Foråret er på vej, og det skal fejres med forfatteraftener og fredagsbarer! 

 

Torsdag

//Foto: Kristian F. Møller Boghandleren

Kvinder i litteraturen

Sted: Kristian F. Møller Boghandleren. Kl.: 18:30-19:30. Mønt: Gratis. 

Efterhånden er torsdag aften proppet i byens bedste boghandler. Her er man begyndt at invitere forfattere til samtaler om litteratur, livet, forfatterskabet og akutelle bøger. Denne torsdag er det Lise Lotte Frederiksen, der inviterer til en snak om kvinder i litteraturen. Som i et spejl er en ny faglitterær bog, der gennem sit portræt af syv markante kvinder i litteraturen, skildrer hvordan det er at være kvinde. Det er særligt interessant i disse tider – ikke mindst fordi bøgerne og litteraturen (i følge nogle) har haft sin historiske indvirkning på kvindernes udvikling.

 

Drop in Spilaften

Sted: Klubhæftets Kaffebar. Kl.: 17-21. Mønt: Afhængig af kaffetørst. 

Den “nye” kaffebar, Klubhæftets Kaffebar, på Nørre Allé udfordrer Brætspilscaféen, når de åbner dørene op for spil og kaffe torsdag aften. Hvis man er en rutineret spillenørd og gerne vil prøve noget nyt, så tag dine venner med til kaffebarens nye koncept “Drop In Spilaften”, så står kaffebaren for kaffe og hygge (såfremt man ikke er en dårlig taber)!

 

Fredag

//Foto: Frontløberne

Meet The Locals: Frontløberne

Sted: Frontløberne, Jægergårdsgade 154 c, 1. TV. Kl.: 16-18. Mønt: Gratis.

Frontløberne vil gerne gøre opmærksom på Sydhavnen og ikke mindst alle de kreative projekter, du nok ikke kendte til, der foregår dernede. Derfor inviterer de til en “Meet The Locals” fredagsbar, hvor der er mulighed for at mingle og drikke billige bajere! Det skal nok få kreativteten og inspirationen til at spire.

 

Filosofisk fredag

Sted: Dokk1. Kl.: 16:15-18:15. Mønt: Gratis (husk at booke en tid). 

Kan filosofi forandre dit liv? Sådan lyder spørgsmålet bag konceptet Filosofisk vejledning, der er en filosofisk samtale praksis, som giver psykiatrien kamp til stregen. I løbet af foråret 2018 kan du måske få svar på livet med filosofiens forundring, når David Mark Larsson tilbyder en 25 minutters praksis, gratis, på Dokk1. Der skal bookes tid på forhånd, og det er ligeledes godt at have et spørgsmål forberedt ved hånden.

 

Lørdag

//Foto: Aarhus Teater

Secondhand i Studenterhuset

Sted: Studenterhuset. Kl.: 12-15. Mønt: Gratis entré, afhængig af hang til tøj. 

På lørdag er der mulighed for en ny, bæredygtig og billig garderobe, når Studenterhuset åbner op for tøj bazar. Her er det muligt at købe en billig stand eller gøre sig nogle bæredygtige og unikke køb. Og når der nærmest blot er tale om en byttehandel, er det altid okay at tilegne sig mere tøj!

 

Oversatte aftener

Sted: Lynfabrikken. Kl.: 16-18. Mønt: 30 kr. 

Lynfabrikken byder på frankofil eftermiddag, når caféen åbner op for samtale om franske forfattere samt deres indvirkning på danske digtere. Christian Yde Frostholm, Morten Chemnitz og Martin Larsen er nogle af dem, der har kastet sig over franske forfattere, og fortæller her om, hvordan det er at oversætte fra litteraturens højborg, og hvilken indvirkning det har haft på deres egne værker.

 

West Side Story

Sted: Aarhus Teater. Kl.: 16. Mønt: 260-455 kr. 

En lille reminder om præmieren på Aarhus Teaters nye klassiske forestilling West Side Story, i samarbejde med Aalborg Teater. Her danses og synges der gennem Manhatten, alt i mens en tragisk, noget genkendelig, kærlighedshistorie finder sted. West Side Story er nemlig en moderne fortolkning af Shakespeares Romeo og Julie, der først blev opført på Broadway i 1957 og siden da er blevet sit egen klassiker. Er man tom på lommen, kan man holde øje med forestillinger i hverdagene med en studiepris på 60 kr.

 

Søndag

//Foto: Dokk1

Søndags dokumentar på Dokk1

Sted: Dokk1. Kl.: 14-15:45. Mønt: Gratis. 

Hver søndag fremviser Dokk1 nogle af verdens bedste dokumentarer. Vil man være med til at hylde dokumentarfilmen, eller vil man bare blive klogere, burde man tage ned forbi Dokk1 på søndag, hvor Andres Østergaards dokumentar om Videojournalister i Burma fremvises. Dokumentarfilmen er en hyldest til dokumentaren, idet der er tale om en fortælling om at risikere liv og legemer for at dokumentere diktatoriske millitær overgreb i Burma i 2007/8.