P er lig med påske, som troskyldigt står for døren i denne uge. Skærtorsdag, langfredag og påskesøndag sender allerede lange blikke i vores retning. Det skal dog ikke holde os tilbage fra at have et udvalg af inspirerende kunstudstillinger, eksklusive receptioner og releaseparties klar og parat, som man skal være mere end velkommen til at snuse til.

 

TORSDAG

Albumcover til Starcrash’s debutalbum Tarantula Wallpaper, Dracula Screensaver, som har releaseparty den  14. april kl. 20 – 01. //Foto: Facebookbegivenhed

 

KUNSTNERNES PÅSKEUDSTILLING

Kl. 10 – 17. Mønt: GRATIS

Hvorfor ikke fejre skærtorsdag i påskens tegn med at få de kreative sanser stimuleret af kunst? Vanligt tro lægger Kunsthal Aarhus hus til Kunstnernes Påskeudstilling (KP), man kan se fra den 1.-30. april, og som vises ikke mindre end for 71. gang. Kunstnernes Påskeudstilling giver både etablerede kunstnere og nye talenter mulighed for at præsentere deres værker for et større publikum.

 

AARHUS FORTÆLLER

Kl. 10 – 17. Mønt: Voksne 135, – / Studerende 70,-

Den 12. april åbnede Den Gamle By deres nyeste udstilling Aarhus Fortæller, der omhandler udviklingen af Smilets By igennem vikingetiden til nutiden. Med en tidsrejse igennem 1200 års historie er der nok historisk materiale at dykke ned i – både i overført betydning og bogstaveligt talt, da udstillingen ligger under jorden i Den Gamle By.

 

BEERDUCATION

Kl. 20 – 21. Mønt: 85,- for smagsplanke

Kan du godt lide at nyde en øl i ny og næ, men føler du dig alligevel på Herrens mark, når det kommer til egentlig at vide noget faktuelt baseret om den populære drik? Så er der råd at finde, når fairbar byder inden for til Beerducation: fairbars øludvalg har udvalgt fem forskellige øl, som der vil være mulighed for at smage sig igennem. Hver enkelt øl vil efterfølgende blive introduceret med en dertilhørende karakteristika og diverse røverhistorier. Så hvis du sidder inde med en ekstra klejn, er der mulighed for at få kælet for ganen og smurt tungen til dette hyggelige arrangement.

 

KONCERT MED BLUE FOUNDATION & SUPPORT: THOUSAND YEARS

Kl. 20 – 23. Mønt: 185,-

Hvis drømmepop gør dig salig, er det Voxhall, du skal slå et smut forbi. Kl. 20 giver duoen Blue Foundation koncert. Med producer og forsanger Tobias Wilners i front og multi-instrumentalisten Bo Randes som stærk opbakning er bandet aktuel med det nye album Blood Moon. Aftenen vil derudover diske op med den danske elektroniske kunstner Thousand Years, der har en EP parat til maj.

 

RELEASEPARTY FOR STARCRASH – TARANTULA WALLPAPER, DRACULA SCREENSAVER

Kl. 20 – 01. Mønt: Entré 50,-

Der er mulighed for at få stillet appetitten for livemusik, når bandet Starcrash udgiver deres debutalbum med den forfriskende originale titel Tarantula Wallpaper, Dracula Screensaver, på spillestedet TAPE. Udover muligheden for at købe pladen, vil der også være koncerter med Per Hoier, Lasse Smed (Diet) samt DJ Den Store Have.

 

FREDAG

VEITNER: Under Himlen. //Foto: Facebookbegivenhed.

 

DEN GRØNNE FREDAGSSALON

Kl. 15 – 17. Mønt: GRATIS, afhængig af drikketørsten

Har du lyst til en kop kaffe, en øl eller en uforpligtende snak med lokale kandidater og aktive alternativister fra Alternativet, så er der mulighed for at få alle aspekter dækket, når partiet holder fredagssalon på Nørre Allé. Gode samtaler og en hyggelig stemning er i højsædet – om de end måtte indeholde politisk indhold eller ej!

 

KRABBEMÆLK

Kl. 16 – 20. Mønt: GRATIS

I en række små tegninger vil temaer såsom vrede, hunkroppe, fødsler, insekter, krabber og sidelæns dans blive taget under kærlig behandling, når illustratoren Signe Parkins udstiller nye tuschtegninger med titlen Krabbemælk på SE udstillings- og projektrum den 14. april. Udstillingen er mulig at besøge fra langfredag og fjorten dage frem – så tag et smut forbi, hvis den eksklusive udstilling Krabbemælk har fanget din interesse.

 

KONCERT MED SORT SOL

Kl. 20 – 22. Mønt: 310 – 370,-

Meget passende for langfredags tungsindige udgangspunkt, skal de danske rockikoner Sort Sol spille koncert i Musikhuset i anledningen af indsparket til en Danmarksturné i foråret. Med 35 år på bagen er det garvede musikere, som har gjort sig genkendelige med Steen Jørgensens karakteristiske stemme. Hvis du har ekstra penge på lommen, kan du nyde bandet i Musikhuset i Store Sal kl. 20.

