Regnen har for alvor taget over, og hvad skal man så lige lave i en grå og kedelig weekend? Vi har her samlet vores bedste bud! Du kan blandt andet komme til den allerførste Aarhus Talks, tage til psykedelisk fernisering på ARoS eller tage til åbningsfest for Letbanen.

 

TORSDAG

// Foto: Aarhus Talks

 

PhotoBookWeekAarhus

Kl. 11.00 indtil søndag kl. 18.00. Mønt: Gratis

Så er det tid til årets PhotoBookWeek, hvor der er fokus på fotobogen og dens betydning gennem tiden. Udover foredrag vil PhotoBookWeek også byde på workshops, udstillinger og lancering af nye bøger, og som noget nyt i år vil der også være en Design Night. Denne aften vil bestå af en gallery-crawl til PhotoBookWeeks pop-up-udstillinger samt besøg hos to eksklusive design butikker i Aarhus.

Du kan se hele programmet her.

 

AARHUS TALKS: ÅBNINGSEVENT – ARGUMENTET ER FUNDAMENTET 

Kl. 19-21:30 Mønt: Gratis 

Aarhus Talks er et nyt tiltag i byen for unge, der har lyst til at debattere og gøre sig klogere på tilværelsen. På torsdag skydes den første talk igang i FO-byen i Frederiksgade, hvor der bliver snakket om retorisk argumentation: hvordan man egentlig bør føre en debat. Det er gratis, og der vil være snacks og drikkevarer!

 

FREDAG

// Foto: Mejlgadekvarterets Gadelaug Aarhus

 

JAZZ OG VENNER I BAGGÅRDEN

Kl. 18-23. Mønt: Gratis

Tag til jazz i baggården i Rosenkrantzgade, hvor du vil blive forsynet med mad og god ørenlyd. Derudover vil baren være til rådighed. Hvad mere har man brug for på en fredag?

 

GADEFEST OG CYKELKAMPAGNE I MEJLGADE

Kl. 12-20. Mønt: Gratis

På fredag lukker Mejlgade ned for biltrafikken. Her bliver i stedet sat fokus på cykeltrafikken i Aarhus! Således er der mulighed for butikkerne og caféerne at rykke ud på gaden. Samtidig vil der være loppemarked og live musik. Der er ligeledes mulighed for at medbringe en stol og en kop kaffe og nyde den bilfri gade!

 

Ferniseringsbar, koncert og DJ

Kl. 16-22.30. Mønt: Gratis

Islandske Dodda Maggý er komponist og videokunstner. Derudover er hun også den sidste kunstner, der i år får lov til at udstille i serien ARoS Focus//New Nordic. I sin kunst arbejder hun med et drømmende og sanseligt billedsprog, og i denne udstilling kan du opleve det i form af filmprojektioner af psykedeliske mønstre, som spreder sig over billedfladen i kalejdoskopiske formationer.

Til ferniseringen vil der også være mulighed for at nyde et glas vin, mens DJ Stuff vender plader, og kl. 20.30 går aarhusianske Gumbo Ya-Ya på scenen og leverer en funkfest udover det sædvanlige.

 

MALMØ Release Koncert “We Come From the Stars” 

Kl. 18-20. Mønt: Gratis

Tag til album release med det aarhusianske band MALMØ, der udgiver debutalbummet We Come From the Stars netop på fredag! Festlighederne finder sted ved det ny-installerede Salling Rooftop, og der er gratis entré!

 

LØRDAG

//Foto: Dokk1

 

ÅBNINGSFEST FOR AARHUS LETBANE

Kl. 11-17. Mønt: Gratis

Der er åbningsfest for Aarhus Letbane – et symbol for Aarhus som europæisk kulturhovedstad! Min mor fortalte mig altid om letbanen, da jeg var mindre – og med letbanen bliver det nemmere at komme igennem by og forstæder. Selvom jeg endnu ikke har levet med en letbane i tilværelsen, giver letbanen mig stærke associationer til dansk kultur og historie med sort-hvid-billeder fra 60’erne, der ruller ned over nethinden. Vær derfor med til at fejre (gen)åbningen af letbanen ved Dokk1! Der vil blive serveret kaffe og kransekage!

 

Sært skarn pladerelease

Kl. 20. Mønt: 40 kr.

Hos VINK er vi nysgerrige på musikscenen i undergrunden, og derfor synes vi, du skal slå et smut forbi Tape denne lørdag. Den nu 23-årige Mathias Winther afvikler sammen med Tape en releasekoncert for sin nye plade SÆRT SKARN. Det er nu fem år siden at Mathias debuterede, og du har måske allerede hørt hans ærlige musik på SPOT eller P3. Du kan blandt andet lytte med til “Alt er stille nu” lige hér.

 

SØNDAG

// Foto: ARoS’ Facebook begivenhed

 

Smag på Godsbanen

Kl. 13-15. Mønt: Gratis.

Kom med, når Smag på Aarhus byder på en hyggelig tur rundt i den bynære natur ved Godsbanen. Udover at gå på opdagelse i de spændende og spiselige frugter, bær og planter, vil du, sammen med de andre fremmødte, få lov til at lave the og marmelade af dagens høst.

Hvis det ikke lyder som en hyggelig søndags-aktivitet, så ved jeg ikke, hvad gør.

 

Artist talk: Dodda Maggý og Lise Pennington

Kl. 15-16. Mønt: Gratis (efter betalt entré til museet)

Hvis du ikke nåede forbi ferniseringen fredag, kan du se dig selv som lidt heldig. Allerede denne søndag er der nemlig Artist talk med kunstneren Dodda Maggý, der sammen med ARoS’ overinspektør, Lise Pennington, vil præsentere publikum for kunstnerens forunderlige kunstneriske univers.