WEEKENDGUIDEN

WEEKENDGUIDEN

Så er vi i gang! Årets første weekend er nær, og vi er efterhånden ved at være vågne igen efter nytårsrusen. Vi har i denne uge samlet en række events med alt lige fra løb, Christiane F., Jazz & Venner, litteratur og mad, der igennem stimulering af alle sanser kan få dig til at glemme 2017-hverdagens sure pligter og hvor mange penge, du brugte i sidste måned! Må du få det rigtig dejligt. 

 

TORSDAG

Leonard Cohen spottet på slap line, lad os gøre ham kunsten efter // Giphy

Leonard Cohen spottet på slap line mellem sine mange kendte visdomsord. Lad os gøre ham kunsten efter. // Giphy

 

Musik Talk: Leonard Cohen

Kl. 16.30–18.00. Mønt: 40 kr. Studerende: 25 kr

“Poetry is just the evidence of life. If your life is burning well, poetry is just the ash.” – Leonard Cohen. Vi mistede i 2016 en håndfuld fantastiske kunstnere, og Leonard Cohen var en af dem. GAFFAs Espen Strunk giver på torsdag et musikforedrag om mennesket og musikeren bag den store og eksistentielle poesi, som Cohen igennem sit liv producerede. Foredraget finder sted på Dokk1 i Store sal, og jeg glæder mig!

 

Testløb med Run for Friendship

Kl. 17-18.30. Mønt: Gratis for førstegangsdeltagere

Er du en af dem, der ikke er motiveret nok til at træne alene, men gerne vil ud og bevæge flæsket lidt efter den søde juletid? Så er det nu, du skal skærpe opmærksomheden. Run for Friendship er en løbeklub, hvor alle kan være med, da træningen inddeles i teams efter niveau. FEDT, ja. Væk med det. De afholder i denne uge deres andet og sidste prøve-løb, hvor du kan erfare, om det er noget for dig. Det er uden binding, du skal bare hoppe i løbeskoene og derud af!

 

Plantebiograf – no. 1

Kl. 20-22. Mønt: 45 kr inkl. en kop valgfri kaffe/saft + et stykke kage/popcorn

Flere nye initiativer er taget af Plantecaféen i det nye år, og på torsdag kan du komme ned i Skovgaardsgade og se dokumentar om den Japanske Dr. Nakamats, der er det menneske i verden med allerflest opfindelser på CV’et. Du kan se traileren her. Kom ind og nyd filmen i en jungle af planter, tæpper og hygge!

 

FREDAG

Okay, okay. Mangler godt nok selv to eksamener i januar, men afleverer i det mindste en på fredag. Og pause er vigtigt! // Giphy

Okay, okay. Mangler selv to eksamener i januar, men afleverer i det mindste den ene på fredag. Og pauser er vigtige! // Giphy

 

Fernisering: The Tactile

Kl. 17-19. Mønt: Gratis.

Udstillingen The Tactile åbner nu på torsdag i foyeren på Godsbanen. Det er den første af tre udstillinger i serien Rethinking MATTER, en udstillingsrække der undersøger materialitet i samtidskunsten. Tag ned og få pirret øjet og hjernebarken gennem materialernes kunsteriske bearbejdning og udtryk. Avra!

 

Bogreception: Den Materielle drejning

Kl. 16-23. Mønt: Gratis.

Det lugter måske lidt af uni, og det bør det også. Bogen Den materielle drejning – Natur, teknologi og krop i (nyere) dansk litteratur er et filosofisk og teoretisk bidrag til, hvordan litteraturens interesse for natur, teknologi og krop i samtiden udvikler sig i samspil med en filosofisk gentænkning af materialiteten som mere end bare passiv. Receptionen vil blive afholdt i Nobelparken, hvor de to forfattere Martin Gregersen og Tobias Skiveren byder på lidt lækkerier – og måske en diskussion om diskurser og materialitet, hvis du tør?

 

Fredagsbar for ildsjæle

Kl. 15-22. Mønt: Gratis (kræver tilmelding).

Hvis der er fuld ild eller blot end lille glød gemt i maven af dig, kan du med fordel deltage i fællesskabet for alle Danmarks ildsjæles næste Fredagsbar på Glemens Gastro & Bar ved Åen. De skriver selv: “Der er ikke netværksfacilitering, businessdating, rundkredspræsentationer eller andre højtideligheder til vores fredagsbar i Aarhus. Du skal slappe af, hygge dig og ha’ det sk*de sjovt.”. 80/90 % af deltagerne kommer sædvanligvis alene, men går glade hjem derfra – og måske lidt tipsy.

 

Klubnacht – A new beginning!

Kl. 23-05. Mønt: 50 kr inkl. garderobe.

