Giv agt! Weekenden nærmer sig. Heldigvis. Foråret er ved at være over os, og denne weekend byder på kunst i lange baner, lækker musik, muligheden for at gøre et plante-kup og meget mere. 

 

TORSDAG

Fernisering og Salon 64. //Foto: Facebook begivenhed

 

FERNISERING OG SALON 64

Kl: 18.30-22.00. Mønt: Gratis (Øl til en flad 5’er og aftensmad betalt efter egen samvittighed)

Torsdag aften åbner Pakhus 64 dørene med noget af en spændende tretrinsraket. Aftenen kommer til at bestå af fernisering, suppe og salon. Aftenen indledes med ferniseringen af Annette Olesens udstilling I ramme alvor, der er lavet specielt til Pakhus 64, hvor den simple skønhed hyldes. Efterfølgende åbner Salon 64 endnu engang. Denne gang med forfatter Bjørn P. Ørnbøl, Daniel Mantel og Poul Juhl, som med sikkerhed vil skabe fede rammer for aftenens salon.

 

KITCHEN COLLECTIVE X ÅBNING AARHUS X CULTURE WORKSPACE

Kl: 17.00-20.00. Mønt: Gratis

Kitchen Collective rammer Aarhus, og det fejres på Culture Workspace torsdag aften. Du kan derfor smutte forbi til en lækker snack lavet af Anna Østergaard Laursen fra Edible og til en kop øl fra Nørrebro Bryghus. Så begiv dig ned på havnen til en hyggelig aften og skål en ekstra gang for de seje mad-iværksættere og deres projekter.

 

ART BAR PÅ SpLab MED TALK AF ANDERS VISTI

Kl: 17.00-20.00. Mønt: Gratis

Torsdag står virkelig i kunstens tegn, og du kan derfor tage til ART BAR på Det Jyske Kunstakademi, som omhandler Aarhus Billedkunstcenters nyligt opstartede program Traverse – Connecting International Art Communities. Der vil i den anledning være en talk af kunstner Anders Visti, der vil fortælle om dialogen med den Barcelona-baserede kunstner Christina Schultz. De to er nemlig de første kunstnere til at samarbejde i Traverse-programmet.

 

MODEUDSTILLING I BYBILLEDET

Kl: hele dagen. Mønt: Gratis

Du kan til og med søndag møde alverdens skabninger, som er en del af Danish Fashion Institute’s modeudstilling ANYBODY, rundt omkring i midtbyens bybillede. De 15 værker, der udfordrer vores syn på kropsidealer og mode, vil som udgangspunkt være at finde i Sallings vinduer mod Strøget, men de bevæger sig også rundt ude på gaderne – og de er bestemt værd at være på udkig efter hen over weekenden.

 

FREDAG

The Garden – Ferniseringsbar med DJ Static. //Foto: Facebook begivenhed

 

THE GARDEN – FERNISERINGSBAR MED DJ STATIC

Kl. 18.00-01.00. Mønt: Gratis 

Tag til åbning af ARoS’ Triennalen The Garden, hvor ARoS holder et brag af en fest.
Åbningen af udstillingen The Past er startskuddet til ARoS Triennalen The Garden, som er et af Aarhus2017s fire mega-events. Aftenen indledes med taler, og senere vil DJ Static vende plader, så det tegner til at blive en festlig aften på Aarhus’ store kunstmuseum.

 

PHARRELL AND FRIENDS PÅ HEADQUARTERS

Kl: 23.00-05.00. Mønt: Gratis (Garderobe 10 kr.)

Når du er færdig med at fejre åbningen af The Past, kan du jo passende fortsætte aftenen på HeadQuarters, der spiller al den musik, som Pharrell har “haft fingrene i”. Så drik en øl og dans til store hits fra de sidste par årtier – der er tale om alt fra Snoop Dogg, Justin Timberlake og Britney Spears til N.E.R.D, Nelly og Michael Jackson. Så spænd danseskoene og dans natten væk.

 

MUSIKQUIZ PÅ SWAY

Kl: 22.00. Mønt: Afhængig af dit øl-indtag

Fredag aften er der også rig mulighed for at teste din musik-trivia, når Sway igen afholder deres musikquiz, hvor der er mulighed for at vinde et par drikkelige præmier. Musikmagasinet GAFFAs Nanna Jenner Jensen og Ole Rosenstand Svidt fungerer som quizmasters og styrer slagets gang. Så få samlet dit stærkeste hold og gå en tur ned under Skt. Clemens Bro til en sjov aften!

