WEEKENDGUIDEN

WEEKENDGUIDEN

 

Det danske sommervejr viser sig ikke fra sin mest stabile side for tiden, men der er heldigvis masser at tage sig til alligevel. I denne uge løber Aarhus Jazz festival af stablen, så denne weekendguide er fyldt godt op med lækre jazzoplevelser – som uden tvivl også vil være skønne for den uerfarne lytter. Festivalen er nemlig en fantastisk mulighed for at gøre sig bekendt med jazzens univers. Og skulle der nu være en enkelt, der slet ikke kunne forestille sig at bruge bare en enkelt time eller to på jazz, så er der også andet godt på programmet. Du kan for eksempel lave Cong Qi på Ingerslevs Boulevard eller finde dit indre barn frem til en omgang Tekken på Dokk1.

 

TORSDAG

Oplev sangerinden Sinne Eeg på ARoS – torsdag under jazzfestivalen. // Foto: Facebook

 

Open Air Yoga på Ingerslevs Boulevard

Kl. 17.00-18.15. Mønt: et kram, en øl, en 20’er eller lignende.

Open Air Yoga inviterer dig til yoga på Ingerslevs Boulevard, så vi anbefaler, at du hopper i yogatøjet og får en fin oplevelse under åben himmel. Der vil være tale om en omgang Vinyasa/Flow Yoga, så alle niveauer kan være med. Det eneste du skal medbringe er en yogamåtte, godt humør og tøj passende til det omskiftelige, danske sommervejr.

 

Firebirds på Kunsthal Aarhus

Kl. 17.00-19.00. Mønt: 120/90 kr.

Firebirds fortolker Carl Nielsen på Kunsthal Aarhus. Carl Nielsens kompositioner får en tur i jazzens univers, imens der stadig tages højde for værkernes oprindelige form.

 

Jazzfest på ARoS med Sinne Eeg

Kl. 17.15-19.00. Mønt:185 kr.

Tag til jazzfest med Sinne EegARoS under Aarhus Jazz Festival. Sinne Eeg er i den grad en af de fedeste jazzstemmer, som vores del af verden har at byde på, så det er bare om at komme på ARoS. Der er desuden mulighed for at få et måltid mad efter koncerten.

 

FREDAG

Oplev Aarhus Jazz Orchestra og deres sydafrikanske venner til et brag af en fest. // Foto: Facebook

 

Ridehuset Swinger: South African Big Band Nights

Kl. 12.30-sent. Mønt: Gratis

Aarhus Jazz Orchestra byder endnu engang indenfor til et brag af en aften, når “Ridehuset Swinger”. Temaet i år er South African Big Band Nights, så du skal forvente en aften med oplevelser for alle sanser – med et sydafrikansk twist. En anbefaling herfra skal lyde på at ligge sit besøg omkring kl. 20, hvor Aarhus Jazz Orchestra spiller koncert med den sydafrikanske vokalgruppe iComplete og danserinden Lulu Mlangeni. Kan du ikke nå forbi torsdag, så vil det hele også være at finde lørdag.

 

Lydbrud på Aarhus Jazz Festival

Kl. 14.30-20.00. Mønt: 50 kr.

Under dette års jazzfestival vil der i A-Huset på Godsbanen finde en række koncerter sted under det samlede navn Lydbrud. Her vil der være mulighed for at opleve unge fremadstormende kunstnere fra både Aarhus, København og Oslo – og der skulle være rig mulighed for at lytte til skøn jazz denne fredag.

 

Jazz Jam Slam på Dokk1

Kl. 19.00-22.00. Mønt: 50 kr. (inkl. en øl eller sodavand)

Til Jazz Jam Slam vil HAPS forsøge at skabe en samhørighed mellem jazz og poesi. Her leges der med de rammer og kasser, som vi ofte gerne vil sætte genrer ind i. De bliver åbnet, smadret og forhåbentlig forenet i en smuk omgang jazz- og poesileg.

 

Gin n’ Jazz på Bar Plata

Kl. 21.00-00.30. Mønt: afhænger af din kærlighed til Gin.

Fra på torsdag kører Bar Plata Gin & Jazz weekend, hvor de åbner en gin pop-up shop. Fredag aften vil der være en DJ, som vender Jazz og Bossa Nova plader det meste aftenen. Og hvem kan sige nej til en god gin og Bossa Nova?

 

LØRDAG

Oplev Olivia Willmans udstilling, som er en del af Aarhus Artspace. // Foto: Facebook

 

Aarhus Artspace: Olivia Willman

Kl. 14.00-18.00. Mønt: Gratis

For tiden løber den eksperimenterende kunstudstilling Aarhus Artspace af stablen. Udstillingen er skabt af FSK – Foreningen for Samtidskunst – og der er nærmest med garanti lagt i kakkelovnen til en masse skøn samtidskunst i lokalerne i Vestergade. Lørdag er det Olivia Willman, som udstiller en række værker, der alle tager udgangspunkt i materialer og deres kontekst.

 

Jazz & Mad ved Ridehuset

Kl. 11.00-21.00. Mønt: afhængig af din sult

Kødbyens Mad & Marked afholder i samarbejde med Aarhus Jazz Orchestra madmarked på Officerspladsen under Aarhus Jazz Festival. Her vil der være lækker mad og lækker jazz for alle pengene. Så smut forbi til en skøn kombination af jazz og mad – og skulle det danske sommervejr være for ustabilt, så kan du altid gå i ly i Ridehuset, hvor der også er gratis arrangementer under festivalen.

 

SØNDAG

Tag på rundvisning i haven omkring Marselisborg Slot søndag formiddag. // Foto: Facebook

 

Marselisborg Royal Tales

Kl. 11.00-13.00. Mønt: 80/40 kr.

Brug søndagen på at være turist i Aarhus – om du er lokal eller ej. Tag på en guidet tur i haven omkring Marselisborg Slot, hvor der både er smukke syn og kongelige røverhistorier på programmet.

 

Qi Gong på Ingerslevs Boulevard

Kl. 13.00. Mønt: Gratis

På søndag kan du også tage til Qi Gong på Ingerslevs Boulevard. Der vil blive undervist på begynderniveau, så alle kan være med. Så find din indre kineser frem og gør klar til en omgang motion – som i øvrigt skulle være fantastisk for dit helbred.

 

Fighting Games på Dokk1

Kl. 12.00-15.30. Mønt: Gratis

Find din indre gamer (eller dit indre 90’er-barn) frem. For søndag er der Fighting Games på Dokk1, hvor både begyndere og øvede kan komme og spille en masse forskellige spil, der er baserede på kampsport eller lignende (læs: Tekken), når Aarhus Fighting Game Community byder indenfor.

 

Ha’ en god weekend derude!

// Anne

 

Skriv en kommentar