Julen og nytåret er slut, og weekenden nærmer sig med hastige skridt. Der bliver rigeligt at give sig til. Vi anbefaler en masse kunst, film i Øst for Paradis, et besøg på  Plantecafeen, koncert og meget mere. Læs med og hold en pause fra arbejdet og eksamen.

Torsdag

Hesitation of Light. //Foto: Michael Harder photography

 

Detached Generator

Kl. 16.00-18.00. Mønt: Gratis
“Apparat – skulptur – readymade. Duchamps chokolademaskine – Storm P. opfindelser. Denne udstilling er en slags konklusion i rækken af de projekter, jeg arbejder med, hvor fællesnævneren er forskellige grader af detachement/frakoblethed, som en arbejdsmetode,” siger Kim T. Grønborg om sin egen ruminstallation Detached Generator, som vises på KH7 Artspace. Tjek det ud! 

 

Hesitation of Light

Kl. 17.00-19.00. Mønt: Gratis.
Torsdag eftermiddag indvies lysinstallationen Hesitation of Light på Godsbanearealet bag Reuse. Den spektakulære lysinstallation skal lyse Ringgadebroen fra 1938 op som et symbol på en slags ny og lysende byport til Aarhus. Følgende vil holde tale til begivenheden: Kristian Würtz (Rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune), Rebecca Matthews (Administrerende Direktør for Aarhus 2017), Signe Klejs (Kunstner) og Rune Kilden (Bestyrelsesformand for Godsbanen).

 

Fredag

Sean Nicholas Savage//Foto: Molly Nilsson.

 

Formiddagskaffe og Artist Talk på ARoS

Kl. 10.00-11.00. Mønt: Gratis efter betalt entré eller med medlemskort.
Hvorfor i alverden ikke starte din fredag formiddag med kaffe og kunst? Hvabehar! Tag på ARoS, hvor der bliver serveret friskbrygget kaffe og croissanter. Mød også den ny-indflyttede kunstner i ARoS Public Atelier, den hollandskfødte Roos Holleman, til en åben dialog om hendes kunstneriske praksis. Hollemanns arbejde består hovedsageligt af pastelkridttegninger, der viser udstoppede fugle og forskellige eksotiske objekter.

 

Fernis//Merle Mejlby//Galleri Image//Galleri Miel

Kl.16.00-18.00. Mønt: Gratis.

Galleri Image og Galleri Miel præsenterer en fragmenteret udstilling af Merle Mejlby, når de holder fernisering på fredag. Udstillingen er utraditionel, da den er fragmenteret og vises tre forskellige steder, deriblandt Galleri Images Demorum i Vestergade 29. Udstillingen kurateres af Galleri Miel, og de involverede kunstnere skal skabe en sammenhængende udstilling, men i fragmenterede udstillingsrum.

 

Sean Nicholas Savage på Tape

Kl. 20.00. Mønt: 90 kr.
På fredag spiller den canadiske musiker  Sean Nicholas Savage på Tape. Jeg havde fornøjelsen af at se ham live for to år siden på Jazzhouse i København, og jeg kan varmt anbefale denne kunster. Savage brød igennem i 2013 med pladen Other life, hvor han synger dybt og længselsfuldt om kærligheden. Han er en dygtig og excentrisk musiker, så snyd ikke dig selv for denne koncert.

 

Lørdag

Planter fra Plukk, nu også på plantecafeen. //Foto: Caroline Borring

 

Skrivelounge – weekendudgave

Kl.13.00-15.00. Mønt: Gratis.
På Dokk1 kan du på lørdag træne dine skriveevner. Har du interesse i at skrive egne tekster, og vil du gerne blive bedre til det, så kan du til Skrive Lounge sammen med Dokk1’s litteraturformidler blive klogere på dine egne tekster gennem kreative øvelser.

 

Kaffe og planter

Kl. 09.00-17.00. Mønt: Kommer an på kaffetørsten.
Hvis du lige trænger til at komme ud af døren og få noget kaffe, så kan vi anbefale plantecafeen. Den fornyligt åbnede café hører hjemme på Godsbanen, og her kan du i rustikke rammer hygge dig med kaffe og købe nogle seje planter fra Plukk

 

HeadQuarters 6-års fødselsdag

Kl.19.00-05.00. Mønt: 10 i garderoben.
Så er det tid til fejring af Headquarters, som runder seks år. Vi synes, at du skal lægge vejen forbi dem på lørdag, hvor der fra start bliver serveret gratis kage og øl, og så kan du ellers danse resten af natten til svedige toner til blandt andet de velkendte Motown og Sexual Healing musiktemaer fra HQ.

 

Søndag

Søde, søde Adam Driver i rollen som den poetiske buschauffør Paterson. //Foto: Paterson (film)

 

Svend, Knud og Valdemar

Kl.17.00 og 20.00. Mønt: 50.
På Rosenteateret kan du opleve dette historiske højdrama om kongemordet i Roskilde. “Med “Svend, Knud og Valdemar” fyldes scenen af amatørforestillingen over dem alle, hvor alt, der kan gå galt med en forestilling, skal gå galt. Malingen er våd, sangerne kan ikke synge, scenen er for lille, og den eneste, der får applaus til sidst, er suffløren, som bærer forestillingen igennem,” skriver Rosenteateret selv om stykket. Søndag kan du altså opleve dette historiske højdrama om et kongemord i Roskilde, og samtidig få et godt grin – og så i teateret, hvor de fleste af os kommer alt for sjældent. 

 

Paterson i Øst for Paradis

Kl.15.00, 19.10 eller 21.30. Mønt: 80.
Adam Driver (Girls, Star Wars) spiller rollen som buschafføren Paterson i den amerikanske by af samme navn (meget meta). Hver dag står han op og gør de samme rutiner, kører den samme rute, observerer byen, lytter til fragmenter af samtaler – og så skriver han digte. Paterson er gift med Laura, en drømmende type, som støtter sin mand i hans lyriske arbejde. En sød, poetisk film baseret på livets små rutiner og glæder. Se den derfor i de bløde sæder i Øst for Paradis, hvor der altid er hyggeligt og god kaffe på kanden.

 

God weekend og vi ses derude,

//Caroline

 

Coverfoto: Dennis Kristensen