cropped-VINK-logo-sort.png

Hurra for endnu en weekend i vente. Foråret er næsten ved at være her, og i denne weekend står den på forskellige oplæg blandt andet i Dome of Visions, Museum Overtaci, koncert på Radar og meget andet godt.

 

TORSDAG

Zetland på LYNfabrikken. //Foto: Facebook begivenhed

  

Zetland på LYNfabrikken: Det skjulte sukker

KL: 19.00. Mønt: 35 kr som medlem
SUKKER ÜBER ALLES. Jeps. Det er overalt, især i din mad, og efter september 2017 kommer der meget mere af det, når en liberalisering finder sted i det europæiske sukkermarked. Derfor anbefaler vi, at du joiner Zetlands begivenhed, hvor Velfærdskribent Kristine Dons Christensen vil forklare om den politik, som dikterer din, min og vores kostvaner her i Vesten. Bagefter står den på bajer i baren. Kom hid, det bliver sweet.

 

Story Slam på Katapult

Kl. 20.00. Mønt: 60
Er du klar til en god historie fra det virkelige liv? Er du klar til at grine, genkende eller krumme tæer over andre folks oplevelser. Ja du er så! Story Slam på Katapult vender stærkt tilbage, og det er drøn hyggeligt. Konceptet er a la Poetry Slam, men her har deltagerne et x antal minutter til at fortælle en historie om noget, de har oplevet, eller noget, de gerne vil dele fra deres egne liv.

 

FREDAG

Virgin Suicide og Tårn på Radar.//Foto: Facebook begivenhed

 

Morgenfest på Dokk1, hvabehar?

Kl 07.00 (Ja, det er rigtigt) Mønt: 75 for studerende (med morgenmad)
Der er et eller andet ved de her morgenfester. Konceptet spreder sig som en steppebrand, og nu sker det også i vores by. Fredag morgen er der fest på Dokken, hvor du kan danse til 80’er hits, DJ’et af Master Fatman (jeps, han kommer også). Så få gang i træbenene og dans dig ind i dagen, og hyg dig med morgenmad og venner.

 

Fernisering: Digital Materiality

Kl. 17.00 Mønt: Gratis
Som en del af Rethinking Matter kan du denne fredag komme til åbningen af udstillingen Digital Materiality i foyeren på Godsbanen. Udstillingen belyser og undersøger feltet mellem materialitet og det digitale. Kunstnerne bruger teknologien til at konkretisere digital æstetik og digitale processer eller til at fæstne digitale værker i den fysiske verden. Sammen fremhæver kunstværkerne i Digital Materiality de måder, hvorpå digitale processer og fysiske materialer informerer, inspirerer og giver form til hinanden.

 

Århundredets Festival: Åbning med The Savage Rose

Kl 19.30: Mønt: 250 (150 for studerende)
Okay, hør nu lige. Som den kæmpe fan af alt, som udspringer af 60’erne og 70’erne, jeg nu er, så synes jeg, den her begivenhed lyder KODYL sjov! Århundredets festival inviterer til åbningsfest i Stakladen til det helt store 70’er galore med musik, foredrag og fest med DJ Master Fatman (han er alle vegne?!). Den får fuld fart, når tiden bliver skruet tilbage til 70’ernes batikfarvede tema med bare bryster og oprør. Og så kan du lytte live til ingen ringere end The Savage Rose (“Wild Child”, “A girl I knew”) med Anisette Koppel som frontkvinde.

 

Virgin Suicide + Tårn på Radar

Kl: 20.00 Mønt: 120
To nye, håbefulde, danske bands kan du opleve i denne weekend; Virgin Suicide og Tårn. Begge bands udgiver snarligt deres respektive albums, og derfor er de nu på tour sammen i Danmark. Tårn bevæger sig i et dansksproget univers og i en indiegenre og glade toner. ”Solskin over tage” har personligt været at finde på min playliste hen over sommeren, og lækker er den altså.
Virgin Suicide holder sig til engelske tekster og rammer genren af god indie og en hyldest til 80’er og 90’er rock. Jeg så dem opvarme for De Underjordiske sidste år, og det var en sand fornøjelse. Disse gutter har talent!

