Endnu en weekend står for døren. Og selvom foråret umiddelbart ikke er slået helt igennem endnu, så tegner denne weekend til at blive en skøn en af slagsen. VINK giver dig derfor en weekendguide, hvor der er masser af kunst og kultur at varme sig på, når nu foråret ikke helt kan leve op til forventningerne. Der er blandt andet masser af lækker musik i vente, og så løber der ikke én, men to, kulturfestivaller af staben! 

.

TORSDAG

Torsdag kan du tage til fernisering på Bergrún Snæbjörnsdóttirs værk Hysterons. // Foto: Pulsk Ravn

 

SPOR FESTIVAL 2017

Kl. Hele weekenden. Mønt: 495 kr. (unge under 30: 330 kr.)

Den 8. – 14. maj kan du deltage i årets SPOR festival. Den byder på et stort mangfoldigt program med mange muligheder for nye unikke oplevelser. Oplev et væld af koncerter, udstillinger og andre fede events, hvor hverdagens oplevelser tages op til genovervejelse. Hvis det er for meget med hele omgangen, så er der også mulighed for at købe billetter til de enkelte events – VINK tipper også om et par stykker længere nede. Så tjek SPOR ud!

 

IYAC: INTERNATIONAL YOUTH ARTS AND CULTURE FESTIVAL

Kl. Hele weekenden. Mønt: Afhænger af eventet (men ofte gratis)

Denne weekend finder IYAC for første gang sted i Aarhus. Det bliver en spændende weekend med denne nye kunst- og kulturfestival, hvor der vil være et væld af forskellige begivenheder. Det er særligt fedt, at det er en festival for unge – skabt af unge. Tjek programmet ud!

 

SPOR: FERNISERING AF HYSTERONS

Kl. 17.00. Mønt: Gratis

Kom til fernisering på den unge islandske komponist og lydkunstner Bergrún Snæbjörnsdóttirs helt nye lys- og lydinstallation “HYSTERONS”, som er en del af SPOR. Værket præsenteres i samarbejde med udstillingsstedet Spanien19c og kan ses helt frem til 28. maj (mellem 13-17).

 

MICHAEL JACKSON-NIGHT PÅ PARADIS

Kl. 21.00-03.00. Mønt: Gratis

Trænger du til at fejre, at fredag er en fridag? Så slå et smut forbi Cafe Paradis, når de slår dørene op til en aften i Michael Jacksons tegn. Forvent en overflod af Michael Jackson & Jackson 5 – og dans natten væk til det ene hit efter det andet.

 

FREDAG

Oplev M.I.L.K., Barselona, MONTI og Soon på Radar fredag aften. // Foto: Facebookbegivenheden

 

SUSTAINED EFFORT PÅ KUNSTHAL AARHUS

Kl. 15.00. Mønt: Gratis

Oplev hvad der sker, når komponist/lydkunstner Sandra Boss og billedkunstner/orgelbygger Ea Borre går sammen om at skabe en akkordion-inspireret lydskulptur. Denne er centrum for performancen “Sustained Effort”. Værket tager udgangspunkt i gademusikanten som urbant lydfænomen, og derfor finder deres SPOR-performance også sted i det offentlige rum, når gårdhaven ved Kunsthal Aarhus danner rammen om dette event.

 

M.I.L.K., BARSELONA, MONTI OG SOON PÅ RADAR

Kl. 19.30-23.00. Mønt: 50 kr. (billet købes i døren)

Som en del af IYAC præsenteres et overflødighedshorn af lækker musik på Radar fredag aften. De 4 navne på plakaten vil med garanti sørge for en lækker fredagsfest, hvor der både er lidt lækker pop, noget god r’n’b og ikke mindst energisk oldschool hiphop. Radar giver dig et brag af en musikfest!

 

AARHUS GLITTER PARTY PÅ DOUBLE RAINBOW

Kl. 23.00-05.00. Mønt: 50 kr.

Fredag nat holder Double Rainbow glitter party, hvor den ikke vil få for lidt på glitterfronten. Mellem kl. 23 og 01 kan du blive kørt ind i glitter fra top til tå! Så find din indre glitter-freak frem og dans natten væk i et væld af glimmer.

 

LØRDAG

Oplev Egyptian Female Experimental Music Sessions på TAPE lørdag aften. // Foto: SPOR festival

 

YOGA I DET FRI

Kl. 10.00-11.30. Mønt: Gratis

YOGA I DET FRI inviterer sammen med MY PLAYGROUND til gratis yoga i Rådhusparken. Så start din lørdag med en omgang udendørsyoga ledt an af Simone Elisabeth Nielsen og Mathilde Kellberg. Alt sammen i midtbyens skønne omgivelser.

 

SMED X GAMES <GADE EDITION> 2017

Kl. 12. Mønt: Gratis

Igen i år afholdes der skateboard og BMX konkurrence på street-arealet omkring Smed X på Godsbanen. Der vil være mulighed for at spise noget lækker mad, høre musik og bare hænge ud i den gode stemning. Så snup dine venner med og nyd jeres lørdag i fede omgivelser med masser af action.

 

ELEKTRONISK KONCERT MED EGYPTIAN FEMALE EXPERIMENTAL MUSIC SESSION

Kl. 22.00. Mønt: 100 kr. (60 kr. for dig under 30)

Tag til en fed elektronisk koncert med den egyptiske gruppe Egyptian Females Experimental Music Session på lørdag. På TAPE tager de fire egyptiske kvinder dig med ind i et elektronisk univers af støj og hverdagslyde med deres performance “Unknown Elements”. SPOR festival giver dig helt sikkert endnu en oplevelse ud over det sædvanlige.

 

SØNDAG

Brug søndagen til at tage på marked ved ARoS og Musikhuset. // Foto: Facebookbegivenheden

 

MARKED I PARKEN

Kl. 10.00-15.00. Mønt: Afhænger af dine indkøb (og cravings)

Brug din søndag på pladsen mellem Musikhuset og ARoS, hvor der vil være pop-up marked. Her vil Kødbyens Mad & Marked være på plads med lidt lækkert til ganen, Musikhuset står for livemusik, ARoS har kunstindslag og Flagstang Markeder hiver en masse loppestande med. Det lyder jo som opskriften på en hyggelig søndag!

 

SØNDAGSJAZZ PÅ COCKNEY PUB

Kl. 14.30. Mønt: Gratis

Trænger du, efter en tur på marked, til en øl og lidt afslapning? Så kan du med god grund slå et smut forbi Cockney Pub i Maren Smeds Gyde. Den lille pub hylder søndagen med en solid omgang eftermiddagsjazz, der virkelig kan gøre dig i godt humør frem mod en ny uge. Så snup en pint og lyt til lidt lækker jazz i godt selskab.

 

Ha’ en skøn weekend derude!

 

// Anne Møller

Coverfoto: Dennis Kristensen