WEEKENDGUIDEN

WEEKENDGUIDEN

Første del af juleferien er forbi. Du har spist dig mæt i julegodter til den helt store guldmedalje, danset lystigt rundt i ring om juletræet og åbnet de uldne sokker fra farmor. Nu vil du måske gerne væk fra familiens skød og tilbage til Aarhus? Bare rolig, vi guider dig til den sidste weekend i år – som for mange af os også byder på årets værste tømmermænd. Ingen panik. Det guider vi dig også igennem.

 

TORSDAG OG FREDAG

giphy-8

Er vi ikke efterhånden alle klar til at skifte 2016 ud med 2017? Let’s face it; 2016 har budt på flere ting, der ikke var super fede. Eksempelvis ham her, som vi desværre også kommer til at se en del mere til i 2017 //Foto: Giphy

 

Se tv

Kl. Når du vil. Mønt: Gratis!

Du har sikkert haft flere dage, hvor familie og mad har været ret meget i fokus. Det har afslapning måske også, men hvis du trænger til at chille lidt alene, er der altså masser af godt tv at gå i gang med. Du kan jo streame en god serie, og ellers vises der også film som Drive, The Shining og Grusomme mig. Og der kommer også Den store jule- og nytårsbagedyst (som jeg helt sikkert skal se!). Med andre ord er der noget for enhver smag.

 

Tag en skøjtetur

Kl. 12-20. Mønt: Gratis. 45 kr. hvis du skal leje skøjter

Træk lidt frisk luft og kom på glat is foran Musikhuset. Om du er lettere usikker på benene eller en ren prof i kunstskøjteløb, så er en tur på isen aldrig helt af vejen. Det er skægt, ikk’ Bambi?

 

Kom tømmermændene i forkøbet

Kl. og Mønt: Helt op til dig!

Du ved, det er sandsynligt, at du måske ikke har det skide godt (eller om ikke andet er en smule træt) på søndag, så du kan jo lige så godt forberede dig. Find dit nærmeste supermarked og køb det, du ved kan kurere dine tømmermænd. For mig er det en klassisk chips og cola-situation, men whatever works for you!

 

LØRDAG

dronningens_nyt_rstale_2014

Hvilke emner tager Margrethe mon op i år? Du kan jo oddse på det! //Foto: MakeAGIF.com

 

Nytårsaften på Brætspilscaféen

Kl. 14 og frem. Mønt: 30 kr. for at spille brætspil

Er du til en lidt mere rolig nytårsaften, og har du måske ikke lige fundet den fest, du vil til? Så tilbyder Brætspilscaféen et alternativ til nytårsfesten i de hyggelige rammer i Vestergade. Her kan du komme – alene eller sammen med andre – og fejre nytår over et brætspil eller to. Sidste år deltog over 40 personer i festlighederne, og det stiler Brætspilscaféen efter at overgå i år, så tøv endelig ikke med at kigge forbi!

 

Dronningens nytårstale

Kl. 18 på DR1 og TV 2

Om du er royalist eller ej, så er det vel lidt af en tradition, at man skal sætte sig ned med et glas ’et eller andet’ og se, hvad dronningen har at sige til året, der er gået. Hvis der skal være lidt mere action over sagerne, så kan man jo altid oddse på, hvilke ord der ryger over Margrethes læber. Jeg har hørt, at ordet ’Gulddreng’ skulle give ret godt igen.

 

90 års fødselsdagen

Kl. 23.40 på DR1

Selvom du sikkert har set den her utallige gange, så er det for mange en nytårstradition at se butleren James snuble over tigerskindstæppet, mens han gradvist bliver mere og mere tipsy. Sæt festen på stand-by og se Miss Sophie i selskab med fødselsdagsgæsterne til 90 års fødselsdagen. Det er klassikeren over dem alle, inden det nye år skal skydes ind.

 

2017

Kl. 00.00 

Ja, tidspunktet måtte jo komme. Ligegyldigt hvordan du skal fejre den sidste dag i 2016, så er det tid til at poppe champagnen og hoppe ned fra en stol, eller… Hvad du nu plejer at gøre. Nyd det! Og lad os så håbe, at 2017 bringer en masse lækre ting med sig! Og hvis du skal skyde nytårskrudt af, så husk for guds skyld: Brug sikkerhedsbrillerne og gå aldrig tilbage til en fuser. Kh. Mor <3

 

SØNDAG

giphy-9

Plej tømmermændene på den første dag i det nye år. //Foto: Giphy

 

Se skihop

Kl. 13.50 på DR1 

Ja, det er måske ikke det mest spændende, der er at se. Men tømmermandshjernen tænker slet ikke i de baner. Den ser bare, hvad der er at se, og for manges vedkommende er det altså skihop. Så chill med nogle vildt friske mennesker, der kan hoppe sygt langt på et par ski og vær glad for, at det ikke er dig, der skal præstere i dag.

 

Gå en tur

Kl. Når du engang er stået op. Mønt: Helt gratis 

Efter gårsdagens festligheder vil de fleste nok have godt af en mundfuld frisk luft. Så hvis ikke tømmermændene har tvunget dig i fosterstilling på sofaen, så foreslår jeg en gåtur. Og hvis de har – ja, så foreslår jeg, at du hopper let og elegant videre til næste punkt.

 

Spis fastfood

Kl. All day. Mønt: Kommer an på dine cravings

Selvom du sikkert har fulgt mit gode råd længere oppe og købt masser af snacks ind til dagen, så craver du nok også en god omgang snask i løbet af dagen eller aftenen. Og frygt ej, for der er mange af byens spisesteder, der står klar til at modtage din bestilling, selvom det er 1. januar. For eksempel Shawarma King, diverse pizza places og Café GLAD for at nævne nogle stykker – og selvfølgelig også gode gamle McDonalds, hvis du craver cheeseburgere og chili cheese tops.

 

Se tv-premiere

Kl. 20.00 på DR1

Er du igen klar til at følge med i familiedramaet på Grønnegaard? Det er undertegnede i hvert fald, og den første aften i det nye år kan du nyde i selskab med Gro, Signe, Frederik og Emil. Her løber første afsnit af den nye sæson af Arvingerne nemlig over skærmen. Personligt håber jeg at se Gro aka Trine Dyrholm igen kaste onde, stirrende blikke og lange en lussing eller to over disken.

 

Ses i 2017!
// Julie

Skriv en kommentar