Selvom Corona desværre stadig er en væsentlig del af vores hverdag, betyder det ikke, at kulturlivet er lagt fuldstændig i dvale. I takt med forårets stigende temperaturer og naturens grønne genopblomstring, spirer kulturlivet også for alvor igen. Denne uges weekendguide er præget af en masse fremragende online-events, men heldigvis også af et par skønne fysiske begivenheder, der kan lokke én ud i den virkelige verden. Tag et kig på denne uges kultur-menu, og forsød forårsdagene med et par dejlige weekendoplevelser!

 

Torsdag

 

Kom til åbning af en ny genbrugsbutik ved Bazar Vest

Sted: Edwin Rahrs Vej 32P Kl.: 11.00-17.30 Mønt: Gratis

Torsdag eftermiddag står i genbrugens tegn, når Røde Kors holder åbningsdag for sin nye genbrugsbutik i Aarhus. Står du derfor og mangler lidt nyt til garderoben eller til lejligheden, kan du jo overveje at kigge forbi hos Røde Kors’ nye genbrugsbutik i Brabrand ved Bazar Vest. Uanset om du er en erfaren genbrugsshopper, eller endnu har din første genbrugstur til gode, er der rigtig fine muligheder for at gøre et godt køb eller to. Butikken følger naturligvis de gældende krav og retningslinjer fra myndighedernes side. Du kan derfor trygt bruge din torsdag på et genbrugseventyr hos Røde Kors.

 

Jazz- og øl-aften med Erlings feat. Aarhus Jazz Orchestra

Sted: Onlinestreaming på Facebook Live fra Erlings Jazz- & Ølbar Kl.: 20.00 Mønt: 150 kr.

Ølsmagning OG online-jazzkoncert i én og samme begivenhed, what’s not to like? Gør dig klar til en fantastisk torsdag aften, hvor Erlings Jazz- & Ølbar har stablet et udsøgt arrangement på benene i samarbejde med Aarhus Jazz Orchestra. Hjemme fra din egen stue kan du således i godt selskab nyde din torsdag aften til tonerne af en omgang skøn jazz. Under koncerten afholdes der samtidig en lille ølsmagning. Ølsmagningens fire øl kan selv købes for 150 kr. i Erlings nye og særdeles fremragende ølbutik på Mejlgade 51. Som prikken over i’et er der i løbet af aftenen endda mulighed for at spørge ind til både øllene og musikken. Det bliver en fremragende optakt til weekenden!

 

Fredag

 

Afslappende online yoga fredag formiddag

Sted: Hjemme i stuen over Zoom Kl.: 10.30 Mønt: Gratis

Hvad enten de seneste dage har være særlig hårde, eller om Corona-tiden generelt er begyndt at sætte sine spor både mentalt og fysisk, kan du heldigvis denne fredag formiddag afhjælpe dine indre spændinger med en omgang forfriskende online yoga. Begivenheden er åben for tilmelding uanset om du er en passioneret yogaentusiast, eller aldrig har prøvet det før. Det kommer til at foregå på engelsk over Zoom, og det bedste af det hele er, at det er gratis!

 

Fredagsåbent for Vincaféens vinsalg

Sted: Vincaféen, Borggade 14 Kl.: 15.00-17.00 Mønt: Afhænger af dine køb

Står du og mangler en flaske god vin eller to til weekenden, kan du heldigvis aflægge Vincaféen på Borggade et besøg fredag eftermiddag. De holder åbent for deres vinsalg fra kl.15.00-17.00, hvor det vin-kyndige personale står klar til at hjælpe dig med at finde den helt rette vin til fredagsmiddagen. De har et bredt udvalg og gode priser, så der er al mulig grund til at bruge lidt af din fredag på en spændende omgang vin-shopping!

 

Lørdag

 

Lørdags-øl to go hos ÅBEN Aarhus

Sted: ÅBEN Aarhus, Rosensgade 28 Kl.: 14.00-18.00 Mønt: Afhænger af dine køb

ÅBEN Aarhus leverer en skøn mulighed for at bringe din lørdag op på et højere niveau af forårshygge. I eftermiddagstimerne kan du og dine venner nemlig svinge forbi baren og tage et par lækre øl med i hånden. Du kan vælge imellem en række forskellige typer af forfriskende kolde øl. Dermed kan selv de kræsne øl-connaisseurer med garanti finde noget af interesse. Et par af stedets fede tilbud lyder på, at du kan købe to fadøl til 59 kr., eller blande din egen six-pack til 225 kr. Sluk din lørdagstørst og støt op om de hårdtprøvede barer i disse Corona-tider med et smut forbi ÅBEN Aarhus!

 

Søndag

 

På søndagstur i vandrestøvler

Sted: Valgfri vandresti i dit nærområde Kl.: Valgfrit Mønt: Gratis

I slutningen af marts lykkedes det for Dansk Vandrelaug at få digitalt kortlagt et hav af hidtil uofficielle vandrestier på Google Maps. Det er derfor oplagt denne søndag at finde en lokal vandresti og gå på opdagelse i den forårsskønne danske natur. Ved blot at søge på ’vandreområde’ inde på Google Maps vil du kunne se et antal forskellige vandrestier dukke op i dit nærområde. I Aarhusområdet finder man bl.a. forslag til gode vandrestier i Aarhus Ø, Viby, og i nærheden af Højbjerg. Tag derfor dine nærmeste med i hånden, og begiv jer ud på en herlig søndagstur i det fri!

 

Coverbillede: //  VINKaarhus