cropped-VINK-logo-sort.png

Weekenden lader ikke vente længe på sig. Og der er lagt op til en våd en af slagsen – i hvert fald, hvis du er til fri fadøl og fest. Kreativitet og kultur er weekendens moralske vogtere og giver dig incitament til at udforske Aarhus.

 

TORSDAG

Begynd din weekend med et glas vin i Jægergårdsgade. // Illustration: Rico Hvam.
Start weekenden ud med et glas vin i Jægergårdsgade. // Illustration: Rico Hvam.

 

 

BEAUJOLAIS NOUVEAU // VINENS J-DAG

Kl. 18.00 – 06.00 Mønt: 50-200 kr.

Vinen vil strømme til en flad halvtredser for et glas, når festlighederne får lov at brede sig ud på fortovet i Jægergårdsgade. BEAUJOLAIS NOUVEAU er efter eget udsagn vinens J-dag. Du vil også kunne erhverve dig et måltid mad og fornemme den franske stemning omkring olietønder med ild i.

 

RAW TAKES

Kl. 20.00 – 01.00 Mønt: 50-70 kr.

Med musikkonceptet Raw Takes kan du forvente rå og ufiltrerede toner, når bands og artister med støjende guitarer og psykedelisk synth giver den gas i Studenterhus Aarhus. Lad musikkens berliner-vibes drage dig.

 

RELEASE PARTY – HUMMEL HIVE

Kl. 22.00 – 02.00 Mønt: Gratis.

Med en gratis bajer i hånden og sprøde toner fra DJ-drengene er det svært ikke at hoppe med på Hummel-hypen. Hipstereliten og dine mest modebeviste venner dukker op, så hvis det ikke er et trækplaster i sig selv, er det godt, at der også er en ny kollektion at kigge på.

 

FREDAG

Aarhus 2017 er lige straks over os. STAK // BAR hjælper dig med at skabe overblik over programmet. // Foto: Aarhus 2017’s officielle webside.
Aarhus 2017 er lige straks over os. STAK // BAR hjælper dig med at skabe overblik over programmet. // Foto: Aarhus 2017’s officielle webside.

 

STAK // BAR – AARHUS 2017

Kl. 16.00 – 20.00 Mønt: Gratis.

Ved du allerede alt om Aarhus 2017’s projekter under kulturhovedstadstitlen, er der alligevel en god grund til at slå et smut forbi Filmbyen – STAK er nemlig gavmilde og giver fadøl. 2017 er kun et par sider væk i kalenderen, så det er vel også ved at være tid til at skabe sig overblik over de mange kulturtilbud i Aarhus 2017-programmet.

 

DRUNK CREATIVES X UNCLE GREY

Kl. 16.00 – 20.00 Mønt: Gratis.

Er du en kreativ og visionær iværksætter med en mission, eller måske bare nysgerrig på, hvad eller hvem Uncle Grey er? Culture Works’ kreative fredagsbar giver dig muligheden for at slå flere fluer med et smæk. Kommer du alene, er det med stor sandsynlighed, at du går fra fredagsbaren med en promille højere, end da du kom – og en stak visitkort i baglommen på kommende kollegaer, samarbejdspartnere eller nye venner.

 

TURBOCHILD / TRAIN LIVE PÅ DOME OF VISIONS

Kl. 20.00 – 23.00 Mønt: 50 kr.

TurboChild er efter et halv år i kulissen igen klar til at spille koncerter for folket. Dome of Visions vil være stedet, hvor du får muligheden for at opleve dem live i samarbejde med Train. Der loves rock i et rendyrket udtryk for alle pengene.

 

SWAYS MUSIKQUIZ

Kl. 20.00 – 23.00 Mønt: 50 kr.

Nanna Jenner Jensen og Ole Rosenstand Svidt fra GAFFA giver den op som quizmastere. Kender du dem ikke, kommer du (måske) til det, når Sway holder traditionerne i hævd og afholder musikquiz med flotte præmier – vist primært til ganen.

 

LØRDAG

Det perfekte arkitektbillede nedbrydes og et nyt urbant Lalandia opstår. //Foto: Rethink Activisms facebook begivenhed.
Det perfekte arkitektbillede nedbrydes og et nyt urbant Lalandia opstår. // Foto: Rethink Activisms facebookbegivenhed.

 

TAG BYEN // RETHINK ACTIVISM

Kl 15.00 – 18.00 Mønt: Gratis.

Aarhus sprudler af urbane iværksættere, og det gør Rethink Activism opmærksom på. TAG BYEN handler om at gentænke Aarhus’ faciliteter. De traditionelle opfattelser af, hvordan byens rum bliver udnyttet, bliver i et potpourri af kreative ildsjæle vendt på hovedet, udfordret og udviklet på nye måder. Rethink Activism er et projekt under Aarhus 2017 – Europæisk Kulturhovedstad.

 

RECESSION 16

Kl. 20.00 – 02.00 Mønt: 110 kr.

Når Radar lægger rammer til en miniudgave af RECession Festival, er det 16 år siden festivalen for første gang startede med at præsentere navne indenfor den alternative genre for aarhusianerne. Udforsk musikkens alternative genrer i Radars rammer og hop med til fest, når Headquarters hoster det officielle afterparty.

 

AARHUS GLITTER PARTY

Kl. 23.00 – 05.00 Mønt: 50 kr.

Kom iført dit festligste firsertøj eller mest moderigtige outfit, når Double Rainbow giver den op for glitter. Frygt ej, hvis du ikke ligger inde med noget glimmerkluns i klædeskabet. Double Rainbow lover nemlig at bade dig i eksplosioner af glimtende konfetti i løbet af aftenen og natten. Slip din indre dansediva løs og glæd dig til en masse glitter.

 

SØNDAG

 

Dokk1 følger med den digitale tidsalder og udstiller dine bedste billeder af Aarhus online. Foto: Dokk1
Dokk1 følger med den digitale tidsalder og udstiller dine bedste billeder af Aarhus online. // Foto: Dokk1

 

FOTO MARATHON

Kl. 10.00 – 11.00 Mønt: Gratis.

I dag indeholder kameraet i din iPhone (næsten) flere megapixels end dit ene øje. Du får nu muligheden for at udnytte potentialet i din mobiltelefon, når Dokk1 afholder Foto Marathon. Som borger i Aarhus kender du byen bedre end nogen anden, og det vil Dokk1 gerne være med til at udnytte. Polér din fotolinse og sæt fokus på det bedste ved din by. De bedste billeder bliver udvalgt til en digital udstilling.

 

KÆMPE LOPPEMARKED PÅ GODSBANEN

Kl. 10.00 – 15.00 Mønt: 20 kr.

Til de morgenfriske venter der genbrugsfund på Godsbanen. I hvert fald, hvis du er den første til at slå til, når private sælger ud af gammelt guld fra gemmerne til (forhåbentligt) generøse priser. Med mere end 65 stande burde der også være en sag eller flere for dig.

 

BAG EN KAGE

Kl. Når det passer dig. Mønt: Afhænger af ambitionsniveau.

Gemmer du på en indre Sune, Jesper, Louise eller Iben? Måske du i virkeligheden er den fødte Mette Blomsterberg eller Jan Friis? I begge tilfælde er søndag en formidabel dag til at pudse dine konditor-skills af.

Frygter du ikke mel-lunger og åreforkalkning, og er du klar til at imponere Mette med ingefær efter en søndag i kagens tegn, kan du melde dig til 2017 udgaven af Den Store Bagedyst her. 

 

Klar, parat, god weekend!

// Kristoffer