WEEKENDGUIDEN – UGE 16

WEEKENDGUIDEN – UGE 16

Hvor mange forsøg på ordspil og jokes om at blive skør, længden af lockdown og sådan, tror du at denne underrubrik har krævet? Alt for mange. Alt for mange. For ja, undertegnede er måske blevet en lille smule pip-gok-påskeplim og sådan. Men manglen på fikse vendinger om en ret ufiks situation skal da ikke afholde mig fra at sende dig mine bedste anbefalinger til de kommende dages hygge-hygge inden for hjemmets fire vægge.

 

 

TORSDAG

Design a Wig, Victoria & Albert Museum // Foto: Screenshot fra vam.ac.uk

DESIGN EN PARYK

Victoria & Albert Museum i London har (ud over at være et fedt museum i virkeligheden) et ret sejt onlineunivers, og jeg er selv faldet over og faldet for det interaktive ”Design a wig”. Det er helt kanon tidsfordriv at opbygge, pynte og pudre en 1700-tals paryk. Så spænd for med dine bedste (eller sjoveste) hår-arkitektoniske skills – og sæt god tid af – det er overraskende god tidsfordriv. Sidenote: Dette kan eventuelt også afhjælpe den værste hjemmeklippe-trang eller uddannede frisørers abstinenser.

 

EVERYONE IS A WORKER

Du har nok efterhånden hørt det nu. Det der med Charlottenborg og kunstens svar på Netflix dis.art. Men har du overhovedet været der inde endnu? For det ægte Netflix har jo Love is Blind. Jeg forstår det godt. Men brug lige 6 minutter og 33 sekunder på at se første afsnit ”Everyone is a Worker” af Simon Dybbroe Møller fra WHAT DO PEOPLE DO ALL DAY, der nu er mere relevant end nogensinde. For hvordan er det egentlig at vi har valgt at indrette vores samfund? Og er vi overhovedet andet end vores job? For hvad gør os til dem vi er? Og tager vi alle en form for uniform på?

 

 

FREDAG

Net Art Anthology // Foto: anthology.rhizome.org

KOM PÅ BESØG I KUNSTENS VERDEN 

Savner du kunstmuseer ligeså meget som jeg? Så besøg Claes Bang og vennerne i The Square på Filmstriben. Se eller gense dette sjove, cringe-værdige og uhyggeligt rammende portræt af kunstverdenen: og send dit lokale kunstmuseum ARoS en kærlig tanke imens.

 

NET ART ANTHOLOGY

Netkunst, eller kunst på nettet, er det nye sort. Denne bevægelse er måske af nød nu, men der er en verden af netkunst, der bare venter på at blive fundet. På Net Art Anthology finder du en kæmpe samling af den netkunst, der havde sin storhedstid i midten af 90’erne og starten af 00’erne. Her er der en mere kritisk distancering og leg med de digitale medier, som måske slet ikke er mulig for tiden, hvor vi er så mega afhængige af det skidt. Rhizome arbejder med at arkivere, dokumentere og genpræsentere denne kunst for os, der gik glip af den første gang. Så kom afsted: DER ER SKIDE MEGET SEJT DERINDE!

 

LØRDAG

KLUB I KØKKENET

I disse dage er der massere af muligheder for at få en skid på, lytte til noget sprød musik og danse weekenden i gang. Du skal bare gøre det fra dit eget køkken. Hold øje med seje aarhustyper som FEUM, der livestreamer skidelækker elektronisk musik på deres facebookside. Det samme har også velkendte steder som Cafe Paradis og Shen Mao gjort. Du kan også max’e ud til et nyudgivet mix af Sofus Forsberg lige her. Derudover er det også værd at holde øje med udenbys tiltag som Back to Future Sounds og Future Female Sounds. Dans det ud!

 

DR2 SOUNDTRACK

For tiden kan man på dr.dk og i ægte flow-stil opleve DR Symfoniorkester og Troldspejlets Jakob Stegelmann (OMG sejt) i skønt musikalsk møde. Det er koncerter med ikonisk musik fra film, TV-serier og computerspil. Min personlige favorit er Fantasymphony med musik fra blandt andre Ringenes Herre, Game of Thrones, Harry Potter, Narnia og så videre. Men altså Galaxymphony er en tæt 2’er med musik fra alverdens science-fiction universer. Jeg er her altså 100% for violinister med elverører og Galadriel-krone. Tjek det ud. Der er mange timers fed underholdning der!

 

SØNDAG

WHM DRESS TUTORIAL 

Der er mere sjov fra dis.art. For du har masser af tid denne weekend. Og du har nu muligheden for at genlære, hvordan du bør klæde dig. Women’s History Museum og Daffy Scanlan har skabt en serie af videoer, der belyser historien om kvindelig beklædning samtidig med at de stiller spørgsmålstegn ved, hvem der egentlig dikterer, hvad vi har lyst til at gå i. Du ved, alt det der ”Klæd dig efter din kropstype” og sådan. Du kan også sagtens gøre dem kunsten efter med hvad end du nu har gemt i din lejlighed. 3-2-1 – Klæd dig på!

 

STRESS AF MED FLOW FRA 00’ERNE

Jeg er faldet lidt ned i et hul på dr.dk. Der er under TV-siden en kategori, der hedder ”Serier med mange afsnit” og det var simpelthen lige noget for mig. Og nu, mens nyhedsoverskrifter og livet generelt godt kan være lidt angstprovokerende og skabe lidt indre stress, så har jeg fundet en ny favoritaktivitet: at binge flow-tv-programmer fra nullerne. Jeg taler her om Spise med Price, Søren Ryge med videre. Og lad være med at se de nye sæsoner. De gamle er der nemlig også. For Spise med Price var altså federe dengang i 00’erne, udelukkende fordi Adam kørte hurtige løbesko (som jeg ville give min højre arm for i dag) og frosted tips. Det bliver man helt rolig af!


Pas på jer selv derude! Vi ses!


Coverfoto: VINKredaktionen


 

Skriv en kommentar