I denne uge kan du følge med Folkeuniversitetet, når de udforsker det 20. århundrede. Derudover vil VINK også gerne opfordre folk til at tage godt med tøj på, hive fat i venner eller kæreste, når Folkekirkens Nødhjælp samler ind på søndag. 

Torsdag

Denne torsdag kan du blive forført af et mix af cocktails og historie, når Århundredes Festival inviterer til en eftermiddag med fokus på Absinth. // Foto: Århundredes Festival

 

Morgendans

Sted: Valdemarsgade 1G. Kl.: 08.30-09.00. Mønt: Gratis

Det er torsdag, men weekendens fest og dans virker stadig som et sted langt ude i fremtiden. Heldigvis kan du hver torsdag morgen tage med til morgendans, når Performing Arts Platform inviterer indenfor. Her kan du starte dagen ud med lige den dans, du har lyst til (også hvis dit eneste danse-move er “mikroovnen”).

 

Intelligente cocktails

Sted: St. Pauls Apothek. Kl.: 15.00-17.30. Mønt: 350 kr. (inklusiv 5 cocktails)

Denne torsdag åbner Århundredets Festival dørene op for en eftermiddag med ‘faglige cocktails’. I selskab med en af Europas bedste bartendere og historikeren, Søren Hein Rasmussen, vil du nemlig blive klogere på den grønne drik og dens indflydelse på blandt andet Baudelaire, Gaugin og Van Gogh. Eftermiddagen kan i den grad siges at blive et godt mix af cocktails og historie.

 

Urkraft & Yoga – en hyldest til det feminine

Sted: Dome of Visions. Kl.: 15.45-17.00. Mønt: Gratis.

Er du kommet lidt for langt væk fra naturen? Eller måske lidt for langt væk fra dit eget indre? Så tag med når Maya Muse inviterer med til en bevægelsesrejse ind i yogaens univers. Her vil du blandt andet kunne opleve en blanding af Hatha yoga og mindfullness, som i domens smukke omgivelser forhåbentligt vil kunne få dig nærmere dig selv og skabe harmoni i krop og sind.

 

Fredag

Denne fredag står i folk musikkens navn, når DMA inviterer til deres årlige prisuddeling. // Foto: Facebook begivenhed

 

Freud – vi skal helt ind i sindet!

Sted: Dokk1. Kl.: 19.00-21.00. Mønt: 120 kr. (studerende 60 kr.)

Weekenden er i den grad præget af Århundredets Festival, og det betyder, at du denne fredag kan komme tættere på Freud – for selvom psykoanalysen i mange år har oplevet videnskabelig modgang, så ulmer Freuds tanker om underbevidstheden stadig. Så hvis du interesserer dig for menneskets tanker, tale og handlinger så tag med til en aften i psykologiens tegn.

 

DMA Folk

Sted: Stakladen Live. Kl.: 20.00-23.59. Mønt: 110 kr.

Tag med til en fejring af de bedste kunstnere indenfor folk og global roots, når Danish Music Awards Folk inviterer til deres årlige prisuddelingsfest. Udover en aften proppet med underholdning, vil der undervejs blive uddelt ni forskellige priser. Læs mere om de forskellige kategorier og nomineringer her.

 

Lørdag

// Foto: Århundredes Festival

 

Vidensbrunch – Er Gud død? 

Sted: Aarhus Domkirke. Kl.: 10-12. Mønt: 150 kr. inklusiv brunch, te og kaffe. 

Kan du også lide at beskæftige dig med livets store spørgsmål? Og Kan du lide brunch? Så er der i hvert fald mulighed for at få stillet nysgerrigheden og appetitten i et af Aarhus’ smukkeste og ikke mindst symbolske og historiske bygningsværker, Domkirken. Her inviteres der til Vidensbrunch, når Supertanker på P1 stort set rykker ind, i selskab med filosof Rasmus Ugilt Holten Jensen og teolog og præst Pia Søltoft, for at drøfte og diskutere deres respektive fag – selvfølgelig ledet af radiovært, Carsten Ortmann. Arrangementet er en del af Århundredes Festivalen og er særligt relevant i disse tider, hvor selvet står imod samfundet, og hvor religion langt fra er dét, der hverken definerer det ene eller det andet – men stadig spiller en stor rolle i livet.

 

Thomas Mann og dekadencen

Sted: Studenterhus Aarhus. Kl.: 17-18:30 Mønt: 60 kr. for studerende 

Er man til litteratur – og særligt tysk litteratur – må man ikke gå glip af historien om tysk litteraturs patriark, Thomas Mann. I Studenterhuset vil tysk lektor ved Aarhus Universitet, Søren Fauth, i selskab med formand for det danske Thomas Mann-selskab, Morten Dyssel, invitere til en snak om den dekadente forfatter. Her udgør musik, erotik, kunst og kolera teamer for den tyske forfatter.

 

Søndag

// Foto: Århundredes Festival

 

Kvindekroppen – kunst og croquis

Sted: Antikmuseet. Kl.: 12:30. Mønt: 150 kr. inklusiv tegnepapir og udstyr. 

I forlængelse af fejringen af Århundredets Festival, kan man unægteligt komme forbi kvindekroppen. Hertil huser Antikmuseet et kursus i croquis tegning af kvindekroppen, og hvilken anden anledning er bedre til at fejre kunsten og kvindekroppen, der hænger så uløseligt sammen, end på en sådan højhellig søndag?

 

Sci-fi-søndag

Sted: Dokk1. Kl.: 13-15. Mønt: 60 kr. for studerende 

Er man endnu mere nysgerrig, kan man tage forbi Dokk1 til en snak om tid og teknologi, der kan forekomme mere relevant end nogensinde før. Her inviterer Dokk1 til en sci-fi søndag med Tidsrejsen og tiden som fjerde dimission i fokus. Hertil gæster lektor i engelsk og sci-fi-ekspert, Mathias Clasen, fysikprofessor, Ulrik Uggerhøj, og forfatter, Svend Åge Madsen.

 

Indsamling til Folkekirkens Nødhjælp

Sted: Kannikegade 12, 1. Sal (se link for flere mødesteder). Kl.: 11 (eller senere). Mønt: gratis og god samvittighed.

Igen i år samler Folkekirkens Nødhjælp ind til en bedre verden. Trods kulden og nyd søndagen i selskab med din familie, studievenner, kammerater eller kæreste, mens der bliver samlet ind til et godt formål. Desuden bliver der også serveret te, kaffe og rundstykker til at styrke sig på. Det er super hyggeligt, og kun sammen kan vi skabe en bedre verden.