WEEKENDGUIDEN

WEEKENDGUIDEN

Der er en gigantisk glødende kugle derude i rummet et sted, som skinner ned i gaderne. On/off, naturligvis. Med sit lys og sin varme drager den os ud i Aarhus’ byliv. Forhåbentlig kommer den til at skinne om kap med vores svedige pander i den kommende weekend, der, for at nævne et lille udpluk, byder på afslappende yoga, fest i Vestergade og en hyldest til mangfoldigheden. Og en masse dans.

TORSDAG 

I det gamle Pakhus holder to arkitekter og otte kunstnere til og danner et kunstnerisk værkstedsfællesskab, Pakhus 64, der tilmed arrangerer kulturaftner. Kom til fernisering og salon på torsdag. // Foto: Pakhus 64's facebookside

I det gamle Pakhus holder to arkitekter og otte kunstnere til og danner et kunstnerisk værkstedsfællesskab, Pakhus 64, der tilmed arrangerer kulturaftner. Kom til fernisering og salon på torsdag. // Foto: Pakhus 64’s facebookside

 

Morgenyoga på Lynfabrikkens tagterrasse

Kl. 8.00-9.00. Mønt: 50 kr.

Vidste du, at yoga er en træningsform, der går 5000 år tilbage? Yoga handler ganske simpelt om at styrke krop og sind. Hvorfor ikke gøre det torsdag morgen, under åben himmel, mens du nyder udsigten over Aarhus fra LYNfabrikkens tagterrasse? Den dygtige yogainstruktør Janni Daugaard vil instruere i åndedrætsøvelser, diverse yogastillinger (ægte kærlighed til kroppen) og afsluttende meditation. Herefter kan der købes en kold forfriskning eller en lækker kaffe i LYNfabrikkens bar. Yogatimen er for alle – garvede yogadyrkere såvel som de, der ikke helt ved, hvad det der yoga, som alle snakker om, er for noget. Betaling forgår via mobilepay til Janni på +45 31663103 eller ved at medbringe kontanter på dagen. Ej at glemme: Yogamåtte og tæppe. Tip: Send en sms til Janni og forhåndstilmeld dig – LYNfabrikkens tagterrasse er lille og intim.

 

Fernisering og Salon 64 på Pakhus 64

Kl. 18.30 Mønt: Gratis.

HOMEPARTY er en fællesudstilling, hvor de to kunstnere Marianne Markvad og Lisbeth Thingholm har taget udgangspunkt i intet andet end 60’er og 70’er-billeder fra det herlige blad, Bo Bedre. Kunstnerne har brugt hver deres medie til at bearbejde de samme billeder, og udfordrer på den måde hinandens kunst. Dog begge med en konceptionel tilgang og en særlig, utraditionel brug af materialer. Herefter er der SALON 64: et kulturaftenskoncept, der byder på oplæg om kunst samt snak, mad og hygge. Der er suppe kl. 19, Slots til en 5’er, og man er også hjerteligt velkommen til at medbringe egne drikkevarer.

 

Torsdagskalas

Kl. 19.00-3.00. Mønt: Gratis.

Der er kalas på Head Quarters. Ordbogen kan oplyse følgende synonymer til ordet kalas: ”drikkegilde”, ”orgie”, “sjov” og ”lystigt lag”. HQ byder torsdag aften op til dans, og det skal foregå til sprudlende og frække carabiske rytmer. Også forskellige klubber med skæve genrer kommer forbi. Heriblandt Moonlight Club med sine r&b tunes og diskorytmer. Dans også til garage og fransk house, når Badminton Bentzon gæster HQ.

 

FREDAG

Har du nogensinde set dans på domkirkens tårn? Som en del af festivalen "Verdensbilleder" kan du opleve dansegrupper fra verden over – blandt andet den spanske dansegruppe Delréves. // Foto: Aarhus City

Har du nogensinde set dans på domkirkens tårn? Som en del af festivalen “Verdensbilleder” kan du opleve dansegrupper fra verden over – blandt andet den spanske dansegruppe Delréves. // Foto: Aarhus City

 

FESTIVAL: VERDENSBILLEDER

Kl. 10.00. Mønt: Gratis.

Aarhus City inviterer til stemningsfyldt kulturfestival. Den står blandt andet på mad, musik og dans med blikket rettet mod verden. I Latinerkvarteret er der fransk gastronomi og lyd. Der er engelske delikatesser på Clements stræde og Europæisk marked i spiseteltet på Storetorv. Bæredygtighedsudstilling på Rådhuspladsen. Webergrillkurser på Storetorv. På Bispetorv kan alt lige fra thailandske toner til Thomas Buttenschøn opleves. Her vil der også være dans – hvad med afrikansk? Er du til de spanske bevægelser, så danser dansegruppen Delréves vertikal dans på Domkirkens tårn. Dette er lille udsnit af festivalen, som forløber frem til midnat og desuden fortsætter lørdag. Tjek programmet ud her.

 

CLUB LET’S DANCE PÅ HQ

Kl. 19.00-5.00. Mønt. Gratis.

Head Quarters river dig med tilbage til 80’erne og 90’erne. Fredag aften slås dørene op til en lille oase a rock’n’roll. Her skal der skal danses til New Order, Fleetwood Mac, Chemical Brothers, The Weeknd og Prince.

 

EN FREDAG NAT I DET FRI

Kl. Frivilligt. Mønt: Gratis.

