cropped-VINK-logo-sort.png
Coverbilleder (17 von 22)
Døden og Skat er de to ting her i livet, vi og I ikke kommer udenom – foruden VINKs Weekendguide selvfølgelig! Det kan nemlig godt være, at sidste uges solvarmede forårskinder er blevet erstattet af et mere vindblæst ansigtsudtryk, men det skal ikke stoppe dig fra at mæske dig i en masse kultur. Så læs egentlig med nedenunder for at finde inspiration til netop dette – og hav en god weekend, når du når dertil! 

TORSDAG

Billede // Kunsthal Aarhus

STED: Kunsthal Aarhus ▰ KL.:  16:00-17:00 ▰ MØNT: Gratis

Århunderets festival har igen fundet vej til Aarhus. Og nej, vi overdriver ikke – det hedder festivalen rent faktisk. I et spækket og spændende program fyldt med arrangementer står særligt ét ud. Det gælder nemlig rundvisningen i udstillingen Minimalism-Maximalism-Mechanismmm ved Kunsthal Aarhus. Over fire akter vil arrangøren sprænge rammerne for og – på bogstaveligste vis – vende op og ned på, hvordan vi ser kunst.

 

Udstillingen laves i samarbejde med Art Sonje Center i Seoul. Idéen bag er at skabe et meta-lag til det at se på kunst – hvor den deltagende efterfølgende skal sætte spørgsmålstegn ved måden, hvorpå udstillingen blev skabt.

STED: Åby Bibliotek ▰ KL.: 19:00-21:00 ▰ MØNT: 60 kr.

JEG ANERKENDER IKKE LÆNGERE JERES AUTORITET af Glenn Bech er ét af de – hvis ikke dét – mest omtalte stykker autofiktivt lyrik i nyere tid. Og lige så har forfatteren bag også formået at sætte en ny standard for forfatteres deltagelse i den offentlige debat med sit blik for klassekampen, kønsidentitet og seksualitet.

 

Og nu har du muligheden for at opleve Glenn Bech in action på Åby Bibliotek med Karoline Kjær Hansen som moderator og vært til forfatteraften. 

FREDAG

STED: Øst for Paradis ▰ KL.: 18:30 – slut ▰ MØNT: 125 kr.

Få ting danner en mere fristende og forfriskende kombi end gin og tonic og en god film i biografen. Så hvorfor ikke hengive sig til netop dét, når Øst for Paradis inviterer til premiere på filmen Empire of Light med kølige gin&tonics serveret til.

 

Filmen, som blandt andet har Olivia Colman og Colin Firth i hovedrollerne, er en kærlighedshistorie, som udspiller sig omkring en biograf i en engelsk havneby i 1980’erne. Filmmediet Ekko giver den – udover tre stjerner – også disse ord med på vejen: “Sam Mendes’ mest personlige film og hyldest til filmmediet byder på billeder, der brænder sig fast på nethinden…” 

STED: turkis ▰ KL.: 20:00 ▰ MØNT: 150 kr.

Er du mere til livemusik, kunne en idé være at slå vejen forbi turkis, som er ved at etablere sig som lidt af en institution i Aarhus for det skæve, kreative og sprudlende musikmiljø. Her kommer Sorten Muld nemlig på besøg.

 

Folktronica-fænomenet, der for nyligt har haft 25 års-jubilæum, “spiller sange i en orkestrering som bevæger sig mellem det tyske nærvær og de himmelfængende udbrud i en berusende og unik koncertoplevelse.” (FB-begivenhed)

Billede // turkis

LØRDAG

STED: Godsbanen ▰ KL.: 10:00-16:00 ▰ MØNT: 20 kr.

De store loppemarkeder på Godsbanen er jo på sin vis ved at blive lidt en thing her i Aarhus. Markedet, som foregår ved Aarhus’ epicenter for kultur, nærmest garanterer scoops – hvor du simpelthen har muligheden for at få alt fra møbler og bøger til tøj og hatte med hjem.

 

Hver dag er der nye lopper. Foruden et slaraffenland for second hand-elskere, kan markedet også byde på en café. Heri serveres sandwich, kaffe og kage.

STED: Institut for X ▰ KL.: 21:00-01:00 ▰ MØNT: 140 kr. (inkl. garderobe)

Efter en lang dag på loppemarked kan du på fornem vis – og med rette – lige tage et stenkast derfra og besøge Institut for X. Her inviteres der nemlig på Hot Club de Funk.

 

Fest, fed musik, sved, dans og bare grundlæggende good vibes er blot nogle af de buzzwords, som beskriver arrangementet. Nicolai Skipper agerer disk-jockey og lover, at det hele bliver lidt old school igen. Og Skipper er om nogen garant for en god omgang funk.

 

Så spild ej muligheden for en funky aften med gode old school-vibes.

SØNDAG

strikkecafé
Billede // Strikkecaféen

STED: Frontløberne 154C, 1.t.v. ▰ KL.: 12:00-16:30 ▰ MØNT: Gratis

Endnu en gang åbnes dørene for strikkecaféen ved Frontløberne.

 

Her vil man være en del af et selskab, hvor alle kan være – lige fra de toprutinerede strikkere til dem, som knap nok kan slå en maske op. Ingen måde at strikke på her er nemlig forkert eller rigtig.

 

Alt, man skal medbringe, er et strikkeprojekt og strikkelyst – så sørger de for masser af garn, strikkepinde og kaffe/te.

STED: Godsbanen, Åbne Scene ▰ KL.: 12:00-15:30 ▰ MØNT: 200 kr. (inkl. kaffe/te)

Vild Med Ord afholder – hvad de selv kalder – Danmarks (måske) hyggeligste festival. 

 

Festivalen har eksisteret siden 2009 og huserer i smilets by. I år er der særligt fokus på steder. 

 

Og søndagens program bærer netop præg af dette. Her er der nemlig mulighed for at møde forfatterne Stine Askov, Benjamin Koppel og Elsebeth Egholm. Her vil man begive sig på en litterær rejse fra Askovs farverige eksistenser i Helsingør, til Koppels beskrivelser af Paris og København i en svunden tid, og så slutte af med Egholms tur til bl.a. Helgenæs.

En festival, man som litteraturelsker, helst ikke vil misse!

Coverbillede // VINKAarhus