WEEKENDGUIDEN

WEEKENDGUIDEN

Studiestart nærmer sig! Men hvis man ikke skal bruge weekenden på at drikke sig i en rus med sine nye (eller gamle) studiekammerater, så guider VINK dig hér til, hvad du ellers kan give dig i kast med i weekenden. Og så må du heller ikke gå glip af Festugen! 

 

TORSDAG

//Foto: Aarhus Teater

LYDEN AF DE SKULDRE VI STÅR PÅ

Kl. 19:30. Mønt: 60 kr. 

Mandag til torsdag er der studievenlige priser på Aarhus Teater. En ny sæson er skudt i gang, og man kan fra d. 24. august til d. 30. september opleve den musikalske forestilling Lyden af de skuldre vi står på. En forestilling med musik komponeret af Simon Kvamm. Teatret er i dag en anderledes – men stadigvæk fantastisk – form for underholdning, som kan peppe en hver torsdag aften op.

 

HEADQUATERS 

Kl. 22.00. Mønt: Gratis

Det er Festuge! Og hvis det ikke er en undskyldning for at svinge hofterne på en torsdag, så ved vi ikke, hvad er. Vi tager på HeadQuarters, hvor der som altid er garanteret flirt, fest og funky musik!

 

DIARY SLAM

Kl. 16.00-16:30. Mønt: Gratis 

I Mølleparken er der Diary Slam! Her bliver der i bedste dagbogsformat skildret, hvordan det må være at være en fortvivlet og hormonel teenager i det senmoderne samfund. Eventet varer kun en halv time, så kom til tiden for ikke at gå glip af alt det sjove! Gå heller ikke glip af resten af studiestartseventet, præsenteret af Studenterhuset, hvor der fra 14:30 vil være koncerter, blandt andet CHINAH, og andet underholdning i Mølleparken!

 

FREDAG

//Foto: Food Festival 2017

 

FOOD FESTIVAL 2017

Kl. 13.00. Mønt: Forsalg 60 kr. (med studierabat), i døren 80 kr. (med studierabat)

Endnu engang kan du opleve Nordens største madfestival på Tangkrogen, når de grønne plæner bliver fyldt op med gastronomiske oplevelser! Lad dig inspirere og forkæle af nordisk kogekunst og brændende ildsjæle! Derudover vil der være en række events, der tilbyder, at du kan prøve dine egne kræfter af i køkkenet. Du kan blandt andet bage med VIA, lave din egen surdej eller kefir, pynte cupcakes med Bagedyst-deltagere eller lære at dampe muslinger på gin!

 

FERNISERING I KUNSTHALLEN

Kl. 17.00. Mønt: Gratis

I samarbejde med den kinesiske kunstner Song Dong præsenterer Kunsthal Aarhus den store soloudstilling Collaborations, der ligeledes er en fejring af Aarhus som Europæisk Kulturhovedstad 2017. Her vil Aarhus blive præsenteret som en spiselig udgave – nemlig bygget af kiks.

 

FED FREDAG: D-A-D

Kl. 20.00. Mønt: 120 kr. 

Som sommeren altid byder på, kan du tage i Tivoli om fredagen, hvor kendte kunstnere leverer musik for enhver smag! Ligesom sommerens varme lakker Fed Fredag mod enden, så gå derfor ikke glip af rocklegenden D-A-D, der spiller denne fredag. Her er både plads til familie- eller fadølshygge.

 

LØRDAG

//Foto: Aarhus Festuge

 

KÄHLER SALON MED ANE CORTZEN

Kl. 15.00-16.00. Mønt: 65 kr. + entré 

Kulturchef og tidligere TV-vært Ane Cortzen gæster ARoS i forbindelse med årets aarhusianske fest, Festugen. Her vil hun, i selskab med andre aarhusianske og kulturrelevante personligheder, snakke om byen og dens udvikling – ligeledes i forbindelse med Aarhus som Europæisk Kulturhovedstad 2017.

 

UNDERSTRØM 

Kl. I hele Festugen! Mønt: Gratis 

Hele ugen vil der være gratiskoncerter, når festivalen Understrøm liner op med hele 59 upcoming bands. Koncerterne vil være at finde tre steder i byen; ved Sankt Clements Bro, i Mølleparken og ved Immervad. Så tjek programmet ud! Få en lille forsmag på en lækker lydoplevelse her!

 

SØNDAG

//Foto: Food Festival 2017

 

DM I HOTDOGS (FOOD FESTIVAL 2017)

Kl. 12:30-1700. Mønt: Entrè (+ en hotdog til en pris varierende fra 50-200kr.)

Hotdoggen er ikke længere blot et hvidt stykke brød med en ristet og remo. I dag kæmper alverdens restauranter og take-away-koncepter med titlen som indehaver af den bedste gourmethotdog! Hotdoggen er længe blevet udskældt for dens manglende næring, men i de senere år har gastronomiens verden fået øjnene op for den altoverskuende umami, som denne danske krabat indebærer. Det giver mulighed for leg og genfortolkninger. Så kom og vær med til at udpege Danmarks bedste hotdog!

 

TID TIL TIDSSKRIFTER

Kl. 10.00-1600. Mønt: Gratis

For de flestes vedkommende er søndag en stille dag, og hvilken anledning end en stille dag er mere oplagt til at tilbringe på biblioteket? Og så i en by som Aarhus, hvor vi ovenikøbet er så priviligerede at have en social kulturinstitution som Dokk1! Her er plads til alle, og her er noget for alle. Så tag på Dokk1 og lad dig forsvinde i et hav af bøger, tidsskrifter eller aviser. Læs og lær – det er en af de største privilegier, vi er givet her i livet.

Skriv en kommentar