Det har sneet, det har været megakoldt, og himlen har mestendels været grå. MEN. Nu slutter det! Eller det kan vi faktisk ikke love, men det er i hvert fald vinterferie, og med den følger filmhygge, varme aftener på dansegulvet og en lækker weekendguide. PS: Hvis du ikke har vinterferie, så frygt ej. Der er stadig masser af events, du kan tage til, mens du lader som om.

j

TORSDAG

Gør som Helen Mirren, og drik en øl i Studenterbaren! // Gif: www.giphy.com

 

ALLETIDERS KVINDER I ØST FOR PARADIS

Kl. 09.30. Mønt: 90 kr.

Øst for Paradis holder eventforestilling for premieren på filmen Alletiders Kvinder! Det betyder croissanter og kaffe fra kl. 9.30 – ærligt talt, kan man starte weekenden på en bedre måde? Filmen handler om Dorothea Fields og hendes teenage-søn Jamie. Dorothea har brug for hjælp til at introducere Jamie for voksenlivet, og det ender med at blive tre meget interessante (og meget forskellige) kvinder, der tager udfordringen op. Kort sagt: Den perfekte måde at holde formiddag på.

 

“NÅR HÆNDERNE IKKE KAN, HVORDAN GØR MAN SÅ?”

Kl. 13.00. Mønt: Gratis!

Så du også The Theory of Everything og elskede den? Det gjorde vi i hvert fald her på redaktionen, og derfor vil vi gerne gøre dig opmærksom på en eftermiddag i fysikeren Stephen Hawkings tegn! På Dokk1 kan du få et indblik i velfærdsteknologiens verden sammen med medarbejderne fra udstillingen Dokkx på trin 3. Du kan prøve at styre en computer med øjnene, køre en kørestol uden at røre en finger, og ikke mindst høre om, hvordan Hawking var med til at udvikle teknologien som følge af sin sclerose. Det bliver uden tvivl lærerigt og øjenåbnende!

k

DRIK 200 ØL I STUDENTERBAREN

Kl. Whenever! Mønt: Tjek menukortet for priser.

Skyd vinterferieweekenden igang med en af Studenterbarens 200 forskellige øl! Studenterbaren på Nordre Ringgade 3 er proppet med forskellige og interessante drikkevarer, og baren er lige så spækket med nørdede bartender-typer. Tag afsted, lær lidt om øl og whisky, og hyld lille-fredag!

k

FREDAG

Dome of Visions danner rammerne om en musikalsk og stemningsfuld aften fredag den 18. februar. //Foto: Cecilie Sølvsten

 

LÆKRE TONER I DOME OF VISIONS: IRAH + FORTE

Kl. 20.00. Mønt: 80 kr.

Tag til koncert med hele to lækre bands, og nyd dem i smukke omgivelser! Som vi anbefalede tidligere i denne måned, spiller IRAH + Forte i Dome of Visions denne fredag, og det kan nærmest kun blive ret fint og oplevelsesrigt. Tag afsted, hvis du har lyst til at lytte til Stine Grøns skrøbelige, men samtidig stærke vokal akkompagneret af drømmepop i IRAH og Fortes bløde, lækre, elektroniske univers. Begge dele vil helt sikkert gøre sig godt til stemningen i Domen, så hop på cyklen, og smut ned til kuplen på havnen.

 

ARTIST TALK AND BOOK LAUNCH: GUSTON SONDIN-KUNG

Kl. 17.00. Mønt: Gratis.

Den amerikanske kunstner Guston Sondin-Kung læser højt af sin tekst Recollection of the Inherited Tomb på Galleri Image denne fredag. På Galleri Image’s hjemmeside skriver de følgende om teksten: “Recollection of the Inherited Tomb […] gives shape to what multi-directional memory enacted through embodied performance looks like and how it can provide a radical rupture to understanding the multiplicity of shared trauma and its memorialization across geographic boundaries and time.” (Galleri Image). Spændende (og gratis!) lyder det i hvert fald.

