Det er officielt efterår. Festugen er forbi. Men Aarhus er som altid fuld af kulturfestivitas. Om du har lyst til at nørde svampe, litteratur eller et spirende kunstunivers, om du vil danse til sprudlende grungetoner eller bare synke ned i biografsædet til forpremiere i selskab med en doughnut  – så er der noget at nyde weekenden med! 

 

TORSDAG

 

13509034_873991022707019_3869625899083765862_n
HAPS Poetry Slam er tilbage på torsdag. // Foto: HAPS

 

TRANGIA-TORSDAG VED VANDET 

Kl. Når sulten rammer, men inden solen er gået ned. Mønt: Det, du køber ind for i Rema. 

Det sidste af sommeren bør udnyttes. Lav mad på trangia ved vandet (eksempelvis pasta med tandorikylling og avocadocreme). Husk en masse øl eller lækker hvidvin i en køletaske, levende lys og et håndklæde til en tur i havet. 

 

LYTTEAFTEN: SØREN ULRIK THOMSEN OG DET GLEMTE KVARTER

Kl. 20.00. Mønt: 95 kr. 

Det er ikke første gang, at Søren Ulrik Thomsen nævnes i VINK’s weekendguide, men der er altså noget over kombinationen af hans lyriske univers og tonerne fra Det Glemte Kvarter. Efter succesen med albummet Rystet Spejl i 2013 er Søren Ulrik Tomsen og Det Glemte Kvarter aktuelle med et nyt album, Power, med digte fra Søren Ulrik Thomsens tidligere samlinger, som fortjener et lyt i Øst for Paradis på torsdag.

 

HAPS: POETRY SLAM

Kl. 20.00-01.00. Mønt: 30 kr. 

I en kamp med ord som våben deltager 10 poeter, som vil fremføre skarp, selvskreven poesi. Dommerpanelet består af publikum. Så kom og lyt, døm og drik en kold øl.   

 

FREDAG

 

Line Of Best Fit omtaler Liimas musik som “Weird in all the right ways.” – jeg er ret enig. // Foto: Son of Marketing

 

POP-UP-UDSTILLING: PROJECTION 

Kl. 17.00-20.00 Mønt: Gratis

På fredag byder RendezvousCurators dig velkommen indenfor i fem kunstnerspirers universer. Oplev blandt andet, hvordan Olga Benedicte undersøger krop og rum gennem lydinstallation og videokunst, og hvordan Søren Kragh giver sine værker et primitivt præg ved at benytte Microsoft-programmet, Paint, med dets begrænsede funktioner. Pop-up udstillingen finder sted på Vester Allé 26, 1. sal. Tjek de fem kunstnere ud på Rendezvous Curators hjemmeside.

 

UNDER GUD, OVER LOVEN

Kl. 19.30. Mønt: 195 kr/95 kr. for studerende eller unge under 25.  

I 2013 afslørede journalist Morten Pihl i Jyllands-Posten, hvordan overlæger fra Rigshospitalet havde misbrugt forskningsmidler til private formål. Teaterinstruktør Morten Lundgård har sat sig ned og læst alle artikler om sagen og har herfra hentet inspiration til et dramastykke, der kredser om en særlig kultur, der hersker blandt en flok hjertekirurger. De føler sig hævet over loven, mens de redder liv, og selvjustitsen sløset fordufter. Under Gud, Over Loven er et teaterstykke, der forener det muntre og det mørke. Kan opleves på Svalegangen til og med d. 15. september.

 

LIIMA – ATLAS

Kl. 20.00. Mønt: 160 kr. 

De tre Efterklang-medlemmer Mads Brauer, Casper Clausen og Rasmus Stolberg har sammen med den fabelagtige, finske perkussionist, Tatu Rönkkö haft gang i et særligt musikprojektet under bandnavnet Liima. Numrene på debutalbummet ii er inspireret af Finland, Berlin, Istanbul og Madeira, hvor gutterne hvert sted har brugt en måned på at suge indtryk og skabe lyd og herefter, under ganske intime forhold, fremført den nyskrevne musik i de omgivelser, den er inspireret af. Hør det samlede resultat fredag aften på Altas. Inden da kan du selvfølgelig smuglytte på SOUNDCLOUD.

