I denne uge er det jul, og det kan man altså mærke. Mange af os sidder med eksamen i øjeblikket, men hvis du finder tid til at kigge op fra bøgerne engang imellem, så kommer her en række bud på, hvordan du kan få ladet godt op til jul.

 

torsdag

giphy-1
Varm op til julen med en sassy dans eller to – der er Gløgglich på Train på torsdag. // Foto: Giphy

 

Oplæsning af Charles Dickens Et Juleeventyr

Kl.: 11-12. Mønt: gratis

Hvis ikke du magter mere jule- og eksamensræs, så kom ned på Dokk1 og smæk benene op. Du er garanteret en hyggelig oplevelse, der luller dig helt ned i julegear, når der bliver læst højt af Dickens’ Et Juleeventyr.

 

VESTERLAUGETS JULEBANKO

Kl. 17.30. Mønt: Gratis.

Der er julebanko på Vesterlauget. Allerede når man læser beskrivelsen på deres begivenhed, føler man bankostress i kroppen og bankosved på panden. Hvis du er til alt det hejs med plader og sjov og måske en lille øl, så er det her, torsdag aften skal tilbringes. Og nåh ja, så er der medisterhotdog til dem, der overvejer, hvordan man i alverden kan lægge et event midt i aftensmaden.

 

Gløgglich 2016

Kl.: 22. Mønt: 120 + gebyr

Hvis du allerede nu godt ved, at julen kommer til at medbringe et par ekstra kilo, så tag motionen på forskud. Altså, ikke på fitnessmåden (nej, nej, nej), men på dansemåden! Torsdag er der Gløgglich på Train (og det er sørme 16. udgave af slagsen), og så er det måske lidt ligemeget, om du har afleveret alle eksaminer eller ej. Op i risengrøden med dig. Ud at danse – så er du også klar til at sidde stille og spise hele julen.

 

På gavejagt

Kl. og Mønt: Op til dig

Hvis du stadig mangler de sidste gaver og måske også en sidste overspringshandling, så tag en tur på Strøget. Ja, der er mange mennesker, og ja, det er måske også lidt stressende. Men til gengæld kan du gøre det med snaskede churros i hånden og brændte mandler i lommen. Hvis du venter til hen på eftermiddagen, er rumligheden altså en hel anden: de mange julelys, der danner et smukt tag over hele gaden, er næsten det hele værd. Hvis gågaden ikke er så meget dig alligevel, så har vi lavet en guide over de bedste julegaver fra de mindre butikker i byen her.

 

fredag

I Tivoli Friheden er der pyntet op for alle pengene, og de har fået besøg af Kødbyens Mad & Marked. Mæt dine smagsløg og din trang til jul i de hyggelige omgivelser! // Foto: Amalie Patricia Mortensen.
I Tivoli Friheden er der pyntet op for alle pengene, og de har fået besøg af Kødbyens Mad & Marked. Få mættet dine smagsløg og din jule-craving i de hyggelige omgivelser! // Foto: Amalie Patricia Mortensen.

 

Jul i Den Gamle By

Kl. 10. Mønt: 135 kr. (70 kr. for studerende)

Helt ærligt, så er duften af æbleskiver ret vigtig for min december. Hvis ikke du ejer en æbleskivepande, så kan du jo tage ind til Den Gamle By og ovenikøbet dufte, hvordan æbleskiver duftede i de gode gamle dage. Der er pyntet op til jul, og der er kager i byens ovne. Trænger du til en dejlig gåtur og fine røde kinder, så kast dig ud i juleidyllen – the old fashioned way.

 

Jul i Friheden

Kl. 13. Mønt: 110 kr.

Hvis ikke du har set det endnu, så burde du næsten se at komme afsted. I hvert fald hvis du, ligesom jeg, er en sucker for julelys og god stemning. Tivoli Friheden har for alvor pyntet op til jul med 300.000 julelys, og hvis ikke det er nok til lokke dig afsted, så gæster Kødbyens Mad & Marked også hele herligheden med boder nok til at mætte både smagsløg og øjne. Det er hygge, når det er bedst. Simpelthen. Hvis ikke du tror mig, så tjek Amalies indlæg om Jul i Friheden ud her.

 

lørdag

Lørdag er det juleaften. Har du pyntet dit juletræ? // Foto: Julie Kristensen
Lørdag er det juleaften. Har du pyntet dit juletræ? // Foto: Julie Kristensen

 

Juleaften

Hvis du er typen, der fejrer jul, så er det jo dagen i dag. Hvad end du spiser and, flæskesteg eller en kødfri variant, så kommer dagen for de flestes vedkommende nok til at handle mere eller mindre om mad. Og gaver. Husk at få købt de sidste gaver tidligere på ugen, og husk de franske kartofler til den brune sovs (det er ikke kun en vestjysk ting, vel?).

 

Juleaften for studerende / Christmas Eve for students

Kl. 15-23. Mønt: 100 kr.

Hvis ikke du skal hjem til familien i julen, så er her en god mulighed for at hygge med de mange andre studerende, som sidder i samme situation – hvad end det er på grund af eksamen eller mange kilometer hjem. Studenterhuset åbner nemlig dørene op for en helt særlig juleaften. Der er gløgg og æbleskiver klokken 15, julehygge eller gudstjeneste derefter og endeligt et stort julemåltid. Aftenen sluttes af med dans om juletræet, julesange og gaver.

 

søndag

Hvis ikke du er til julefest, så kan du altid slippe godt afsted med en god julefilm, mens du prøver at huske hvor sød Macaulay Culkin var som barn. // Foto: giphy.
Hvis ikke du er til julefest, så kan du altid slippe godt afsted med en god julefilm, mens du prøver at huske, hvor sød Macaulay Culkin var som barn. // Foto: giphy.

 

En tur på den lokale

For mig er det her en sand tradition. Hvis man ikke er opvokset i Aarhus, så drager man måske til hjemegnen for at fejre jul. Ligesom alle de andre fra hjemegnen. Derfor er den 25. december altså en dejlig dag til at møde de gamle venner til en øl og et spil terninger på den lokale.

 

Aarhus Christmas Takeover – Bernhardt 25/12 (EBK Events)

Kl. 23. Mønt: eventuel entré

Og hvis man altså kommer fra Aarhus, ja, så behøver man heller ikke at sidde hjemme d. 25. Bernhardt åbner op for en rigtig Aarhus-fest for både de boende og de hjemvendte, og hele Aarhus er på gæstelisten. Smid hækletøjet fra dig og dans første juledag væk.

 

DNA Reunion 14 (2016)

Kl. 23. Mønt: gratis før midnat

For 14. år i træk fejres første juledag på Kupé og Train. I år med selskab af Jägermeister og Tuborg. Der er gratis entré og øl mellem 23 og midnat og rigeligt at vælge imellem af tunes og dance moves. Hvad end du er til retro hip hop eller de mere mainstream hits, så er der noget for dig hér. Det er basically to fester i én, så bare go for it – måske kan venneflokken endda blive enige om det samme sted, så.

 

Afslapning og hjemmehygge

Kl. Whenever. Mønt: afhænger af dine præferencer i forhold til TV/streaming

Hvis du ikke magter alt det byhejs, og egentlig bare gerne vil hygge derhjemme, så smæk en god julefilm på. Der mange valgmuligheder; både i forhold til film og medie. Alt efter dine præferencer, kan listen være uendelig. Så her får du en oversigt, over alle de julefilm du kan se på Netflix. Enjoy.

 

Rigtig god weekend og glædelig jul!

// Karolina

 

Forsidefoto: Dennis Kristensen