Hey, det er snart weekend igen! Og selvom vejret stadig er bæ og ikke særlig forårsagtigt, så er der alligevel en masse fede ting, du kan foretage dig i Aarhus de kommende dage – de fleste af dem dog indendørs. Læs med her.

 

TORSDAG

Er du fan af kultfilmen Pulp Fiction? Så duk op på Dokk1 på torsdag. // Gif: giphy.com

 

Tarantino – en levende kultfigur

Kl. 19-21.  Mønt: 100,-

Hvis man skulle nævne én instruktør, der har formået at skabe sit helt eget image og univers, så tror jeg, mange ville pege på Quentin Tarantino. Torsdag kan du dyrke din indre filmnørd og blive klogere på Tarantinos originale filmstil gennem to af hans hovedværker: Reservoir Dogs og Pulp Fiction.

 

Syg seksualitet 

Kl. 19-20.45.  Mønt: 100,-

Århundredets Festival har, i samarbejde med Museum Ovartaci, stablet et foredrag på benene, hvor Peter Edelberg fortæller om homoseksuelles historie i Danmark. I 1981 fjernede Danmark homoseksualitet fra listen over sygdomme, og Peter Edelberg vil til foredraget fortælle om det frisind, der har gjort Danmark til et land med lige rettigheder og minimal homofobi. Der vil desuden blive mulighed for spørgsmål og debat.

 

Emergenza Festival 2017

Kl. 19.30.  Mønt: 120,-

Det her starter faktisk allerede onsdag og løber frem til lørdag, så hvis du elsker at dyrke upcoming-miljøet, er Emergenza en fremragende mulighed for netop det. I fire dage vil Danmarks førende musikkonkurrence afholde fire indledende koncerter på Radar med nye artister inden for alle genrer, og du får det hele for 120 kroner. Det er dæleme billigt for fire dage proppet med musik.

 

FREDAG

Elefantbar vender tilbage til Train denne fredag. // Foto: Silje Marie Schjødt

 

Hvordan man ændrer byen

Kl. 16-22.  Mønt: Gratis (kræver tilmelding)

De fleste kan blive enige om, at Aarhus er en by i rivende udvikling. I netop den forbindelse inviterer Institut for (X), i samarbejde med Århundredets Festival, til inspirationsaften for græsrødder og folk med interesse for byudvikling med målet om at vise, hvordan man som borger kan blande sig i sin by. I løbet af aftenen vil medlemmer af både tidligere og nuværende græsrodsbevægelser fortælle og dele erfaringer ud fra spørgsmålet: Hvordan ændrer man byen?

 

Cross Gender – Queer Party

Kl. 20-23.  Mønt: 150,- og 100,- for studerende (inkl. en drink på G-bar)

På Kvindemuseet hyldes mangfoldighed, forskellighed og retten til at være sig selv denne aften, når de inviterer til Cross Gender – Queer Party. Aftenen byder blandt andet på Drag show med Selina Sunshine og oplæg og debat ved sexologiprofessor Christian Graugaard. Sidst på aftenen vil der være et fakkeloptog tværs over Store Torv og ned til Skolegade, hvor der er afterparty hele natten på G-bar.

 

Elefantbar’17

Kl. 21-05.  Mønt: 75,-

Siden 1990 har Arkitektskolen holdt Elefantbar, og på fredag går det løs endnu engang. Der er sørget for et solidt line-up af bands og DJ’s, et sindssygt lysshow og ikke mindst billige elefantøl i hobetal. Det hele kommer til at foregå på Train, og jeg tør næsten love på forhånd, at det bliver en vild fest!


Sovekoncert – Mindfulness og Musik 

Kl. 21.30-08.  Mønt: 200,- og studerende 100,- inkl. morgenmad

Er du ikke i det helt vilde partyhumør, så afholder Århundredets Festival et rimelig chill arrangement i Studenterhuset. Her skal du faktisk bare… Ja, sove. Der vil både være digtoplæsning, oplæg om mindfulness og til sidst en koncert med musiker Karsten Pflum, der vil tage dig langt ind i drømmeland.

 

LØRDAG

Tag forbi LYNfabrikken og hør historien om et af 90’ernes største popfænomener. // Gif: giphy.com

 

Kvindemode og kropsidealer 

Kl. 9.30-11.30.  Mønt: 100,- og 50,- for studerende

Lørdag formiddag kan bruges på Steno Museet i selskab med museumsinspektør i Den Gamle By, Tove Engelhardt Mathiassen. Fokus er på kvindemode og kropsidealer i tiden fra 1950’erne og frem – en periode hvor det kvindelige kropsideal gennemgik mange forandringer. Efter foredraget bliver der også mulighed for at besøge udstillingen Kære krop, svære krop.

 

Spice Girls Mania 

Kl. 14-16.  Mønt: 100,- 

Mit indre 90’er barn bliver stadig lige dele nostalgisk og begejstret, når der i de sene nattetimer sættes Spice Girls på til fester. På trods af at de var et meget kommercielt popfænomen, formåede Spice Girls alligevel at samle en hel generation af unge piger. På LYNfabrikken kan du denne eftermiddag blive klogere på, hvorfor de blev så populære. Og der serveres (selvfølgelig) en kold Pepsi undervejs.

 

Skriveworkshop: I Danmark er jeg født? 

Kl. 12-16.  Mønt: Gratis

Er du ikke så meget til Spice Girls, så er der et – meget anderledes – men spændende arrangement stablet på benene af ATLAS OVER AARHUS i samarbejde med EUTOPIA 2017. Der er nemlig mulighed for at komme til workshop med temaet “I Danmark er jeg født?”, hvor de vante forestillinger om det at være dansk og dansker skal udfordres. Workshoppen kommer både til at kombinere skrifts-, tale- og kropssprog.

 

Jazz & venner + forår 

Kl. 18-00.  Mønt: Gratis

Lørdag aften kan du med fordel bruge i et lille, hyggeligt studie på havnen, når Jazz & venner endnu engang åbner op for lækker musik og drønhyggelig stemning. Hvis du endnu ikke kender Jazz & venner, kan du læse en af vores tidligere artikler fra stedet her.

 

SØNDAG

Gå science fiction amok søndag – blandt andet i selskab med ham her. // Gif: giphy.com

 

Science Fiction Sunday

Kl. 13.30-16.  Mønt: 100,-

Slå et smut forbi Dokk1 på søndag hvis du er glad for science fiction. Her har Århundredets Festival nemlig samlet tre forskellige forskere, der vil tage dig igennem genrens store univers og spændende historie – blandt andet med fokus på George Orwells ikoniske 1984, Total Recall fra 1990 og ikke mindst: Star Wars 

 

Byvandring – Kunst i Aarhus

Kl. 14-15.30.  Mønt: 100,-

Trænger du til lidt frisk luft søndag eftermiddag? Så har du også mulighed for at være kulturel på samme tid. Århundredets Festival inviterer nemlig til byvandring. Her vil forfatter Lars Morell vil føre dig rundt til de steder, hvor kulturlivet begyndte at blomstre i Aarhus efter anden verdenskrig, og som var med til at gøre Aarhus til den kulturby, vi kender i dag.

 

Ha’ den bedste weekend!
// Julie

 

Coverfoto: Pernille Thorup