 

 

LØRDAG

sidstenat-galleri7
Lørdag er der forpremiere på den spanske prisvindende film Sidste nat i Caracas. Midaldrende Armando, som er tandteknikker, indleder et særligt forhold til den dragende, farlige og unge fyr Elder – på godt og ondt. // Foto: Proud

CYKELTUR RUNDT OM BRABRAND SØ

Kl. Når du er morgenfrisk. Mønt: Omkostninger ved en eventuel snackkurv. 

Pump og pimp din cykel. Find din mest aktive ven. Passér for én gangs skyld hipstercaféerne, køb lunt morgenbrød (Nummer 24 kan anbefales) og cykl en tur rundt om Brabrand Sø. Den er undervurderet. Nyd morgenmad og medbragt kaffe i en termokande ved et udvalgt spot i septembersolen.

 

LITTERATURENS DAG OG BOGFEST

Kl. 10.00 (til søndag kl. 16.00). Mønt: Gratis

Lad lørdagen stå på litteraturnørderi på Godsbanen. Hør oplæsninger fra både internationale forfattere, såsom spanske Lucas Ruiz, og lokale Aarhusforfattere, blandt andre Sofie Eriksdatter. Der vil også være paneldebatter, workshops og poetry slam på programmet. Til “bogfesten”, som fortsætter søndag, vil der være mulighed for at gøre sig et kup og købe sjældne bøger – både nye og gamle.

 

PROGRAMRELEASE, FORPREMIERE OG DOUGHNUTS: SIDSTE NAT I CARACAS: PROUD! FILMFESTIVAL 

Kl. 19.00-21.00. Mønt: 95 kr. 

I Øst for Paradis afslører PROUD! Filmfestival årets labre program og viser forpremiere på filmen Sidste nat i Caracas, som blandt andet har vundet Den Gyldne Løve for bedste film ved filmfestivalen i Venedig. I filmen følger vi Armando, en midaldrende tandteknikker, som nyder betalt selskab fra unge mænd. Da han møder den unge Elder, indleder de to et intenst, grænseudviskende forhold. Se traileren her. Husk, at der er doughnuts inden filmvisningen.

 

GRUNGEPARTY PÅ V58

Kl. 22.30. Mønt: 40 kr. 

Sea of Sorrow og V58 byder op til dans, når fredagen dedikeres til de tidlige 90’eres grunge med musik fra Alice in Chains og Pearl Jam Tribute bands. Gakkede grungetoner sørger for, at det ikke bliver en kedelig aften. 

 

 

SØNDAG

 

Dediker den sidste dag i weekenden til svampenørderi med Natur Retur. // Foto: Fotoinspiration
Dediker den sidste dag i weekenden til svampenørderi med Natur Retur. // Foto: Fotoinspiration

 

MORGENYOGA VED ØBODERNE

Kl. 10-11. Mønt: Donation – kontant eller MobilePay alt efter økonomisk råderum.

Morgenyoga hitter og både lørdag og søndag hiver Baluna og Camille de morgenfriske gennem yogaøvelser fra den alsidige stilart, Ashtanga Fusion Yoga. Der lægges fokus på styrke og udholdenhed. Arrangementet afhænger dog af vejret, så hold øje med begivenhedens facebookside en time før. Glem ej yogamåtte.

 

SVAMPETUR MED NATUR RETUR

Kl. 16.00. Mønt: Gratis

Der har været lidt solskin denne sommer, der har også været silende regn – deprimerende. Og dog. Svampe elsker – modsat os – når sommerens sol afbrydes af lidt regn og rusk. Lad den sidste dag i weekenden være svampesøndag. Natur Retur ser nærmere på svampevæksten i Marselisborgskovene og giver dig en lektion i, hvad du bør vide om svampetyper, svampes biologi og vigtigst: Svampe i køkkenet. Mødestedet er Strandskovvej, 8270 Højbjerg ved parkeringspladsen på højre hånd før Ørnereden, når man kommer inde fra byen. Medbring praktisk tøj og svampeinteresse.

 

AARHUS STREET FOOD

Old news, men den nye, sikre vinder. Street Food-oasen ved Rutebilstationen har mad, der mætter, hvad enten du lyster det mexicanske køkken, vietnamesiske Banh Mi’s eller bare en saftig gourmetburger – og ingen behøver at blive enige. Kom af sted, hvis ikke du har været der endnu – og også hvis du har – og nyd de mange boder og den muntre madglæde.

 

Hav en sprød weekend i septembersolen!

//Therese

 

Coverfoto: Dennis Kristensen