Coronavirussen skal ikke have lov til at presse vores kulturelle kapital i bund! Denne weekendguide går derfor ud til alle de kulturkåde huleboere. Vi har fundet en masse virtuelle kulturoplevelser, som du kan opleve fra dit hjem, så du samtidig er med til at bryde smittekæden. Kunne man ønske sig meget mere under disse omstændigheder?

Torsdag

Filmen ‘Robolove’ af Maria Arlamovsky kan ses online hos CPH:DOX // Foto: CPH:DOX

Dokumentarfilm fra CPH:DOX

Dokumentarfestivalen CPH:DOX skulle have foregået lige nu. Arrangørerne har i stedet valgt at åbne op for en online variant af festivalen, så du stadig kan se en række af årets bedste danske og internationale dokumentarfilm. Du kan blandt andet se film af kunstneren Ai Weiwei, Oscar-vinderen Alex Gibney og filminstruktøren Eva Marie Rødbo, som også stod bag DR3-serien Prinsesser fra blokken. Du kan låne alle dokumentarfilmene på CPH:DOX’s hjemmeside til og med den 29. marts til 6 euro per film.

Coronakoncerter

Musikeren Mathæus Bech har i løbet af nedlukningen livestreamet koncerter med danske kunstnere fra sin lejlighed i København. Alle artisterne er musikere, der er blevet ramt af aflysninger grundet corona. Tag til koncerter med blandt andre Knægt, Lydmor og Vesselil. Der er hverken kø til toilettet eller til baren, og første række er din alene.

Forfattermorgen med Dy Plambeck

Gyldendal inviterer forfatteren Dy Plambeck til en livestreamet litterær samtale torsdag morgen mellem klokken 8:30 og 9:00. Dy Plambeck er blandt andet kendt for romanen Til min søster. Samtalen kan også ses, efter den er blevet livestreamet. Linket til interviewet lægges op på facebookbegivenheden.

Fredag

Gyldendal bringer forskellige forfattere hjem i din stue // Foto: Facebook-begivenhed

Masterclass med Jonas Risvig & Co.

Instruktøren Jonas Risvig har den seneste uge holdt en række masterclasses med forskellige danske kunstnere som Jada, Thomas Korsgaard, Soleima og Peter Sommer. De forskellige masterclasses er alle tilgængelige på Jonas Risvigs Instagram. Her taler de om kreativ udvikling, og kunstnerne fortæller om deres kreative processer med de dertilhørende op- og nedture.

Forfattermorgen med Mikkel Frey

Gyldendal inviterer også Mikkel Frey til en livestreamet litterær samtale fredag morgen mellem klokken 8:30 og 9:00. Mikkel Frey har blandt andet været vært for DR2-programmet Deadline. Derudover udkom han sidste år med bogen ‘Sørgekåben’, som handler om hans fars selvmord. Som ovennævnt kan du også se samtalen på et andet tidspunkt. Linket til interviewet lægges op på facebookbegivenheden.

Lørdag

På Dis.art kan du se en lang række videoværker // Foto: Kunsthal Charlottenborg

Videokunst og chill

Kunsthal Charlottenborg har ligesom alle andre kulturinstitutioner lukket lige nu. De har i den forbindelse valgt at starte det, de kalder kunstens svar på Netflix. I samarbejde med DIS, Tranen og CPH:DOX offentliggør de en række film og serier, som du kan se gratis på streamingplatformen Dis.art. Det er en sjov mulighed for at få lov til at spole frem og tilbage i kunsten. Videoerne er tilgængelige helt indtil den 1. september.

Dagbog fra dage med Covid-19 af Caspar Eric

Den danske digter Caspar Erik bringer hver dag i løbet af nedlukningen et dagbogsdigt om alt fra suspenderede projekter og kedelige frokoster til hostende naboer og samfundssind under titlen Dagbog fra dage med Covid-19. Dyk ned i hans dage og oplev, hvor meget vi alle har tilfælles i denne tid.

Søndag

Tag en virtuel tur i teatret // Foto: Det Kongelige Teater

Ballet på det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater inviterer alle danskere på en gratis tur i teatret. Selvfølgelig over internettet. Her kan man opleve Den Kongelige Ballets opførelse af Napoli, på dansk Fiskeren og hans brud. Denne ballet har dans, energi og kærlighed, hvilket er en nødvendighed – specielt i disse tider.

The Guggenheim

Tag en tur til New York og udforsk samlingen på Solomon R. Guggenheim fra din computer. Det er muligt at komme ret godt rund i krogene på museet. Inviter dine venner på en online kunstjagt over chatten. Den, der finder Iván Navarros lysende indkøbsvogn først, vinder.

Coverbillede // Pernille Thorup Nørbo