cropped-VINK-logo-sort.png

Kristi Himmelfartsferien byder på en række loppemarkeder og koncerter rundt omkring i byen. Kapsejladsen fredag står dog som weekendens headliner med et utal af dertilhørende afterparties. Heldigvis kan du pleje dine tømmemænd lørdag med klatring og opera – og på søndag skal du huske, at det er mors dag!

 

 TORSDAG

 

På TAPE kan du danse kaotisk til Halshug og Oxx. // Foto: Facebookevent
På TAPE kan du danse kaotisk til Halshug og Oxx. // Foto: Facebookevent

 

Århus Kræmmermarked 2016

Kl. 10. Mønt: 40 kr. for voksne.

Kristi Himmelfartsferien byder som sædvanligt på kræmmermarked på Tangkrogen. Det starter torsdag og varer helt til søndag. Alle dage åbner standene klokken 10 og lukker klokken 19 (og søndag klokken 18). Der er mere end 200 kræmmere, så der skulle være rig mulighed for at finde nyt grej til hjemmet.

 

FRITZ-KOLA TAKEOVER X MOONLIGHT CLUB // HeadQuarters

Kl. 19. Mønt: Gratis. 

“Det eneste du skal nu, er at lade dig forføre og lade dine fødder gøre resten af arbejdet” – sådan lyder budskabet fra Moonlight Club. Her følger en torsdagskalas med god stemning og lækre tunes. Lad dig forsvinde i det aarhusianske natteliv og dans til solen står op. DJ fra klokken 20-03.

 

TAPE: Halshug, Oxx & Bad Stroke

Kl. 20. Mønt: 60 kr.

Varm op til weekenden på TAPE, hvor Halshug og Oxx sætter tempoet og lader tvivlen blive uden for døren. Det bliver vildt, det bliver helt sikkert svedigt, og det bliver lige akkurat kontrolleret kaos. Dørene åbner klokken 20.

 

One Night – Fits All // DMF Jam feat. Sue Ballingall på Fatter Eskil

Kl. 20. Mønt: Gratis. 

ONE NIGHT – FITS ALL er den nye jamscene på Fatter Eskil og præsenteres i samarbejde med DMF – Dansk Musiker Forbund. Atmosfæren bliver uhøjtidelig, det er nye musikere, ny musik og god stemning. Baren lover desuden SU-venlige priser.

 

Torsdagjazz – Myrtue/Sommer/Hagner/Bugge

Kl. 21. Mønt: Gratis.

Café Smagløs åbner igen op for Torsdagsjazz, og det foregår, som det plejer: numrene er helt crisp, og de bliver spillet for allerførste gang – lige foran dig. Det er råt, uøvet og intet er planlagt. Denne gang er temaet forår. Kom med til en aften i musikkens, hyggens og umiddelbarhedens tegn.

 

FREDAG

 

Fredagen står i kapsejladsens tegn. Kom tidligt og få en plads og en brandert. // Foto: Facebookevent
Fredagen står i kapsejladsens tegn. Kom tidligt og få en plads og en brandert. // Foto: Facebookevent

 

Kapsejlads

Kl. 06. Mønt: Gratis.

Fredag står i Kapsejladsens tegn. De barske af jer står op før solen for at kapre en plads omkring søen. Tag afsted med dine venner, dine studiekammerater eller din fulde underviser. Fyld tasken med øl og snacks. Fang en mariehøne på vejen og bed om godt vejr.

 

In Between / In Transit

Kl. 16. Mønt: Gratis.

En udstilling om livet i limbo. Hvordan er det at forlade sit hjem og være på flugt? Hvordan er det at vente på accept – både statsligt og kulturelt? Galleri Image åbner for en intim udstilling om store forandringer i livet og mødet med en ny kultur.

 

Fernisering / NoName

Kl. 17. Mønt: Gratis.

I Godsbanens foyer kan du fra på fredag opleve en udstilling om køn. Alle kunstnerne er anonyme, og temaet har været til fri fortolkning. Udstillingen undersøger, hvad der sker, når man fjerner navn og køn fra kunsten. Udstillingen er derfor et eksperiment, der opfordrer til at gøre op med vante forestillinger. Udstillingen vises frem til 18. maj.

 

Kapsejlads afterparty

Kl. 18. Mønt: Afhænger af festen.

