Vinyler har de strikket et unikt sæt sammen, hvor der vil være fokus på et mix af over- og underground pop, soul, disco, reaggae, rocksteady, old school hip-hop, 80’er og 90’er grooves.

LØRDAG

STED: Godsbanen ▰ KL.: 11:00-17:00 ▰ MØNT: 50 kr.

Det er endelig blevet tid til forårets første designmarked på Godsbanen, når FindersKeepers slår dørene op til en weekend med kreativt og inspirerende design.

Den gamle rå hal vil summe af inspiration og passion, når mere end 70 udvalgte designere, kunstnere og kreative iværksættere sælger deres produkter. Forelsk dig i unikt keramik, farverige kunstværker og meget mere. Og når du er færdig med at shoppe (eller bare ose), kan du nyde en kaffe eller andet hos Godsbanens egen café, Spiselauget.

STED: Volume Village ▰ KL.: 22:00-til du ikke kan danse længere ▰ MØNT: 30 kr.

Få en uforglemmelig aften på dansegulvet, når 8KILO for første gang nogensinde sparker døren ind til Volume Village.
Det bliver en vild aften med disco og house, præsenteret af de tre DJs DAVESØN, KORTE og EDDY8000

8KILO er et indielabel, som holder til ved Godsbanen. Det er et Aarhus born-and-raised kollektiv, som man finder i deres containere, der er lavet om til studier. 

SØNDAG

STED: UngK ▰ KL.: 9:30-11:00 ▰ MØNT: gratis

Kunne du tænke dig at starte din søndag morgen ud på en behagelig og afslappende måde (ja, hvem kunne ikke det)?
Så skal du deltage i denne uges Morgenflow.

Én søndag hver måned kan du deltage i en times gratis morgenmotion og denne søndag er det flowyoga, der er på programmet. 
Der kræves ikke nogle forudsætninger, så er du i forvejen vild med flowyoga, eller har du lyst til at prøve det for første gang, skal du bare møde op i afslappet tøj.

Efter timen serveres der gratis kaffe, te og hjemmebagte surdejsboller.

STED: Ris Ras ▰ KL.: 17:00 ▰ MØNT: 50 kr.

Ris Ras åbner dørene for søndagsbanko – med gode præmier fra nærområdet. 
For 50 kr. får du en plads, én plade samt en øl (eller kaffe/kakao, hvis du er mere til det). 

Ekstra plader kan tilkøbes for 20 kr. 

Du tilmelder dig eventet ved at sende Ris Ras en besked på Instagram eller Facebook. Og skynd dig, for der er kun 30 pladser. 

p.s. tilmelding er senest 22. april!

Coverbillede // VINKAarhus