Et alternativt natteliv er at finde i det fri. Hvornår har du sidst tilbragt din fredag nat udendøre omsvøbt af en sovepose, der stinker herlig af bålrøg? Pak lejrbålsoutfittet og skiundertøjet, soveposer, trangia og noget fra Knorr, en lighter og nogle mennesker du godt kan lide. Og husk også en guitar og eventuelt kaffe/baileys til flammerne. Slå jer ned i et shelter med tilhørende bålsted i udkanten af Aarhus. Lejrpladserne kan blandt andet findes ved Egå Engsø, i den sydlige del af Lisbjerg Skov og i Hørhaven – ved sidstnævnte kan stranden byde på natbadning i måneskæret. Se lejrbålspladserne og book shelter hos Friluftsliv Aarhus. Medborgerlighed og lovlydighed er jo vigtigt: Der må kun laves bål ved et bålsted, og der må ikke slås telte op. Nyd en nat i den friske sommerluft.

 

LØRDAG

Kom til Vestergade 2016 på lørdag. // Foto: Vestergadefest

Kom til Vestergade 2016 på lørdag. // Foto: Vestergadefest

 

VESTERGADEFESTEN 2016

Kl. 10.00-23.55. Mønt: Gratis.

Lørdag bliver Vestergade spærret af og udsmykket med en rød løber. Alt liv flyttes ud på gaden. Butikkerne holder gadesalg, og caféer og restauranter serverer udendørs. Du kan måske starte dagen med yoga og meditation på den røde løber (10-11). Senere vil der blandt andet være loppemarked og kunsthåndværk og modeshow. Der er naturligvis også musik på programmet: gademusikanter, gårdmusikanter og pianister. Du kan se, hvordan hele dagen kommer til at forløbe på Vestergadefestens begivenhed på Facebook.

 

FESTIVAL PÅ BORGERSCENEN

Kl. 12.00. Mønt: 65 kr., 40 kr. for studerende.

Der er 12-timers festival på Borgerscenen med opvisninger, forestillinger og musik hele lørdag. Oplev blandt andet stykket Borgerdokumentet, et rørende og sjovt øjebliksportræt af livet i Østjylland, eller lad dig opsluge af ”Elevatorføres” syrede lydlandskab og psykedeliske toner. En billet gælder til hele festivalen, og man kan komme og gå, som man vil. Vær dog opmærksom på, at der hersker først-til-mølle-princip. Se programmet og køb billet på Aarhus Teaters hjemmeside.

 

AFTER PRIDE PARTY PÅ G-BAR

Kl. 20.00-5.00. Mønt: Gratis entré frem til midnat. 

Aarhus Pride 2016 skal rundes af med en saftig, festlig aften i mangfoldighedens navn. Hyldesten til homoseksuelle, biseksuelle og transseksuelle fortsætter på G-bar, hvor der skal danses og drikkes. DJ Charlotte Lyyn gæster festen kl. 20, og DJ Magnussen kl. 23, og de sørger begge for sprød støj over stilhed. Og kom da og udnyt double up på cocktails før midnat.

 

LATE NIGHT BOULDERING

Kl. 20.00. Mønt. 90 kr. entré. Gratis for medlemmer.

Aarhus Boulders holder klatrefest på Graham Bells Vej. I laserlysets skær skal du klatre, alt hvad din krop kan kapere, drikke øko-øl og hoppe i vildmarksspa. Der er lagt op til en anderledes lørdag aften.

 

SØNDAG

Strandbaren er åbnet, og det skal da udnyttes! // Foto: FotoTrine (vildmedfoto.dk)

Strandbaren er åbnet, og det skal da udnyttes! // Foto: FotoTrine (vildmedfoto.dk)

 

SØNDAG I PARADIS: IKKE HER FOR AT BLIVE ELSKET

Kl. 11.00. Mønt: 120 kr. for brunch og film. 185 kr. hvis den skal stå på champagnebrunch.

En søndag i Paradis indebærer brunch eller champagnebrunch, som kan nydes fra kl. 11 og frem til kl. 12. Herefter kan du lade dig omfavne af det bløde biografsæde og opsluge af en god film. På søndag vises ”Ikke her for at blive elsket”. Den midaldrende foged Jean-Claude Delsart sumper i livets meningsløshed. Midt i den sorte stagnation møder han den forlovede Francoise til tango. I takt med tangoens trin opstår der en intimitet mellem de to, og måske står livet ikke stille længere. Filmen inviterer dig ind i en sørgmodig verden prydet med humor.

 

BOLD OG KOLDE BAJERE PÅ STRANDBAREN

Kl. 12-20. Mønt: Gratis entré.

Udnyt at strandbaren er åbnet, saml en flok og brug banerne til beach fodbold, beach volley, whatever, mens solen forhåbentlig bager. Hold en pause med en kold øl i hånden eller nyd god mad fra Martin Ib – de har fået fish’n’chips. Lidt praktisk: Strandbaren ligger samme sted som sidste år, men grundet en masse byggeri, så gå ned for enden af Dagmar Petersens Gade og følg den lille afmærkede grussti til Strandbaren. En søndag forsvinder hurtigt i Strandbarens sand.

 

Hav en skønherlig weekend! Sprøde solskinshilsner // Therese

Coverfoto: Dennis Kristensen

Skriv en kommentar