Selvom efteråret er ved at liste sig ind over vores smilende by, byder Aarhus stadig op til alt fra jazz, digte, fest og dans. Hvad enten det er Danmarks Største Fredagsbar, Rethink Activism Festival eller blot en god jazz-koncert, der slæber dig ud i regn og blæst, så bliver det sliddet værd. 

.

TORSDAG

På Headquarters kan du møde lokale musikere på torsdag. // Foto: Facebook

.

A NIGHT IN NEW ORLEANS

Kl. 19-01 (koncertstart kl 21.30) Mønt: Helt gratis

Lad os kalde denne torsdag for “lille fredag”, for netop på torsdag slår HeadQuarters dørene op for en fantastisk jazzkoncert. Hovederne bag jazzkonceptet “A Night in New Orleans” beskriver selv dette event med tre ord: levende, livligt og spirituelt. Det lyder meget fedt, ikk’? Og hvad endnu bedre er, “A Night in New Orleans” bliver gjort til et månedligt arrangement!

.

Flux Festival 2017

D. 14 sep. kl 20:00 til d. 17 sep. kl 04:00

Mønt: Partout: 160 ,-, tors: 90,-, fre-lør: 110 ,- (+gebyr)

I et samarbejde har Flux og TAPE organiseret en festival, smækfyldt med levende musik. Festivalen foregår på TAPE i Mejlgade og varer hele weekenden. Dog er der få billetter tilbage, så tøv ej, hvis du er i tvivl – last chance, guys. Det bliver helt kanon!

 

FREDAG

Der er ovenikøbet sørget for fede koncerter, blandt andre Fallulah, tv2 og Xander! // Foto: Danmarks Største Fredagsbar/Facebook

.

Danmarks Største Fredagsbar og Idrætsdag 2017 

Kl. 08:00-00.00 Mønt: Afhænger af dit indtag af fadøl

Glem alt om de planer, som du troede, din fredag skulle gå med. Vi går Danmarks Største Fredagsbar i møde, og det går fuldstændigt ‘bananas’. Der er 10-års jubilæum, og traditionen tro sker strabadserne igen i Uni-parken. Hiv dine venner under armen og kom afsted!

Lad dog din “tunge” pung blive hjemme, for fredagsbaren modtager kun Mobilepay og (slidte) dankort.

.

AFTERPARTY efter Danmarks Største Fredagsbar

Kl. 22:00-03.00 Mønt: Gratis

Var der ikke heeelt nok tid til at svinge træbenene i Uni-parken? Det tænkte vi nok. Men frygt ej, kære medstuderende. Studenterhus Aarhus har stablet et brag af en efterfest igang, og DU er inviteret!

.

Digte & Lyd 

Kl.: 20:00 Mønt: 295 kr. 

Er du ikke studerende, eller er du ikke lige i humør til crazy monkey party, så er der andre steder at søge til. Digte & Lyd giver dig en sanselig oplevelse, hvor du møder navne som Naja Marie Aidt, Caspar Eric og Jørgen Leth. Du vil måske blive inspireret til at se din omverden i et nyt perspektiv og få sat ord på, hvad det vil sige at leve et moderne liv. Læs endnu mere og køb en billet her.

.

LØRDAG

Aarhus Volume og Limbo Collective har i samarbejde med Frontløberne stablet en gadefest på benene. Læs mere længere nede! // Foto: Rethink Activism Gadefesten/Facebook

.

Digtoplæsning: Lise Haurum og Mads Mygind

Kl. 15:30-16:00 Mønt: It’s for free

Disse to digtere har indarbejdet et fantastisk værk, “Nu”, som fortjener sit publikum. Mads Mygind er formand for ‘Litteraturen på Scenen’, og med fire digtsamlinger på bagen samarbejder han nu med billedkunsteren og forfatteren Lise Haurum, som er uddannet fra Konstfack i Stockholm. Så kom forbi Kristian F. Møller Boghandleren og lyt til oplæsningen.

Psst, et lille fun fact: Mads Mygind har desuden undervist på både Ry og Silkeborg Højskole i faget Litteratur – og skriveværksted, hvor han fralærte sig nogle rimelig svedige tricks indenfor poesi.

.

FlagstangsMarkeder i Musikhuset

Kl. 10:00-15:00 Mønt: Gratis entré

Entréen er gratis, men du går garanteret ikke derfra uden at have spenderet en anelse. Flagstangsmarkederne er et skønt initiativ, hvor du finder alt fra retro-tøj til smykker, keramik og legetøj. Listen over gode fund er uendelig, så smut forbi og få set dig omkring.

.

Rethink Activism Folkefestival

Dato/Kl.: 15 sep. kl. 10:00-17 sep. kl 18:00 Mønt: Endnu engang gratis

Til din sparsommelige weekend kan vi igen glæde dig med det gratis (men MEGA fede) arrangement. I løbet af weekenden forvandler Rethink Activism Folkefestival industriområdet ved Sydhavnen til en nytænkende platform med 200 workshops, debatter, udstillinger, samtaler, koncerter og meget mere. Du kan tjekke programmet ud her eller følge med på Facebook her.

.

Rethink Activism – Gadefesten

Kl. 19:00-22:00 Mønt: Gratis

Lørdag aften byder på kultur og initiativer, som du (måske) savner i Aarhus. Folket bag disse initiativer er foreningerne Limbo Collective og Aarhus Volume, som stræber efter at få upcoming kunstnere frem i lyset. Fire bands vil indtage scenen på Hovedgaden, hvoraf “EmmaDop” endnu er det eneste offentligtgjorte navn. Vi tør alligevel godt garantere en herlig aften!

.

Oppenheimer Festival

Kl. 19:00-02:00 Mønt: (Forsalg, 40 kr.), i døren: 50 kr.

Lørdag er fyldt med festlige events, og Oppenheimer Festival er endnu én af dem. På Radar kan du lytte til fem vidt forskellige, upcoming bands, som præsenterer ny, dansk musik. Blandt andre SUNDAYS og SILQUE gæster spillestedet. Tjek begivenheden på Facebook, og se om det er noget for dig.

 

SØNDAG

Dette var nogenlunde min personlige reaktion, da jeg opdagede, at Mega Kup slår til igen. // GIF: Giphy

MEGA KUP på Godsbanen

Kl. 12:00-15:00 Mønt: 40 kr. cold cash, dankort modtages ikke.

MEGA KUP har eksisteret i 12 år som et luksus second hand arrangement, der tilgodeser lave priser men god kvalitet. Standene er lejet af private sælgere, som står klar til at forhandle et kup med dig. Så lad ikke denne søndag fordufte i sofaen, men forny din garderobe for en sølle sum.

.

OCR Open (Nordic Race)

Kl.: 10:00-13:00 Mønt: GRATIS!

Sidder du med en lidt dårlig smag i munden over dit overdrevne indtag af øl denne weekend, så er dette et event rettet mod den gode samvittighed. Alle de hardcore atleter fra Nordic Race tager et sidste smut (i 2017) forbi Aarhus, helt præcist i Viby i træningscentret Fitness dk. I et afslappet miljø kan du deltage gratis og få hjælp til træningsteknikker af atletterne. På en indendørs bane bliver du blandt andet trænet i at skulle forbi en masse forhindringer – det lyder altså temmelig sjovt!

Ha’ nu en rigtig dejlig weekend!

// Anne Sophie Bjerre Mikkelsen