cropped-VINK-logo-sort.png

Okay, meteorologerne har godt nok lovet os en solid mængde regn henover weekenden – men hey, det er vi vist efterhånden vant til med den danske “sommer”, som vejrguderne har budt os i år. Så det skal selvfølgelig ikke stoppe os fra at have en nice weekend i kære Aarhus. Se bare, hvad du kan give dig til lige her. 

.

TORSDAG

SKATEUDCATE holder Girl Skate Session for rutinerede såvel som nybegyndere. // Foto: SKATEDUCATE/Facebook

 

Girl Skate Session

Kl. 17-19.  Mønt: Gratis

Trænger du til at prøve noget nyt? Måske endda bevæge dig op på noget, hvor du sikkert synes, det er pissesvært at holde balancen, men at det egentlig ser sjovt og nemt ud, når andre gør det? Jeg taler selvfølgelig om at skate (indlysende, ikke?), og torsdag eftermiddag afholder SKATEDUCATE en skate session for piger/kvinder i alle aldre, der har lyst til at prøve kræfter med at skate. Om man er rutineret eller aldrig har rørt et skateboard før, er sådan set ligemeget – alle er velkomne!

 

Thomas Korsgaard i Kakofoni

Kl. 19.30-22.  Mønt: 25,-

Er du litteraturinteresseret, kan du tage til forfatterarrangement med Kakofoni torsdag aften. Forfatteren i fokus denne aften er Thomas Korsgaard, der er tidligere studerende ved Nordisk sprog og litteratur. I februar debuterede han med romanen Hvis der skulle komme et menneske forbi, der er baseret på Korsgaards egen opvækst, og det er netop debutromanen, du kan høre mere om denne aften.

 

FREDAG

Din fredagsbar er igen åben efter en lang sommerferie – det skal fejres! // GIF: Giphy

 

Pala + Eirene på Atlas

Kl. 20-23.  Mønt: 110,-

Brug fredag aften til koncert på Atlas med hele to af Danmarks spirende bands. Pala er en gruppe bestående af fire barndomsvenner, og de vil spille en blanding af melankolsk indiepop og elektronisk 80’er-pop. Herefter vil den aarhusianske trio Eirene gå på scenen og give dig lyden af skandinavisk pop anno 2017 med deres energiske beats. Hør en smagsprøve på de to bands her og her.

 

Warhaus + Oliver Dengsø på Radar

Kl. 20-24 Mønt: 90,-

Hvis du er til musik i den lidt mere dystre ende af skalaen, skal du i stedet gå mod Radar, hvor Warhaus giver koncert. Frontmand Maarten Devoldere har en særlig hæs vokal, der leder tankerne hen på kunstnere som Tom Waits, Leonard Cohen og Nick Cave (hør bare her). Så hvis førnævnte herrer er blandt dine favoritkunstnere, tror jeg ikke, du må gå glip af Warhaus. Support denne aften er Oliver Dengsø, der spiller melankolsk indie- og folkemusik.

 

Fredagsbar(er)

Kl. Hele aftenen.  Mønt: Afhængig af dit øl-indtag

Alle studerende er så småt ved at være færdige med sommerferie og har igen indfundet sig på forelæsningsbænken. Og det kan da godt være lidt trist, at man ikke længere har fri. Men set fra den lyse side har diverse uni-barer atter er åbnet og semi-kolde flaskeøl langes igen over disken til nærmest ingen penge. Mit råd til dig er derfor: Drik dig fuld i dem, og nyd det.

 

LØRDAG

Gå på jagt blandt utallige boder og find det, du ikke vidste, du manglede til dit hjem. // Foto: Retroguld/Facebook

 

Retroguld loppemarked 

Kl. 10-16.  Mønt: 30,-

Lørdag kan du drage mod Godsbanen, hvis du leder efter nye fund til dit hjem. Her afholdes nemlig et stort retro- og vintagemarked, hvor jeg tror, der er lidt at finde for enhver smag. Og hvis ikke du har tid til at komme forbi om lørdagen, har de faktisk også åbent i samme tidsrum søndag. Heldigt, ikke?

 

Secondhandbazar September 

Kl. 12-24.  Mønt: Gratis

Og er det ikke lige boligting, du er på jagt efter, men i stedet noget, der kan pryde din flotte krop? Så skal du tage til Stakladen, for her afholdes en stor Secondhandbazar, hvor en masse studerende sælger ud af det tøj, de ikke længere selv bruger. Så her skulle jeg mene, at der er god mulighed for at finde pænt tøj til absolut billige penge.

 

Er natur identitet? Human Nature-foredrag

Kl. 14.30-15.30.  Mønt: 25,-

I forbindelse med Teater Katapults seneste forestilling Human Nature afholder de en række foredrag, der kan relatere sig til forestillingens omdrejningspunkter. Det første finder sted på lørdag, hvor lektor ved Roskilde Universitet Aksel Haaning stiller spørgsmålet: “Er natur identitet?”. Så besøg Teater Katapult lørdag eftermiddag, hvis du er i dit filosofiske hjørne og er optaget af spørgsmål om mennesket, naturen og deres indbyrdes relation.

 

Julie Byrne + Di Garbi på Atlas 

Kl. 20-23.  Mønt: 130,-

Hvis du gerne vil gemme koncertoplevelsen til lørdag (eller bare har lyst til at høre musik både fredag og lørdag, yay!), er der mulighed for at opleve amerikanske Julie Byrne på Atlas. Byrne har spillet musik siden hun var 17 år og er for alvor brudt igennem i år med albummet Not Even Happiness. Hun skriver folk-inspirerede sange, og beslægtede kunstnere er blandt andre Sharon Van Etten og Angel Olsen.

 

SØNDAG

Tag til Lisbjerg og lær lidt om den spiselige del af den danske natur. // GIF: Giphy

 

Spiselige svampe, gamle kendinge og nye favoritter

Kl. 10-13.  Mønt: Gratis

Søndag kan du slå din indre natur- såvel som madnørd fri og bevæge dig mod Lisbjerg Skov, hvor der vil være en gratis svampetur med tilhørende tilberedning og smagsprøver på nogle af de lækre svampe, der kan findes i den danske natur. Bag arrangementet står Naturhistorisk Museum og Smag på Aarhus, og det eneste du skal huske er en nogenlunde fornuftig påklædning og en kurv til svampefangsten. God jagt!

 

Skab Aarhus 2018 – folkemøde om frivillighed 

Kl. 10-15.  Mønt: Gratis (men kræver tilmelding)

Hvis du har en fed idé, du gerne vil have ført ud i livet, eller hvis du bare har hjerte for at hjælpe andre, så skal du måske kigge forbi Globus1 i Brabrand på søndag. Her afholdes en workshop om Aarhus’ Folkemøde om frivillighed i 2018, og du kan være med til at præge, hvordan det (og den kommende tid som Frivillighovedstad) tager sig ud.

 

Ha’ den bedste weekend (trods vejret)!
// Julie

Coverfoto: Julie Kristensen