WEEKENDGUIDEN

WEEKENDGUIDEN

Sidste weekend i Festugen står på festivaler, foredrag og selvfølgelig et par fester.

 

 

Torsdag

 

Mangler du en fed T-Shirt til samlingen, så skaf din nye til Kulbroen Festival. Foto: Kulbroen Festival facebook begivenhed.

Mangler du en fed T-Shirt til samlingen, så skaf din nye til Kulbroen Festival. //Foto: Kulbroen Festivals facebook begivenhed.

 

Madklubben Pop-Up X Aarhus Festuge

Torsdag til lørdag. Mønt: fra 50 kr.

Torsdag ruller Madklubben hele vejen fra København ind på Klostertorv for at udvikle deres nye Aarhus-koncept. Få din appetit stillet for en flad 50’er, mens du med sprittusch tagger dine livretter og idéer til serveringer på Madklubbens køkkenvogn.

 

Kulbroen festival

Torsdag til lørdag. Mønt: 50 – 100 kr.

Kulbroen er på mange måder det nye sort. Også selvom det eneste kul, der er at finde på Sydhavnen, er det kul der varmer grillen op, når der bliver lavet mad til Kødbyens Mad & Markeds arrangementer. Kulbroen Festival er den uformelle pendant til Aarhus Festuges mange officielle begivenheder. Med musik, mad og masser af fest er det svært ikke at blive fristet til at joine festlighederne.

 

Forfatterarrangement med Søren Ulrik Thomsen

Kl. 18.30. Mønt: Gratis.

Boghandleren Kristian F. Møller har inviteret Søren Ulrik Thomsen til at fortælle om og læse op fra sin seneste bog; EN HÅRNÅL KLEMT INDE BAG PANELET med undertitlen ”Noter fra eftertiden”. Bogen er en samling af kortere tekster, der omfavner alt fra det rå til det rørende.

 

 

Fredag

 

Aros holder ferniseringsbar på fredag. Knæk og bræk. Foto: Aros’ facebook begivenhed.

Aros holder ferniseringsbar på fredag. Knæk og bræk. //Foto: Aros’ facebook begivenhed.

 

Food Festival

Fredag til søndag. Mønt 70 – 170 kr.

Er du lige startet på en kur, hvor du kun må indtage opløst proteinpulver med en syntetisk bismag af jordbær eller kakao, skal du bare springe videre til næste punkt i guiden.

Hvis du derimod er typen, der hænger ud ved skranken i din lokale bagerbiks for at hustle smagsprøver, vil Food Festival forkæle dine smagsløg med et bredt udvalg af madretter og delikate fødevarer. Køb din billet her.

 

Ferniseringsbar: ”No Man Is An Island – the Satanic Verses”

Kl. 16.00. Mønt: Gratis.

Aros lægger fredag rum til en fantastisk kombination af cocktailbar og kunstudstilling. Oplev blandt andet Ron Muecks ”Boy” i nye omgivelser og lyt til live-musik leveret af Total Hip Replacement.

 

Hiphop & Burgers 3.0

Kl. 16.00. Mønt: 30 kr.

Det er igen blevet tid til burgere, bajere og bas, når Hiphop & Burgers inviterer til endnu en omgang sprød hiphop ved Institut for (X) på Godsbanerne. Da alt til arrangementet koster 30 kr., kan du selv lave et hurtigt regnestykke og finde ud af, hvor mange mønter du skal medbringe – alt efter hvor mange burgere og bajere du regner med at konsumerer.

 

Vektor – Bærlim

Kl. 23.00. Mønt 50 kr.

Hvis din fredag skal være lig med festtid og ”fuck festugen attitude”, så find dine mest farverige klude frem og vær med til fyre op for floor til endnu en fabelagtig fest.

 

 

Lørdag

 

Gutterne fra Den Sorte Skole giver dig en lektion i det at vende plader på Dokk1. Foto: Facebook begivenheden.

Gutterne fra Den Sorte Skole giver dig en lektion i det at vende plader på Dokk1. //Foto: Facebook begivenheden.

 

Aarhus Samtale: Den Sorte Skole

Kl. 11.00. Mønt: Gratis.

Ligger du inde med en pladesamling og ønsker at vide mere om, hvordan du kan komme til at vende plader med stil og sample dit eget Sh*t, skal du helt sikkert med i kulissen, når DJ-duoen Den Sorte Skole kvit og frit giver en lektion i deres samplekundskaber live via storskærm.

 

Lørdagsvibes x Aarhus Festuge

Kl. 21.00. Mønt: Gratis.

Drudenfuss inviterer festugens festligste folk til billige G&Ts, der kan nydes til tonerne fra Kasper Centio og Lasse Rønne, der først stopper med at vende vinyler, når de segner bag pulten. Max dit dankort ud, fordi du elsker Gin & Tonics, eller giv den gas til lyden af Drudens DJs. Det kan kun blive en fest.

 

 

Søndag

 

Hotdogs en masse – Plej dine tømmermænd og giv den gas! Foto: Facebook begivenheden.

Hotdogs en masse – Plej dine tømmermænd og giv den gas! //Foto: Facebook begivenheden.

 

Hotdog DM 2016 (En del af Food Festival)

Kl. 11.00. Mønt: 50 – 200 kr.

Har du været ude at hamre fadøl og flasker i festugen eller til en fest, giver Food Festival dig (traditionen tro) muligheden for at pleje tømmermændene med et udsøgt udvalg af hotdogs, når der afholdes DM i pølse og brød på Tangkrogen.

Det vil være muligt at smage på både traditionelle og nyere fortolkninger af den folkekære spise; hotdoggen.

 

Subkulturen indtager Mølleparken

Kl. 12.00. Mønt: Gratis. 

Tag din norm-core ven ved hånden og udforsk undergrunden sammen med blandt andet Skraldecaféen, når Mølleparken, også kendt som zoologisk park, på grund af dens mangfoldighed, kommer til at danne rammerne om en anderledes sommerfest med subkulturen i højsædet.

 

Husk at der er masser af officielle og uofficielle festugearrangementer derude. God weekend!

 

// Kristoffer Roland Poulsen

 

 

Coverfoto: Pernille Thorup Nørbo

Skriv en kommentar