 

OVERRASKENDE JAZZ MED KASPER TRANBERG OG JAKOB BRO

Kl. 20.00. Mønt: 140 kr.

“En smuk koncert… Men også en overraskende koncert, hvor der er smæk på”, sådan lød det fra Kasper Tranberg selv, da han beskrev denne præmierekoncert med sin sekstet til Voxhall. Med ham er også det lysende talent, guitaristen Jakob Bro, som Kasper Tranberg også selv tidligere har spillet sammen med. Koncerten er en del af Vinterjazz 2017, og hvis du er svært glad for jazz eller måske bare nysgerrig, kan du tjekke programmet ud her.

 

LØRDAG

Tag på HeadQuarters og dans til lyden af legendariske Depeche Mode! // Gif: www.giphy.com

 

LARS BJERREGAARD JESSEN LÆSER OP PÅ DOKK1

Kl. 14.00. Mønt: Gratis!

Emil besvimer i Florida, og pludselig er store dele af hans hukommelse fuldstændigt forsvundet. Søgningen på sine minder bliver pludselig til en søgen efter sin identitet – det kan virke meget abstrakt, men den største udfordring omkredser noget ganske konkret: Han kan ikke huske, hvordan han mødte sin kone. Det er (kort fortalt) handlingen i Lars Bjerregaard Jessens bog Nøgen hukommelse, som han læser højt fra på Dokk1 på lørdag. Slæng dig i de lækre, røde sofaer ved Litteraturoasen sammen med din ven, og nyd den sjældenhed, det er, at blive læst højt for!

 

DEPECHE MODE PARTY PÅ HQ

Kl. 21.00. Mønt: 60 kr i forsalg, 80 kr i døren (begge inkl. garderobe)

På lørdag hylder HeadQuarters Depeche Modes elektroniske univers hele natten lang! Kom og sving dine lemmer til tonerne af kæmpehits som “Just can’t get enough” og “Enjoy the silence”. Djs Thomas Disco og Frank Hansen lover et kreativt take på det engelske bands musikkatalog, så når du er blevet kulturelt mættet af en litterær eftermiddag på Dokk1, tør vi godt anbefale, at du og dine venner drager videre mod HeadQuarters til en fabelagtig aften på dansegulvet.

 

SØNDAG

Tag på Dokk1 og se en fantastisk dokumentarfilm denne søndag. //Foto: Dennis Kristensen

 

SØNDAGSDOKUMENTAR PÅ DOKK1: NARKOKRIG I MEXICO

Kl. 14.00. Mønt: Gratis!

Okay. Der er muligvis en overrepræsentation af begivenheder på Dokk1 i denne WG, men det er også for dumt at misse dette geniale tilbud. Dokk1 viser hver søndag (!) en af verdens bedste dokumentarfilm, men denne februar er jo Oscars-måned, og derfor vises der film fra kategorien “Bedste dokumentarfilm”. Denne gang står den på filmen Cartel Land (der var nomineret i 2016), som omhandler den narkokrig, der hærger i Mexico. Filmen er af Matthew Heineman, og står altså til 76 i Metascore på IMDB – ikke dårligt!

 

TAG IND OG SE SMUKKE FARVER I J. F. VILLUMSENS VERDEN

Kl. 10.00-17.00. Mønt: 120 kr (90 for studerende). 

J. F. Willumsen er en af de største inden for dansk kunst. Udstillingen Den vilde, vovede og sene Willumsen tager beskueren med ind i Willumsens verden af vilde farver, fordrejede skikkelser og måske endda lidt misforståede værker. Udstillingen på ARoS har fået fem stjerner af både Jyllands-Posten, Berlingske og Kristeligt Dagblad, så der er ingen undskyldning for at springe denne mulighed over.

 

Hav en fantastisk vinterferie og (/eller) en dejlig weekend.
// Cecilie

Coverfoto: Jonas Kjærsgaard