Jeg ser ingen grund til at aftenen allerede skal slutte klokken 22 på en fredag, så derfor synes jeg, det er helt essentielt at se nærmere på dette event. Double Rainbow byder 2017 velkommen med dybe, pumpende toner. Både Rosenkrantz og Roussakis søger i løbet af natten for, at du glemmer alt om eksamen og stress – du skal bare lade musikkens beats forføre dig. Tanzen die ganze nacht, ja! Og i øvrigt er der Happy hour mellem 23 og midnat.

 

LØRDAG

Uanset om du er til løbetur eller by, kommer der fuld fart på weekendens lørdag! // Giphy

Uanset om du er til løbetur eller musikalske beats, kommer der fuld fart på weekendens lørdag! // Giphy

 

Mikkeller Running Club Aarhus

Kl. 11. Mønt: Gratis.

Hvis du godt kan lide at kombinere sundhed med en god øl og godt selskab som belønning, er MRC formentlig noget for dig. Hver lørdag er der afgang fra Mikkeller Bar i Jægergårdsgade kl. 11.00, og det er gratis at være med i træningen. Medlemmerne kan nyde gratis øl efter løb, men alle må blive og være med i den gode stemning, hvilken er vigtigere end din hastighed på løbeturen. Se, det er sgu da meget fedt!?

 

Jazz & venner – kan ej købes

Kl. 18-23. Mønt: Gratis.

Jægergårdsgade byder på mere end blot løbetur på lørdag, da Jazz & venner åbner dørene kl. 18 til en aften spækket med sprødhed! Der serveres lækker mad kl. 18.30, er koncert fra 19.30 og jam efter 20.30 – alle kan deltage, og det hele er traditionen tro gratis! Jazz & venner, jeg kaster min kærlighed på jer.

 

TAPE: Hexis, Hiraki & The Wakers

Kl. 21-02. Mønt: 70 kr

Velkommen til undergrunden! TAPE inviterer denne gang til en aften, der sprænger alle skalaer: Københavnske Hexis med sine kaotiske lydbilleder, der samler yderpunkterne mellem black, hardcore og grind, Aarhusianske Hiraki, der gør sin debut med sit dystopiske verdenssyn gennem punk af agressiv art, og ikke mindst The Wakers, der leverer protestmusik og giver publikum lyst til kamp og håb! Hvis synssansen skal have en pause, så kom ned, luk øjnene, og hør den pumpende energi, der aktiverer kød og sjæl!

 

SØNDAG

David Bowie og Christiane F - en både skræmmende og euforiserende kombination. // Giphy

David Bowie og Christiane F – en både skræmmende og euforiserende kombination. // Giphy

 

Januarudsalg!

Kl. 11-16. Mønt: Hvad kassekreditten kan holde til

Jeg ved det godt. Jeg er flad, alle er flade. Men der er udsalg NU. Lige i nuet virker det måske som en rigtig dårlig idé, men hvis du er bare en smule fremadskuende og køber tøj/ting fra denne sæson med henblik på ikke at skulle bruge nær så mange penge til den næste, så er det måske ikke helt så dum en idé alligvel. De fleste af butikkerne i byen kører med 50 % rabat på mange af deres varer, så kom op af sofaen på søndag, og se det som en god investering. Det er jo forresten også en slags motion.

 

Who Killed Bambi + Ida Wenøe

Kl. 16.30-18. Mønt: 100 kr

Har du behov for nursing af hjernen efter turen på TAPE om lørdagen, får dette event mine varmeste anbefalinger! WHO KILLED BAMBI består af en gruppe rutinerede strygere, der med musikalsk nysgerrighed og fælles klang er klar til at blødgøre dine øregange. Ida Wenøe vil på sjælelig vis synge sig ind i hjertet på det heldige, begrænsede publikum som Filmbyen vil huse denne søndag. Har du allerede nu brug for lidt lækker lyd, kan du høre deres fælles nummer “Let You Know” her – Det var så lidt.

 

Christiane F. på DR K

Kl. 20. Mønt: Gratis/licens.

Som en afslutning på weekenden, og for at minde om at job og studie slet ikke er så dumt endda, bør alle se Christiane F. – Wir Kinder vom Bahnhof Zoo. Til de, der endnu ikke har set filmen eller læst bogen, er det en selvbiografisk skildring af Christiane F.’s liv i teenageårene som heroinmisbruger. Med temaer som alkoholisme, dystopiske familier, prostitution, narkomisbrug og ikke mindst kærlighed blandet sammen med lyden fra David Bowie, hvem vi desværre også måtte sige farvel til i 2016, er jeg sikker på, at selvom du måske har lidt ondt i håret efter lørdagen og er presset på eksamensparametret, så vil du pludselig blive klar over, at du faktisk har det ret godt alligevel.

 

Godt nytår Aarhus, og rigtig god weekend!

// Karen H

 

Forsidefoto: Silje Marie Schjødt

Skriv en kommentar