Tag for dig af retterne. Fredag er et tag-selv-bord af efterfester. Vælg den vildeste, bedste eller bare den, der er tættest på parken. For eksempel er der uofficiel efterfest på Studenterhuset ellerofficiel fest på Train og Kupé, hvor blandt andet Johnson kommer og squeezer den sidste fest ud af dig.

 

By Proxy (DK/NO): Stop Being Poor

Kl. 20. Mønt: 95 – 150 kr.

På Godsbanen kan du se en stærk forestilling om kapitalisme, masseproduktion og overvågende kontorfællesskaber med gourmetkaffe. Som et sansebombardement udforsker forestillingen den kapitalistiske medborgers livscyklus: Arbejd, Fortær, Dø.

 

LØRDAG

 

Lørdag kan du opleve opera på gaden. // Foto: Facebookevent
Lørdag kan du opleve opera på gaden. // Foto: Facebookevent

 

Retroguld loppemarked på Godsbanen 

Kl. 10. Mønt: 30 kr.

Sjove lamper, gamle støvsugere og et hav af Madam Blå-kaffekander. Hvis du er på jagt efter godter til lejligheden eller den perfekte gave til mors dag, så er loppemarkedet på Godsbanen et godt sted at starte. Dørene er åbne både lørdag og søndag.

 

TUSK – en gadeopera

Kl. 11.30 og kl. 13. Mønt: Gratis.

Hele gaden er up for grabs, når AUT (Aarhus Unge Tonekunstnere) præsenterer gadeoperaen TUSK. Gennem en montage af citater, der spænder fra den antikke filosofi til nutidige hverdagsscenarier, beretter operaen en grundlæggende fortælling om det at være menneske, om livet, kærligheden og døden. Det hele foregår i Jægergårdsgade, og hvad end du målrettet opsøger operaen eller blot passerer forbi, vil du opleve, at det ikke helt er, som det plejer.

 

Second Hand Bazar

Kl. 12. Mønt: Gratis.

Også i Studenterhuset kan du få luftet dine SU-mønter. Her står den på tøj, accessories og andet godt. Det er gratis at tage en kigger – men du kan også købe en stand og få solgt ud af gemmerne.

 

Late Night Bouldering

Kl. 20. Mønt: 90 kr.

Hvis du først er trillet ud af sengen sen eftermiddag og trænger til at få rusket de sidste tømmermænd fra Kapsejlads ud af kroppen, så tag dine mindst lige så slatne venner under armen og tag ud i Aarhus Boulders og kridt fingrene til en omgang klatring. Der er musik, discolys og spændende udfordringer!

 

SØNDAG

 

Kom med Natur Retur på jagt efter tang og brændenælder. // Foto: Facebookevent
Kom med Natur Retur på jagt efter tang og brændenælder. // Foto: Facebookevent

 

Mors dags brunch

Kl. 10. Mønt: 145 kr.

Husk at det er mors dag! Invitér din mor med på Kvindemuseet til lækker brunch i deres økologiske café. Under måltidet byder Kvindemuseet på oplæg om unge mødre og om singlemødre, og herefter er der debat om moderskabet i et moderne, frisindet samfund.

 

Klap en hund-dag 2016 + Loppemarked

Kl. 12. Mønt: Gratis.

Støt Dansk Dyreværn og kom og klap en hund. Der er kaffe og kage, og du kan både sælge og købe ting på loppemarkedet – og en bod er endda gratis! Kom og gæt hvilken hund, der spiser en pølse hurtigst.

 

Forårs Flow & Hatha Yoga i det fri

Kl. 12.30. Mønt: Gratis.

Hvis weekenden har været hård ved dig, så tag en måtte under armen og tril mod udendørsfitness i Risskov. Her er der flow yoga og udstrækning med Hatha Yoga. Slip tankerne og stræk kroppen godt ud i det lune forårsvejr.

 

Brændenælder, trangia og tangbudding!

Kl. 13. Mønt: 70 kr.

Sammen med Natur Retur kan du nu samle tang og brændenælder og se, hvad der kan laves af lækre sager ud fra ingredienser, som findes i naturen omkring os. Du kan allerede nu begynde at overveje, hvordan en budding af tang tager sig ud. Der er kun plads til tyve, og det er først til mølle! Mødested: Iskiosken ved Moesgaard Strand

 

Rigtig god weekend! // Karolina

Coverfoto: Dennis Kristensen