Det er en af de sidste weekender, inden julen for alvor sparkes ind i Aarhus. Nyd det kolde vintervejr, imens du enten langsomt varmer op på julemarked eller nyder, at julen ikke er nærværende endnu. Du kan både dyrke kunst, jazz og litteratur – weekendguiden er klar til dig!

 

TORSDAG

Tag VÆK til monologen fra en mand og en tuba torsdag på Teater Katapult. // Foto: Facebook
Tag VÆK til monologen fra en mand og en tuba torsdag på Teater Katapult. // Foto: Facebook

 

Christian Dorph: Kunsten at skrive

Kl. 12.00. Mønt: Gratis.

Weekenden står i litteraturens tegn. Torsdag kommer forfatteren Christian Dorph forbi Godsbanen og snakker om ‘kunsten at skrive’. Christian Dorph startede sin karriere ad poesiens veje, men er senere gået over til hårdslående krimiromaner. Oplægget er interessant både for dig, der har en ustyrlig skrivelyst, og dig, der bare vil høre mere om forfatterens tanker bag sin kunst, og hvor han får sin kreativitet fra.

 

Jazzkoncert med SAFARI

Kl. 20.00. Mønt: Gratis.

Jazz er godt. Svensk jazz er endnu bedre! Du får mulighed for at høre, hvordan det lyder, når nordiske jazzmusikere spiller sammen, hvor SAFARI spiller koncert på Pica Pica på torsdag. SAFARI er en jazzsekstet fra Skurups Folkhögskola, der spiller egenskrevne, moderne jazznumre. Ingen lillefredag uden jazz, smut derfor forbi Pica Pica og få stillet dit musikalske behov.

 

VÆK – en monolog for skuespiller og tuba

Kl. 21.00. Mønt: 40 kr.

En mand og hans tuba. Det er scenen, der er sat torsdag aften på Teateret Svalegangen. Skuespilleren Jens Kepny Kristensen er modtager af Aarhus Teaters Sponser Talentpris 2015, og det er ham, der fremfører monologen, der handler om at finde sin egen vej. Få inspiration til at bane din egen vej, imens du bliver ført væk af en stemme og en tuba.

 

FREDAG

Fordommene om, hvad en spastiker kan, bliver udfordret i dansestykket Splastic. // Foto: Facebook.
Fordommene om, hvad en spastiker kan, bliver udfordret i dansestykket Splastic. // Foto: Facebook.

 

Officiel åbning af Culture Workspace

Kl. 15.00. Mønt: Gratis

Er du vild med Uffe Elbæk? Så kom og mød ham til åbningen af Culture Workspace. Også hvis du ikke er vild med den dansende politiker, bør du møde op for at få en øl og høre lidt om projektet. Culture Workspace er et kulturrigt hus med plads til iværksættere og kreative sjæle, og byder alle velkommen fredag til den officielle åbning.

 

Det Jyske Kunstakademi: Introducing

Kl. 18.00. Mønt: Gratis

Fredag åbner den første fernisering i år på Det Jyske Kunstakademi. Her udstiller de 9 studerende fra første semester sine kunstværker. Kom og oplev spirende kunstneres bidrag til den aarhusianske kunstscene, enten fredag eller en af weekendens resterende dage mellem klokken 14 og 18.

 

Splastic

Kl. 20.00. Mønt: unge under 25 år: 50 kr., studerende: 60 kr.

Dyrk dansen på Teater Katapult i Skovgaardsgade, når to dansere – den ene spastiker, den anden ikke – udforsker værdien i, hvad en spastiker kan, i stedet for at fokusere på hvad han eller hun ikke kan. Det bliver spændende, når både dans og værdier bliver udfordret. Der er derfor god mulighed for at få dine egne perspektiver på handikap udfordret, imens du bliver underholdt.

 

LØRDAG

Julen er lige om døren, på Mejlgade tyvstarter de med julestemningen på lørdag. // Foto: Tumblr.
Julen er lige om døren, på Mejlgade tyvstarter de med julestemningen på lørdag. // Foto: Tumblr.

 

Julemarked på Mejlgade

Kl. 10.00. Mønt: Gratis.

Okay, julen er lige på trapperne! Kom godt i gang med årets julegaveindkøb eller nyd den hyggelige stemning til julemarked i Mejlgade. Du kan gå på opdagelse i madboderne og nyde musikken, der bliver stillet op på dagen, imens du beslutter dig for, om din mor skal have en smuk halskæde, en vase eller lækre lokale fødevarer i julegave. Tag din ven under armen og føl julestemningen i byens hyggeligste gade.

 

ATLAS OVER AARHUS’ åbne skriveværksted

Kl. 10.30. Mønt: Gratis.

Har du en forfatter eller digter gemt i maven, så er der nu mulighed for at få ham eller hende ud. På Gellerup Bibliotek har du mulighed for at få din skrivelyst ud til et skriveværksted i samarbejde med ATLAS OVER AARHUS og 365TEKSTER. Der vil være vejledning af forfattere, og der er efterfølgende mulighed for at få sine tekster udstillet på biblioteket. Alle over 15 år er velkomne, det eneste du skal have med i bagagen er en seriøs lyst til at skrive og at hygge dig med det samtidig.

 

Atlas & VoxHall og Mikkeller Bar Aarhus præs. Holm

Kl. 16.00. Mønt: Gratis.

Et nyt samarbejde er blomstret op i Aarhus bestående af Atlas & VoxHall og Mikkeller. I den forbindelse inviterer de til gratis koncert på Mikkeller Bar Aarhus i Jægergårdsgade med aarhusianske Holm, blandt andet kender fra bandet Yung. Mikkeller er en specialbrygget fadøl, der fra foråret kan nydes på Atlas & VoxHall. Har du lyst til god øl og god musik, så kig forbi på lørdag.

 

SØNDAG

Forkæl dig selv med lækre genbrugsfund på søndag - det er jo godt for miljøet! // Foto: Facebook
Forkæl dig selv med lækre genbrugsfund på søndag – det er jo godt for miljøet! // Foto: Facebook

 

Aarhus Loves Secondhand // Tradono Market at Godsbanen

Kl. 10.00. Mønt: 35 kr.

Du er måske en af dem, der ikke er helt vild med, at julen er lige om hjørnet, og du gider i hvert fald ikke varme op allerede nu! Men markeder, det kan du egentlig godt lide? Så smut forbi secondhand markedet på Godsbanen søndag. Der er masser af muligheder for at forkæle sig selv med lækkert, nyt genbrugstøj, eller måske endda at finde en god gave til en ven, hvis du alligevel bukker under for, at december står for døren.

 

LYTTERIET

Kl. 14.00. Mønt: Gratis

Søndag kan du slå ørene ud og læne dig tilbage, når der er fuld fokus på fortællingen på Dokk1. I samarbejde med Teater Katapult er der plads til, at helt almindelige mennesker kan få lov at dele en oplevelse eller en historie. Temaet i november er ‘min bedste/værste juleoplevelse’, så uanset om du selv har en oplevelse, du vil dele med andre, eller du bare gerne vil høre historier fra det virkelige liv, så slå et smut forbi lillesal og lyt med.

 

Nyd din sidste novemberweekend // Anna.