WEEKENDGUIDEN

WEEKENDGUIDEN

Med 1. søndag i advent, og dermed VINKs første julekonkurrence, blev forrige weekend startskuddet på en måned i kærlighedens og kakaoens tegn. Nu står endnu en weekend for døren, og ligesom de resterende weekender i december måned er det tid til julehygge – men denne gang i kunstens, kreativitetens og kreationernes navn! 

 

TORSDAG

14962785_1790968731186806_390621363567854593_n

Den nye plantecafé ved Godsbanen. //Foto: Facebook

 

KAFFE OG PLANTELIV!

Kl. 15-19 Mønt: Gratis

Kom med til åbningen af et helt nyt cafékoncept i Aarhus! Plantecaféen ved Godsbanen er skandinaviens første plantecafé, der kombinerer byens cafékultur med naturens smukke og grønne liv. Caféen er et samarbejde mellem Plukk og Mokkahouse, og fremover vil man kunne nyde en lækker kop kaffe i grønne omgivelser mandag til fredag fra 9-17. Det glæder vi os til!

 

FREDAG

Niels Erhardsen - Det personlige fotografi //Foto: Facebook

Niels Erhardsen – Det personlige fotografi. //Foto: Facebook

.

FOTOGRAFI-FERNISERING

Kl. 18-20. Mønt: Gratis

Niels Erhardsen, der står bag mørkekammeret på Godsbanen, udstiller på fredag nogle af sine egne analoge fotografier, som vil blive vist frem til d. 15. december på Fotografi på Godsbanen. Udstillingen bliver et nostalgisk og forunderligt tilbageblik i den analoge verden, der er en langt mere omfattende proces end det digitale mylder, vi befinder os i i dag. Tag med, hvis du elsker at nørde fotografi, eller hvis du bare har brug for et afbræk fra vores vilde teknologiske og digitale verden.

 

TERAPEUTISKE TEGNETEKNIKKER MED JOANNA JENSEN

Kl. 14-17. Mønt: Gratis 

Tag med til endnu en fernisering ved kunstgalleriet og caféen TANK i Meljgade, hvor tegneren Joanna Jensen udstiller terapeutisk og farverig akvarelmaling under overskriften “Your Presence in the World is Soothing to My Soul”. Her undersøger Joanna Jensen, hvordan man gennem bestemte tegneteknikker, kan skabe ro i sindet. Under ferniseringen vil der også blive serveret gin af fineste kvalitet, når Aarhus’ egne gindrenge, Spirit of Njord, leverer stilrige og smagfulde G&T’s til arrangementet.

 

DET OVALE RUM

Kl. 19-24:00. Mønt: 30 kr. 

I samarbejde med Kvindemuseet gæster Det Ovale Rum den nye kulturinstallation Dome of Visions og byder på erotiske podcasts, øl og musik. Derudover vil der, med arrangementets tre kvindelige debatører: Nazili Kivi, Dorte Holbek og Anne Metielda Gnansegaram Lygh, være mulighed for en snak og debat om seksualitet og samfund. Billetterne til arrangementet kan købes her, og de giver samtidig gratis adgang til efterfest på Double Rainbow fra kl 24.

 

LØRDAG 

Santa Fun Run //Foto: Facebook

Santa Fun Run. //Foto: Facebook

 

SANTA FUN RUN

Kl. 9:30-11:30. Mønt: 100 kr. for voksne, 75 kr. for børn.

På lørdag kan du få lov til at komme i den vildeste julestemning, når Santa Fun Run strækker sig fra Bispetorvet til Skt. Knuds Torv iført nissemandskostumer og julestemning. Løbet er ikke kun i juleåndens gode tjeneste. Overskuddet fra løbet går nemlig ubeskåret til organisationen Fundamentet, der hjælper byens udsatte sjæle gennem terapi og rådgivning samt en række andre behandlingsforløb. Billetterne til Santa Fun Run kan købes her, så tag med og støt et socialt og lokalt projekt – og kom i den aller bedste julestemning!

 

NORDIC TALES PAPER COLLECTOVE POP-UP

Kl. 13-17:30. Mønt: Gratis 

I Guldsmedgade ligger Nordic Tales’ showroom og concept store. Her leverer drengene bag unikt interiør i den skandinaviske designånd, og på lørdag og frem til d. 16. december kan man supplere julegaveindkøbene, eller oplevelsen, med smukke plakater fra Paper Collective, når Nordic Tales udvides til et Pop-Up galleri. Åbningsreceptionen starter kl. 13, og der vil, udover de fede designer-vibes, være god musik, øl og særlige åbningstilbud at finde.

 

GRISK JULEMARKED

Kl. 11-17. Mønt: Gratis

Galleri Grisk ved Klosterport afholder alternativt julemarked i ægte undergrundsberliner stil, som vi kender det bedst. Her vil der være mulighed for at købe unikke julegaver og stifte nye bekendtskaber med upcoming brands og iværksættere. Samtidig vil der være mulighed for forfriskninger og æbleskiver til arrangementets 10-kroners bar.

GRISK JULEBANKO!

Kl. 19-21. Mønt: 1 plade 50 kr, 3 for 100 kr. 

I forlængelse af julemarkedet afholder Grisk senere på aftenen julebanko, hvor Jøden er vært, og hvor der vil være mulighed for at vinde en masse fede præmier blandt andet fra Puma. Hertil vil der selvfølgelig også være alkohol at finde i 10-kroners baren.

.

SØNDAG

//Foto: Facebook

//Foto: Facebook

 

ARKITEKTSKOLENS JULEMARKED

Kl. 10-17. Mønt: Gratis 

Igen i år er der mulighed for at støtte byens upcoming design- og arkitekttalenter, når Aarhus Arkitektskole åbner dørene for deres årlige julemarked. Her vil der være rig mulighed for at købe unikke og personlige julegaver, komme i en kreativ og inspirerende julestemning, og/eller få stillet nysgerrigheden, hvis man bare er interesseret i at vide, hvad byens kreative hoveder render rundt og laver.

 

GENBRUGSJULEPYNT

Kl. 12-15. Mønt: Gratis

Hvis du selv har lyst til at være kreativ, kunne du ligeledes tage et smut forbi REUSE ved Godsbanen, hvor der vil være mulighed for at lave kreativ og bæredygtig julepynt i form af genbrugsmaterialer. Arrangementet er et godt initiativ, hvis man, som mange, har brug for et afbræk fra julens forbrugsånd, men stadig har lyst til at fejre julen og pynte festligt op!

 

Med det ønsker VINK-redaktionen alle en god weekend og håber, at weekendens juleriger er nok til at du kommer godt ind i december måned – trods eksaminerne måske presser os om ørerne.

Og husk også at deltage i vores adventskonkurrence på søndag!

Skriv en kommentar