Påsken står for døren. For mange plejer dette at betyde påskefrokoster, familieudflugter og alt for mange chokoladeæg. De to første må vi sløjfe, men heldigvis har vi altid chokoladen til at dope os med. Den kan give os et indvendigt kram, når nu vi ikke kan modtage et udefra. Vi er nu gået ind i 4. uge af corona-karantænen. Kedsomhed og rastløshed er blevet hverdag. VINK serverer dig her en god håndfuld tiltag, der formodentlig kan forhindre dig i at trille tommelfingre, gabe kæberne af led og blive pip-gok-påskeplim.

 

Torsdag

Masoud Vahedi Podcast afsnit 5 – Foto: //@masoudvahedipodcast

Dagbog fra dage med Covid-19 (Tumblr-edition)

I Weekendguiden uge 13 tippede VINK til Podimo-podcasten Dagbog fra dage med Covid-19. Podcasten løb kun over de første 14 dage af corona-karantænen, men Caspar Eric bliver ved med at skrive digte om situationen på Tumblr. Alt fra frysepizzaer til alternative intimiteter til en kiosk i Brønshøj, der også er et posthus, er på menuen i hans finurlige hverdagspoesi.

Masoud Vahedi Podcast

Hvis du ligesom os savner torsdage med Open Mics på Alberts og Café Jorden, så frygt ej! Komikeren, Masoud Vahedi, udkommer hver dag med et podcastafsnit, hvor han ringer til (primært) andre komikere og sludrer om løst og fast. Det føles som at være med backstage på Comedy Zoo, hvor sladder, jokes og kedelige hverdagsting går hånd i hånd. Er du begyndt at føle dig ensom, så er denne podcast ligeledes et plaster på såret, da du nærmest ikke kan undgå at føle, at du er en del af samtalen. Bryg dig en kop kaffe, sæt dig godt til rette og slå lyttebøfferne ud!

Fredag

Art Selfie – Foto: //Kristina Mikkeline Ludvigsen

Arts & Culture

Google står bag den fremragende app, Arts & Culture, der gemmer på små kunst- og kulturskatte. Du kan tage til klassisk koncert, på visuel tur rundt på et cricket-stadium eller et spektakulært bibliotek og se på Street Art i Londons gader hjemme fra egen stue. Desuden tilbyder app’en en række aktiviteter såsom Art Selfie, hvor du kan udforske, hvilke portrætter i kunsthistorien, der ligner dig mest, og Art Projector, hvor du kan projektere store kunstværker (bl.a. selveste Mona Lisa) op på din køkkenvæg. Hvad venter du på?

Fredagsfilm

Fredagens TV-oversigt byder, ligesom de forrige fredage, på Fællessang – hver for sig på DR1 og en Olsen-banden film på TV2. Ligger du udenfor begge segmenter, så foreslår VINK, at du sætter din egen fredagsfilm på skærmen. Vi anbefaler Call Me By Your Name, så du kan drømme dig væk til en sommer i Italien (inden covid-19). Nyd den sammen med en fersken og en dyne, du kan kramme, under de smukke og hjerteskærende scener.

 

Lørdag

Tom Hanks i You’ve Got Mail – Foto: //GIPHY

Morgengymnastik

Start lørdagen ud med lidt morgengymnastik. Youtube er et overflødigshedhorn af alle mulige forskellige træningsvideor. Aarhus-baserede YO Studios har i forbindelse med corona-karantænen startet en YT-kanal, hvor du kan tage en online klasse i Vinyasa Flow, Barre, HIIT, Ballet, Pilates, Yin Yoga etc. Som altid er undrviserne søde og øvelserne effektive. Rul en måtte ud på stuegulvet og gør dig klar til at svede eller finde indre ro.

Penneven

I disse tider har vi mere end noget andet brug for social kontakt – også selvom det er virtuelt fremfor fysisk. VINK foreslår derfor, at du finder dig en penneven. Er du træt af sociale medier, så prøv noget så gammeldags som e-mail. Selvom det virker mere formelt, så kan dette “tudsegamle” medie altså noget. Bare tænk på Tom Hanks og Meg Ryan i You’ve Got Mail (som du jo forresten også kan se eller gense). Hvem ved, om dette kan blive starten på et årelangt venskab – eller sågar romance?

 

Søndag

Kender Du Typen GIF – Foto: //GIPHY

GIF MAKER

Vi ved ikke med dig, men vores GIF-forbrug er steget betragteligt igennem corona-karantænen. Mangler du et godt Søren Ryge GIF til din havearbejdende bedstefar eller et Paradise Hotel GIF til din poppede lillesøster, så kan du udfolde dig som GIF-kreatør hos GIPHY. Selv manglede vi et Kender Du Typen GIF. Velbekomme!

Læseklub

Det vrimler med virtuelle-rum-tjenester på nettet, der gør det muligt for dig og dine venner at mødes uden at mødes.Vi foreslår derfor, at du udnytter dette, samtidig med at du bliver lidt kultiveret. Start en læseklub med bekendte eller fremmede. Hurra for e-bøger. Mangler I en bog at læse, så foreslår VINK, Thomas Korsgaards novellesamling Tyverier. Her kan selv den dovneste læsehest i stalden være med. Bogen indeholder 15 noveller, hvor vi får indblik i betydningsfulde hverdagssituationer hos forskellige eksistenser. Alt fra at spise lasagne hos en gammel klassekammerat til at kravle ud af vinduet til en familiefrokost. Læs en novelle om dagen og mød hinanden i det virtuelle rum om aftenen til en snak om persongalleriet og budskabet over et glas Merlot eller Shiraz, alt efter smag.