Så blev det påskeferie og vejrudsigten lover endelig ægte forår i weekenden. Butikkerne bugner med chokolade-æg og der står snaps klar på frokost-bordet. Men inden det hele går op i påske-øl og familie-udflugter får du her chancen for at læse, hvad Aarhus ellers kan byde på. Der er bl.a. koncerter, plantemarked og film-snak på menuen. Velbekomme! 

Torsdag d. 18/4

Er du til urban? Så skal du på HQ på torsdag // Billede: facebook-begivenhed

Blikflak og HQ præsenterer: Nu-Urban #2 – SwerVain Miyagi + MIO.

Kl.: 19-03  Sted: HeadQuarters  Mønt: 25 kr

Torsdag kan du opleve et udsnit af den danske urbane musikscene når lokale Swervain Miyagi og københavnske MIO indtager HeadQuarters. Begge acts leverer sprød hiphop på hver deres måde. Det er århusianske BlikFlak der står bag Nu-Urban koncerterne. Vil du følge med i, hvad de ellers går og brygger på, kan du gøre det her.

 

Tarantino Twist Show

Kl.: 21-00 Sted: CasaV58 Mønt: 100/200 kr

“Drømmer du om en dance-off med Vincent Vega og Mia Wallace? Eller vil du bare gerne genopleve glade minder, uforglemmelige scener og fede soundtracks fra Quentin Tarantinos filmunivers, så kig forbi til et sansebombardement der brænder sig fast på nethinden og kæler for trommehinderne.” Sådan skriver The Tarantino Twist Show selv om arrangementet. Det kan da kun blive en fest!

Fredag d. 19/4

Little Winter holder release koncert på fredag // Foto: facebook-begivenhed

Music & Sunshine On The Corner #1: Thomas Turkis

Kl.: 15-18  Sted: Thunøgade 1A  Mønt: Gratis

På Soulitate Chaibar serverer de hjemmelavet chai og sprøde toner denne fredag, hvor de afholder deres første fredagsbar. Det sker med assistance fra Thomas Beyer (der til daglig er en del af det turkise telt / roots & hybrid), der står for at skabe soundtracket til din solskinsfredag. Kom ned og hyg! Og tag desuden lige et kig på nogle af de seje ting chaibaren ellers har på programmet her.

 

Little Winter – Releasefest!

Kl.: 19-22  Sted: HeadQuarters  Mønt: 60 kr

På HeadQuarters kan du fredag komme til releasefest for bandet Little Winters nye EP. Little Winter spiller lækker indiepop med et hint af melankoli, der både er dansabel og atmosfærisk. Med numre som ”Summer Never Ends” (som du allerede nu kan tjekke ud på Spotify) passer deres lyd lige ind i foråret. Ses vi?

 

Reapers New Rumour på Smagløs

Kl.: 19-22  Sted: Café Smagløs  Mønt: Gratis

Er du mere til amerikansk-inspireret ørkenrock, så skal du tage på Café Smagløs fredag aften, hvor det århusianske band Reapers New Rumour giver los. Bandet udgav sidste år deres første EP, som fik fire stjerner af Gaffa og ord som ”bundsolid” og ”potent” med på vejen. Det er klassisk stonerrock, der smager lidt af fadøl – ikke dårligt på en fredag.

Lørdag d. 20/4

Skal der være forårsgrønt i din lejlighed? Så smut omkring Godsbanen på lørdag // Foto: facebook-begivenhed

Plantemarked Forår ’19

Kl.: 10-16  Sted: Rå Hal, Godsbanen  Mønt: 20 kr

Er du også ved at være klar på forår – ægte forår? Denne solskins-lørdag anbefaler jeg at du svinger benene forbi Godsbanen hvor Plukk endnu en gang holde plantemarked. Så selv hvis vejret ikke holder helt til oktober kan det i det mindste være forårs-grønt i din lejlighed lige så længe du huske at vande dine nye anskaffelser.

ARoS Public Film Talk: Danmark på film

Kl.: 14-15.30 Sted: ARoS  Mønt: Gratis efter betalt entré

Går du også og undrer dig over hvad Danmark egentlig er for en størrelse i disse dage med grænsekontrol, udrejse-øer og et nært forestående folketingsvalg? Måske der er svar at hente i filmhistorien. På lørdag giver filmkritiker og journalist Nanna Frank Rasmussen et indblik i nogle af de versioner af Danmark, der er rullet over det store lærred gennem tiden – fra Olsen Banden til Armadillo.

 

Ral . + Vulture Vibe + Pony Marshall

Kl.: 19-05  Sted: HeadQuarters  Mønt: 50 kr

Lørdag er der indbudt til et ægte brag af en rock-fest på HeadQuarters når Ral., Vulture Vibe og Pony Marshall går på scenen. De tre bands leverer hver deres version af, hvad rockmusik kan være i 2019 – så kom til tiden, hvis du ikke vil gå glip af noget. Fra grunge til det atmosfæriske, fra blues og psychedeliske toner til indierock med poppede guitar-hooks, der er noget for enhver rockfan på HQ i denne aften.

Søndag d. 21/4

Mød skovvogteren Totoro og mange flere elskelige karakterer i Øst for Paradis hele påsken // Billede: facebook-begivenhed

Mega Kup på Godsbanen

Kl.: 12-15  Sted: Rå Hal, Godsbanen  Mønt: 40 kr

På søndag kan du endnu en gang komme til luksus second-hand marked på Godsbanen. Mangler du nyt til forårs-garderoben? Er det pludselig gået op for dig, at du ikke ejer sommertøj? Gik du lige entusiastisk nok til KonMari-udrensningen af klædeskabet? Så er løsningen her. Spring udsalget på strøget over og gå på skattejagt i Rå Hal.

 

Min Nabo Totoro i Øst for Paradis

Kl.: 14-15.30  Sted: Øst for Paradis  Mønt: 85 kr

Studio Ghibli-filmen om søstrene Mei og Satsuki, der finder skovvogteren Totoro i deres baghave, er en af de skønneste animerede film, jeg nogensinde har set. Den varmer hjertet på en helt særlig måde. Ligegyldigt om du har set filmen eller endnu mangler at stifte bekendskab med Totoro, busmissen og alle de andre, så kan en tur i Øst for Paradis anbefales til alle, der kan bruge et filmisk kram. Filmen vises hele påskeferien og egner sig til alle aldre.

 

Coverbillede: Erika Wyrding