 

LØRDAG

Prøv yoga og meditation hos Dome of Visions.//Foto: Helle Arensbak

 

ARoS Filmklub – Andrej Tarkovskij: Stalker

Kl. 11.00. Mønt: Gratis
På lørdag viser ARoS den russiske film Stalker af Andrej Tarkovskij. I øjeblikket udstiller den danske lydkunstner Jacob Kierkegaard på kunstmuseet, og han er stærkt inspireret af den russiske instruktørs filmiske univers. Stalker handler om en særlig begavet stalker, som leder folk i forbudte rum, hvor drømme går tabt. Filmen er et eksistentialistisk drama, som med sit sansedrama udfordrer seeren.

 

Yoga og meditation i Dome of Visions

Kl: 14.00 Mønt: Gratis
Lørdag bliver første ud af tre gange, hvor du kan deltage i et yoga og meditations workshop i Dome of Visions. Tag med til en dag, hvor du kan fordybe dig i dit eget sind og træne din smidighed og holdning. Det er balsam til sjælen, så afsted med dig!

 

Thomas Korsgaard hos Kristian F. Møller

Kl: 15.30 Mønt: Gratis
Thomas Korsgaard er Danmarks nye forfatterspire og skriver sig ind i tiden af forfattere, som i deres værker trækker på oplevelser fra eget liv. Hans debutroman Hvis der skulle komme et menneske forbi har allerede nu høstet store roser for sin hudløst ærlige, stærke fortælling om en familie fra “Udkantsdamark”, hvor tilværelsen til tider er afstumpet.

 

SØNDAG

Se og oplev Moonligt i Øst for Paradis.//Foto: Moonlight

 

Køn, queer og kunst

Kl: 14.00 Mønt: 100

Brug din søndag i smukke omgivelser ved Museum Overtaci i Risskov. Her kan du ved spændende foredrag af lektor i litteratur Dag Heede, og forfatter Lars Morell høre om kønnets og kønskorrektioners betydning gennem historien. Det bliver et historisk overblik, som starter i 1930’erne, hvor den danske kunster Lili Elbe som den første i verden fik udført en kønskorrektion (Filmen The Danish Girl er baseret på Lili Elbes liv). Der fortsættes efterfølgende med en fortælling om Louis Marcussen, bedre kendt som Overtaci, som i sin 56 år lange indlæggelse på psykiatrisk afdeling i Risskov blev kendt for sin kunst, og sit ønske om at blive kvinde. Begivenheden er arrangeret af Århundredets festival.

 

Meteoritter, Månelanding og Marsmænd

Kl: 16.00 Mønt: 60 kr (30 for studerende) inklusiv en marsbar

E.T. Alien-filmene, Nærkontakt af 3. Grad og Independence Day. Ja, vi kender alle til de små, grønne marsmænd. Historisk har der især siden 1950’erne eksisteret en interesse og frygt for livet i det ydre rum. Det har dermed spillet en rolle i menneskers bevidsthed, og populærkulturen har også levet højt på denne bølge. Kom derfor ned på Domen på søndag, hvor du kan blive lidt klogere på hele emnet om flyvende tallerkener og grønne mænd. Ph.d. og ekstern lektor i litteraturhistorie på AU, Poul Bjerregaard og geolog Henning Haack vil holde oplæg til begivenheden.

 

Moonlight i Øst for Paradis

Kl: 16.00, 19.00 og 21.15 Mønt: 80

Moonlight har allerede fået kæmpe anerkendelse og vandt tilmed tre Oscars søndag nat (ja, vi har nok alle set klip fra det akavede øjeblik i slutningen af showet. Episk, simpelthen). Filmen er et portræt af Chirons liv og opvækst i et hårdt kvarter i Miami. Moonlight er intim og følsom, og den viser kampen for at finde sin plads i livet og bryde med seksuelle stigma i et miljø, hvor han er omringet af vold og narko.

 

Hallo, ha’ lige en god weekend ikk’å?
//Caroline

 

Coverfoto: Dennis Kristensen