WEEKENDGUIDEN – UGE 14

WEEKENDGUIDEN – UGE 14

Efterhånden er vi blevet vant til en lockdown-hverdag derhjemme med indendørsaktiviteter og masser af digitalt samvær. Måske er du begyndt at kede dig en smule eller måske du først rigtig nu er gearet ned til hjemmehyggen – uanset så guider vi her til otte fede ting, du kan lave i weekenden.

Torsdag

Pilfinger og producerne live på Instagram

Til og med fredag i denne uge interviewer den danske producer Pilfinger en række andre producere live på sin Instagram. Her vil Pilfinger og dagens gæst(er) tage dig med bag musikproduktionen med fokus på den ofte lidt oversete producerrolle, de vil fortælle livshistorier og ikke mindst levere bundsolide musiktips.

Forfattermorgen med Ditte og Louise

Alle hverdage i denne lockdownperiode livestreamer Gyldendal et 8.30-morgeninterview med en given forfatter. Denne torsdag er det de altid hylemorsomme og skideskarpe skuespillere og komikere Ditte Hansen og Louise Mieritz. De udgav sidste år bogen Gode kasser, som med udgangspunkt i de fiktive karakterer, Ditte og Louise, udforsker og udfordrer de kønsstereotype kasser, som hersker i vores samfund.

Fredag

Morgensang med Phillip Faber

Står du ikke allerede op til på DRs morgensang, så skal du til at begynde på det. Hver morgen vækker dirigent Phillip Faber dig med ti minutters fællessang, hvor der synges to kendte danske sange. I hverdagen lidt over ni, i weekenden lidt over ti. Dét er en dejlig måde at starte dagen på.

Stakkevis af avantgardekunst

Hvis du savner din sædvanlige kunstneriske stimulus og mangler noget at bruge timerne på, så skal du tjekke ubu.com ud. UbuWeb er et arkiv, hvor du gratis kan tilgå alverdens typer af avantgardekunst lige fra dans og performance til litteratur og film. Det kunne jo være, Netflix skulle aflastes lidt.

Lørdag

Send et gækkebrev

Påsken står for døren, og selvom vi ikke kan mødes omkring påskebordet, så kan vi stadig sprede påskeglæden. Hvis du er træt af skærmen, kan du slå hovedet fra og kreativiteten til og kaste dig i kunsten at klippe gækkebreve. Har du brug for inspiration, kan du altid google H.C. Andersen og forsøge at gøre ham kunsten efter. Når du er færdig, kan du spritte hænderne af og sende det til en, du holder af på afstand.

Kunst og litteratur på Louisiana Channel

Endnu en inspirerende og fed digital aktivitet er Louisiana Channel, hvor du kan høre forfattere og kunstnere fortælle om kunst, kreativitet, litteratur og alt muligt andet fra den kreative verden. Blandt andet forfattere som Shahrnush Parsipur, László Krasznahorkai, Sally Rooney og Paul Auster.

Søndag

Ensomme film på Filmstriben

Hvis lockdown-blues skulle have ramt dig og søndagen er ensom og grå, så har Filmstriben som altid svaret. De har nemlig samlet de bedste film om ensomhed til disse isolerede tider. Fireogtredive filmperler, der måske kan gøre søndagen lidt mindre ensom.

Danske digtere læser op

Trænger du til lidt søndagspoesi fra nogle af Danmarks store digtere, så tjek eller gentjek Lyrikporten ud. Her kan du høre 28 danske digtere fortælle om deres digtervirke og læse op af deres poesi.

 

Coverbillede // VINKredaktionen

Skriv en kommentar