 

UDTRÆKNINGSFEST FOR KAPSEJLADSEN 2017

Kl: 11.00-02.00. Mønt: Gratis for AU-studerende (ellers 50 kr.)

Trænger du til at slå hjernen helt fra og drikke en øl eller to for meget? Så kan du med fordel bevæge dig op på Klubben til den store udtrækningsfest forud for Kapsejladsen senere på måneden. Det går vildt for sig, og du kan her sammenligne dine evner i at bunde øl med folk, der har været i hård træning frem mod denne aften.

 

LØRDAG

Plantemarked – Aarhus. //Foto: Facebook begivenhed

 

PLANTEMARKED PÅ GODSBANEN

Kl: 11.00-17.00 (lørdag og søndag). Mønt: 20 kr. 

Plantebiksen Plukk afholder i weekenden deres store plantemarked. Her kan du finde præcis den plante, som dit hjerte begærer. Der vil være alt fra palmer til krydderurter – og der vil være rig mulighed for at udvide planteparken derhjemme. Så frem med de grønne fingre og få dit plantefix på Godsbanen i denne weekend.

 

REPAIR CAFE PÅ DOKK1

Kl: 12.30-15.30. Mønt: Gratis

Er du en haj til at få fikset ting, eller er hænderne skruet lidt forkert på? Uanset, så kan du lørdag gå på Dokk1 til Repair Café. Her kan du give en hånd med at lappe en cykel eller få hjælp til at sy knappen på din jakke igen. Du skal blot medbringe det, du skal have fikset, samt reservedele eller lignende – og måske kan du give en anden en hånd med en reparation.

 

RAMA FESTIVAL 2017

Kl: 13.00-01.00. Mønt: Gratis

Det Jyske Musikkonservatorium afholder lørdag RAMA Festival. Her kan du opleve musik i alle afskygninger – fra kammermusik, jazz, elektronisk musik, rock og pop til stomp og orkestermusik på højeste klinge. Ganske enkelt: oplev Det Jyske Musikkonservatorium udfolde sig i mange forskellige genrer – det bliver med garanti en oplevelse, man ikke lige glemmer.

vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv

SILVESTER, SOON & J. BRUNO PÅ TAPE

Kl: 20.00. Mønt: 80 kr. 

Er du til semi-poppet musik, som ikke helt er til at genredefinere, men som lander et sted, der minder lidt om pop og R&B? Måske – ellers kan du med stor sandsynelighed overbevises med en tur på spillestedet TAPE fredag aften. Aftenen byder på de tre upcoming acts: Silvester, Soon og J. Bruno, der alle tre byder på ny spændende musik med en unik lyd.

 

SØNDAG

Løve’s Bog- og Vincafé. //Foto: http://www.loeves.dk/bogcafe/

 

SØNDAGSKAFFE PÅ LØVE’S

Kl: 10.00-17.00. Mønt: Afhænger af kaffetørsten 

Nyd søndagen på Løve’s Bog- og Vincafé. Her kan du drikke en lækker kaffe eller lignende i en hyggelig atmosfære – du kan endda låne en god bog. Så find et hyggeligt hjørne og sæt farten lidt ned søndag.

 

LYTTERIET PÅ TEATER KATAPULT

Kl:14.00. Mønt: Gratis

Søndag eftermiddag kan du hellige din tid til den gode historie. På Teater Katapult er der nemlig Lytteriet – denne gang med temaet ‘forelskelse’. Her kan du lytte til seks-syv historiefortælleres sande historier om forelskelser. Så det tegner til at blive en eftermiddag, hvor man kan komme til at krumme tæer, grine, græde og blive helt varm om hjertet. En perfekt slutning på weekendens udskejelser.

 

SØNDAGSDOKUMENTAR PÅ DOKK1

Kl: 14.00-15.45. Mønt: Gratis
Søndagsdokumentaren retter fokus med demokratiets skyggesider, når der på Dokk1 vises Laura Poitras anmelderroste dokumentar Citizenfour, hvor vi følger Edward Snowden før og efter hans store NSA-afsløring. Om du har set filmen før eller ej – så er det helt sikkert tid, der er givet godt ud.

– Og ha’ da lige en god weekend!

//Anne

 

Coverfoto: Pernille Thorup Nørbo