Der er fællesspisning, release-alarm, travløb og andre sprøde ting på menuen i den kommende weekend! Foråret har for alvor fået fat, og det kan ses på Aarhus’ kulturscene. Ikke mindre end to ferniseringer på programmet vidner om, at kunstscenen i Aarhus spirer. Så lad os indtage foråret! Denne weekend er det i øvrigt fredag d. 13., så alt kan jo ske.

TORSDAG

Palæstina Film Festival åbnes med filmen Mafak (Screwdriver) skrevet og instrueret af Bassam Jarbawi // Foto: Facebook-begivenhed

 

SU-middag : UngK x Skt. Lukas Kirke

Sted: Skt. Lukas Kirke. Kl.: 18-21. Mønt: 15 kr. for mad.

UngK holder su-venlig fællesspisning med mad til sølle 15 kr. og drikke til en 10’er. Det er en fantastisk mulighed for at møde nye mennesker, og hvordan bedre end over en bid brød? Og hvor bedre end i Skt. Lukas Kirke fantastiske kirkerum, som danner smukke rammer om dette fællesskabende arrangement.

Palæstina Film Festival 2020

Sted: Øst for Paradis. Kl.: 19. Mønt: 65 kr. (5 kr. går til velgørenhedsforeningen Helping Hand)
Palæstina Film Festival 2020 åbner dørene første gang denne torsdag med filmen Mafak (Screwdriver). Festivalen spænder over hele weekenden og finder sted i Øst for Paradis. I forbindelse med alle filmvisninger afholdes der talks med særligt inviterede personer, som skal være med til at danne et mere nuanceret billede og kendskab af Palæstina og palæstinensere. Festivalen afholdes af Arabisk Dansk KulturHus i samarbejde med Opgang2 og Øst for Paradis.

FREDAG

Et af Kasper Mikael Jaceks værker, som er en del af udstillingen They’ll Find Us in the Dirt // Foto: Kasper Mikael Jacek

They’ll Find Us in the Dirt

Sted: Sonnesgade 11. Kl.: 16. Mønt: Gratis.
Denne fredag byder blandt andet på fernisering af Kasper Mikael Jaceks udstilling They’ll Find Us in the Dirt, som undersøger fremtidens arkæologi. Jaceks værker beriges denne fredag med naturvin, som du kan nyde, mens du udforsker udstillingen, der har åbent til og med 19. marts.

Forårsløbet

Sted: Jydsk Væddeløbsbane. Kl.: 15.45.  Mønt: Gratis.
Hvis du har lyst til en lidt alternativ fredagsaktivitet, så byder Jydsk Væddeløbsbane indenfor til Forårsløbet, hvor du kan slippe din indre spillemand løs, drikke en læskende, kold fadøl og komme i fredagsstemning, alt imens du tester dit held som travløbsgambler. Det lyder ikke så tosset, vel?

Herselection // Aarhus Edition

Sted: Radar. Kl.: 20. Mønt: 60 kr.
Future Female Sounds og Andromeda 8220 inviterer indenfor på Radar  til en aften i DJens tegn. De kalder konceptet Herselection – “En klubaften med lyden af fremtiden”. Denne aften kan du opleve etablerede og upcoming kvindelige, femme-identificerende og nonbinære DJ’s fra både Århus og København. Eventet er forløsningen på deres DJ-skole, der er løbet af stablen tidligere denne uge. Kom og fest og støt op om fremtiden, safespaces i nattelivet og diversitet i dj-miljøet og alle andre steder.

LØRDAG

// Foto: Facebook-begivenhed

 

Great time to arrive

Sted: Udstillingsstedet Spanien19C. Kl.: 15. Mønt: Gratis.
Spanien 19C inviterer til fernisering af duoudstillingen Great time to arrive af Gustav Hooge og Tobias Just. Hooge og Just er begge elever på Det Jyske Kunstakademi, og det er såeledes en enestående mulighed for at opleve nyproduceret samtidskunst. Afsti-afsted til endnu en fernisering, som blot er et slet skjult tegn på, at der sker spændende, seje, fede ting på kunstscenen i vores by.

Gladere Gader – dokumentar, oplæg og dialog

Sted: Domen. Kl.: 16. Gratis (men kræver billet).
Gladere Gader er en ny NGO i Aarhus, som arbejder for at skabe menneskevenlige byrum i Aarhus. Denne lørdag inviterer de inden for i Domen til en snak om, hvordan byrum kan bringe os tættere på hinanden, og hvilke udfordringer der konkret er i Aarhus’ byrum. I denne forbindelse viser de arkitekt Jan Gehls dokumentar Livet mellem husene og diskuterer, hvad et godt byrum er.

Niklas Runge album release: I Know I’m Not Magnificient 

Sted: Headquarters. Kl.: 19. Mønt: 60 kr. (40 kr. i forsalg)
I forbindelse med sin udgivelsen af sit nye album I know I’m Not Magnificient inviterer Niklas Runge os på Headquarters til en koncertaften. Udover ham selv har han inviteret Jón Norman og CALA til at spille en koncert hver, så du får altså tre koncerter til den nette sum af 60 kr.

SØNDAG

// Foto: Facebook-begivenhed

 

Eftertanker m. Fællesklang

Sted: UngK. Kl.: 14.30. Mønt: Gratis.
UngK inviterer i løbet af foråret indenfor i et rum for eftertanker. Denne søndags tema er ensomhed. I den overeksponerede og digitaliserede verden vi lever i, virker dette mere relevant end nogensinde. Rammerne for Eftertanker er eksistens, kaffe og kor, så kom og drik en kop kaffe og krads hul på tabuet om ensomhed i fællesskab med nogle af dine medmennesker. Det kunne vi vist alle have brug for på sådan en blå søndag.

F e M A l e T o u C H 

Sted: Aarhus Rådhus. Kl.: 15. Mønt: Gratis.
FeMAleTouCH inviterer til koncert, hvis primære formål er at hylde kvinder gennem musikken. Derfor præsenterer de publikum for musik komponeret af kvinder til kvinder. Selvom udgangspunktet er kvinder, er alle velkommen i Rådhussalen – uanset hvilket køn, man i øvrigt identificerer sig med.
// Coverbillede: VINK redaktionen