Vi går en lækker weekend i møde! Hvis du også er blevet lidt depri, fordi efteråret endelig har indhentet os, så læs lige med her – for der er masser af måder at få smilet frem på i smilets by.

Torsdag

dsc_0326
Choir of Young Believers på Roskilde Festival i sommers. Jeg håber at pyjamasen får endnu en svingom i Aarhus // Foto: Jan Nowak.

 

Fyraftensoplæg: Affaldsplan ’15-’18

Kl. 16.30. Mønt: Gratis.

Jeg klapper i mine genbrugshænder over, at kommunen endelig har lavet noget, der bare minder om en affaldsplan for bedre sortering. Det er vovet at starte en weekendguide med skrald, det ved jeg godt, men hold nu fast. Der kommer musik senere. Hvis du ikke ved, hvad skrald er, hvordan man sorterer det, eller hvorfor i alverden det har relevans for dig, så stik lige hovedet indenfor på REUSE. De skal nok fortælle dig det.

 

Torsdagsbar: ART BAR

Kl. 17. Mønt: Gratis.

ART BAR er en ny torsdagsbar på Godsbanen. Hvis du spørger mig, så lyder det ret svedigt. Det bliver et månedligt netværksarrangement på Aarhus Billedkunstcenter og kommer til at fungere som mødested for aarhusianske krea-typer, der i selskab med både lokale og undenlandske kunstnere kan get the creative juices flowing. Lækkert.

 

Choir Of Young Believers + support: Visitor Kane på VoxHall

Kl. 20. Mønt: 170,-

Lad mig være helt ærlig. Dette er måske mit all-time favorite band. This Is for the White in Your Eyes spillede på repeat i mine unge ører, mens efterårsbladene faldt på ydersiden af bilruden på en roadtrip i Sverige med mor bag rattet. De udfordrer mig med deres nyeste Grasque og jeg helt og holdent fucking elsker det. Deres signerede setliste fra Radar ligger stadig gemt i en kasse under min seng. Creepy? Måske. Fangirl? Damn straight.

 

Kakkmaddafakka + Support: Jærv / Train Live

Kl. 20. Mønt: 140,- + gebyr.

KAKKMADDAFAKKA udgav nyt album i marts, og hvis ikke deres navn er nok til at lokke dig afsted, så kan den nye lyd det måske. Hvis det slet ikke ringer en klokke, så giver jeg dig lige et øjeblik til at stalke dem lidt. Altså, nu… Vi er kun nået til torsdag – guiden kan vente. Tro mig, det er et lyt værd.

 

Kakkmaddafakkas Spektakulære Efterfest

Kl. 23. Mønt: Gratis.

Rygterne svirrer her på redaktionen – kommer Björk? THE Björk? Altså, Björk-Björk? Svaret er vistnok et nej. Skal vi ikke håbe, at DJ Björk fra Island imponerer alligevel, og er med til at sætte punktum for en vild aften i KMF-regi? Desuden er KAKKMADDAFAKKA jo fra Norge, så måske er castet fra SKAM inviteret? Måske ikke… Men du kan se NRK en anden dag. Hop i danseskoene og sving hofterne mod Sway.

 

Fredag

Kom med til åbningen af Læssøesgades Skatepark. Så er der dømt fredags-vibes!

 

Læssøesgade Skatepark Officiel Åbning

Kl. 15-22. Mønt: Gratis.

Det er jo virkelig street. Dejligt med en skatepark og den fejres selvfølgelig med manér! Tidspunktet for din ankomst afhænger måske af, hvorvidt du arbejder for kommunen eller selv medbringer board. I hvert fald er der lidt for enhver smag, med både vigtige taler, skate-workshop, contests og en grill-pølle + bajer.

 

In Limbo x Moon Loves Honey

Kl. 21.30. Mønt: Gratis.

Hvis du endnu ikke har oplevet Dome of Visions, så er fredag så sandelig en god mulighed! Kuplen gæstes nemlig af to unge upcoming bands fra vores egen smilets by. Det bliver dreamy, indie og rocket, når Moon Loves Honey og In Limbo sætter lyd til Domens visuelt indbydende univers.

 

Lørdag

spraypaint
Besøg Håbets Allé og se kunst in the making

 

Pop up-shop//marokkanske tæpper

Kl. 12. Mønt: Gratis/pris på dit køb.

Er du efterhånden også stået af instagram-ræset med pilea-planter og acai-bowls? Så køb noget, som vitterligt ingen andre har. Tæppekompagniet giver lørdag 25 % på alle varer, så du kan supplere din indretning med tæpper, puder og krukker, der alle er håndlavede af berberkvinder i Marokko. Det hele er unika og derfor også yderst insta-værdigt – hvis du er til den slags.

 

Yard Battle!

Kl. 12-22. Mønt: Gratis.