 

VEITNER: UNDER HIMLEN

Kl. 20 (14. april) – 23 (15. april). Mønt: GRATIS

Hvis du stadig er i humør til musik, men det kniber med pengene, er der stadig mulighed for at komme til koncert, når bandet VEITNER udgiver deres EP, Under Himlen, i Dome of Visions. Ud over livemusik vil videoen til singlen, af samme navn som EP’en, også blive offentliggjort i løbet af den audiovisuelle aften.

 

LØRDAG

Forsiden til tidsskriftet Henfalds andet nummer, som udgives på TAPE den 15. april kl. 14 – 17. //Foto: Facebookbegivenhed.

 

BAGAGERUMSMARKED PÅ BISPETORV

Kl. 10 – 15.30. Mønt: GRATIS, udover hvad man selv ønsker at spendere

Chancen for at få erstattet lampeskærmen derhjemme, en smadret tallerken eller noget helt tredje bliver en realitet, når bagagerumsmarkedet på Bispetorv ved Aarhus Domkirke udfolder sig fra kl. 10. Så hvis man higer efter den helt specielle kræmmerstemning, burde man få sine lyster stillet.

 

AARHUS CULTURE WALK

Kl. 11 og kl. 14. Mønt: 150,-

Aarhus Culture Walk tilbyder – som navnet indikerer – at komme med på en guidet tur rundt i Aarhus by, der specifikt har kulturen for øje. Krydret med anekdoter og inspirerende historier vil Aarhus’ kulturelle fortid, nutid og fremtid blive kortlagt, når vejen lægges forbi de vigtigste gader, ældste kirker og flotteste bygninger. Hvis nysgerrigheden er pirret, er der mulighed for at komme med. Mød op på pletten foran Aarhus Hovedbanegården.

 

RECEPTION FOR HENFALD #2

Kl. 14 – 17. Mønt: GRATIS, med mulighed for at købe tidsskriftet og drikkevarer

Der inviteres til reception, når litteratur- og kunsttidsskriftet Henfald udgiver sit andet nummer fyldt med litterære tekster. Henfald er et tidsskrift, der fokuserer specifikt på lyrik, kortprosa og visuelle udtryk. I dagens anledning vil der udover muligheden for at drikke en øl eller to samt falde i snak med litteraturinteresserede folk, også være oplæsninger af de udgivne tekster.

 

IN ORBIT PRESENTS: RADIANCE #2

Kl. 21 – 02. Mønt: Entré 40,-

Sætter techno gang i dine fødder, er det måske en idé at smutte forbi TAPE på lørdag, når DJs såsom Vas Te Faire Foutre, Camille og DJ Amper spiller op til dans med hårdtpumpende rytmer. Radiance er en serie af events igennem 2017, der vil blive afholdt på forskellige spillesteder rundt omkring i Aarhus – det andet arrangement i rækken kan som sagt opleves helt eksklusivt fra kl. 21 på TAPE.

 

SØNDAG

Haven Aarhus – En Anderledes Gudstjeneste. //Foto: Facebookbegivenhed

 

UDSTILLING: KØN REDELIGHED – GENDER BLENDER

Kl. 10 -16. Mønt: 65,-

Hvis man skulle have lyst til at starte påskesøndag med at sætte gang i tankerne om, hvad køn egentlig betyder i vores samfund, er Kvindemuseets nye permanente udstilling Køn Redelighed – Gender Blender åben. Ved at italesætte normer, forventninger til piger og drenges adfærd og køns kulturhistorie består udstillingen af otte temaafsnit, der tæller: arbejde, humor, krop, arv, politik, verden, kunst og aktivisme. Alle drejer de sig om det rungende spørgsmål: hvad er egentligt normalt? Fundér over køn, normativitet og retten til at udtrykke sig fra kl. 10 -16.

 

PÅSKEMORGEN – EN ANDERLEDES GUDSTJENESTE

Kl. 11 – 13. Mønt: GRATIS

Ifølge kristendommen er påskedag den dag, hvor Jesus genopstod fra de døde – og dette vil blive fejret verden rundt – også i Smilets By. Haven Aarhus, en nutidig kirke, der har plads til alle lige meget, hvor man befinder sig i troen og i livet, kommer til at stå for gudstjenesten. Mød op ved spillestedet Atlas, hvis du skulle være nysgerrig efter at opleve en gudstjeneste, der lover at “starte noget anderledes end sædvanligt.”

 

MY PLAYGROUND

Kl. hele dagen. Mønt: GRATIS

Lokaliseret i Rådhusparken kan man for tiden finde My Playground. My Playground er et nyligt oprettet, mobilt legelandsskab, og er et nytænkende bud på, hvordan fremtidens legeplads kan udforme sig. Legepladsen består af mere end 20 hvide kompositkuber, der giver rig mulighed for, at legesyge mennesker kan boltre sig. Mens de geometriske former synes at inspirere små størrelser samt barnlige sjæle til at kravle rundt på dem, er der også uventet litteratur at finde: Aarhusforfatteren René Carsten Nielsen har nemlig bidraget med poetiske brudstykker og moderne mundheld, som man kan gå på opdagelse efter.

 

– Hav en god weekend og pas på jer selv i påsken!

 

// Anne Sophie

Coverfoto: Pernille Thorup Nørbo