Hvis du ligesom mig mangler en grund til at hænge ud ved Håbets Allé, fordi det ser ret cool ud, men uden at vide helt præcis hvad du skal gøre af dig selv, så var det her måske noget. Ja, altså, hvis du digger grafitti på sådan en jeg-kan-godt-lide-institut-for-x-agtig måde. Der er mulighed for at battle og spraye selv, men er man ikke i besiddelse af den slags kræfter, så kan man jo passende glo på kunst in the making.

 

Vi sidder bare her

Kl. 20. Mønt: 295,-

På mirakuløs vis formår jeg altid at gå glip af den gyldne trio. Heldigvis spiller de (igen) i musikhuset på lørdag og de får altså mine varmeste anbefalinger. Søg ly fra den blæst, som jeg glemte eksisterede, da jeg troede det var sommer – sæt dig bare her og lad Jørgen smøre dig ind i ord.

 

TAPE: Franske Piger & Blod

Kl. 20. Mønt: 60,-

Jeg kendte ikke til Franske Piger, før jeg fandt mig selv formulere denne weekendguide. Nu er jeg er hooked. Det er lækkert, det er dansk, det er poppet og det er blødt og rart. Personligt er jeg i hvert fald tilbøjelig til at hoppe på min ikke-elektriske cykel og trille ned i Mejlgade og få et kærligt musikalsk klask lige i hjertet. Skal du med?

 

Chinah – Radar (Support: Slowes)

Kl. 20. Mønt: 110,-

Ok, ok, ok, jeg ved godt, at der er meldt ‘få billetter tilbage’. Hvis du ikke er stødt på koncerten før nu, så håber jeg, at du læser WG’en før din nabo. Og at koncerten altså endnu ikke er udsolgt… I hvert fald er det ingenlunde spild af lørdag aften at wrappe dine ører i et umådeligt lækkert chinah-tæppe. Hvis der er udsolgt, så bare sæt musikken på derhjemme – og græd en lille smule, fordi du missede det live.

 

Lil Kleine & Gulddreng / / Train Live // Surprise Act

Kl. 21. Mønt: 200,-

På Roskilde Festival var det nærmest umuligt at udleve en time af døgnets 24 uden Gulddrengens “Model” rungende over teltpladsen. Måske var hele festivalen bidt, måske var det bare vores camp. I hvert fald sidder den fast. Sådan ordentligt meget. Hvis du også ynder at synge om modeller og hvor meget andre bare skal se dig, så kom og lyt til de, der på begivenheden bliver beskrevet som “de dyreste drenge i branchen” – så det er jo nærmest alt for godt.

 

Søndag

Flash dine skills eller get some til Roller Derby
Flash dine skills eller get some til Roller Derby

 

Flagstang Markeder i Musikhuset

Kl. 10-15. Mønt: Gratis.

Selvfølgelig er der også marked i weekenden, hvis man er på jagt efter genbrugsguld. I mandags fik jeg en rimelig retro lampe af en god veninde og blodet har endnu ikke forladt tanden. Hvis du ligesom mig sidder og overvejer, om du mon har plads til mere i lejligheden, så har du helt indtil søndag til at beslutte dig.

 

Fresh Meat – Gratis intro til roller derby! (m/k)

Kl. 13. Mønt: Gratis.

Hvis du også er sucker for rollerskates eller bare gerne vil lære det, så helt ærligt – det her skal prøves. Bliv udfordret på dine skills, små eller store, og lær at rulle baglæns og alt muligt. Du må endda låne udstyr, hvis du trænger. Inden du farer helt op, fordi du om lidt opdager, at det er i Tilst og ikke i Latinerkvarteret, så få lige lukket ned for det og udvid Aarhus-horisonten en smule. Og samtidig dine skateskills. Win-win!

 

Oplev spektakulært kemishow

Kl. 13. Mønt: Gratis.

Hvis du ikke lige er til hjul under fødderne og hellere vil mænge dig med de smarte på madmarked, så er netop denne søndag et godt valg. Kemistuderende fra uni svinger rundt med lever og gær og giver et ordentligt show. Se, det lyder jo både ulækkert og vildt. Hvis du ligesom mig er fan af røg og farver og bang, så kom ned på Aarhus Central Food Market (erhm, det er den på Skt. Knuds Torv).

 

Se South Park

Tidspunkt og mønt er vist lidt op til dig…

Torsdag udkommer det nyeste afsnit South Park i Danmark. Man kan elske eller hade det, men uanset hvad, så var min torsdag for fyldt til fjernsyn. Velkommen søndag, sofa og South Park. Så kan man jo altid håbe, at nogen bager en kage eller laver fries til, så man for en stund glemmer, at man ikke lige fik læst færdigt til på mandag. Ups.

 

God weekend derude

// Karolina

 

Forsidebillede: Dennis Kristensen