cropped-VINK-logo-sort.png

Med masser af musik, masser af poesi, en smule kunst, lidt udfordrende mad og en debat om ateisme så har du opskriften på den kommende weekend i Aarhus, og det ser allerede ret lækkert ud!

 

TORSDAG

// POP REVO
// Foto: POP REVO

 

Pop Revo 2016

Kl. Torsdag til lørdag. Mønt: Torsdagsbillet 70 kr., fredagsbillet 250 kr. og lørdagsbillet 250 kr., partoutbillet 400 kr.
Pop Revo er en festival, der præsenterer legesyg indie musik – nyt som gammelt. På programmet kan du blandt andet finde kunstneren The Space Lady, der oftest optræder som gademusiker. Man vil måske mest kategorisere hende som en “outsider”, når hun i sine optrædener står med en blinkende Asterix-hat på, men hun formår også at bringe en vis charme igennem.

Udover The Space Lady kan du også opleve kunstnere som Seth Bogart,Kikagaku Moyo eller Mueran Humanos. Hvert band har sin egen lyd og vil uden tvivl give en helt fantastisk oplevelse, som giver mulighed for at brede musikkendskab og skabe nye erfaringer.

 

DEBAT: Er ateismen blevet en ny religion?

Kl. 17.15. Mønt: 120 kr. (For medlemmer af ARoS Klubben og ARoS27 koster det 45 kr.)
For noget tid siden lavede Ateistisk Selskab nogle religionskritiske busannoncer, der siden da har skabt en heftig debat mellem troende og ikke troende. Denne debat har Politiken valgt at tage op på ARoS denne torsdag.
Overfor hinanden vil formanden for Ateistisk Selskab, Anders Stjernholm, og Politikens ateismekritiske kronikredaktør, Christoffer Emil Bruun, spørge sig selv, om ateisme i realiteten ikke selv er ved at blive en ny religion.

 

Slow Flow @Yoga i det fri

Kl. 18.30-20. Mønt: Gratis.
Tag med til yogaens verden, når Yoga i det fri endnu engang indtager Riisskov. Denne gang vil den stå på en dynamisk og styrkende flow yoga time med yogainstruktøren Simone Elisabeth Nielsen. Udover styrke vil det også være en time, hvor du får muligheden for at finde ro og nærvær.

 

FREDAG

Det er musik og tekst fra Ace of Bases plade 'Happy Nation', der ligger til inspiration for teaterforestillingen af samme navn, som du denne fredag kan opleve. // Foto: Ace of Base
Det er musik og tekst fra Ace of Bases plade ‘Happy Nation’, der ligger til inspiration for teaterforestillingen af samme navn, som du denne fredag kan opleve. // Foto: Ace of Base

 

Vild med Ord Festival

Kl. Fredag fra kl. 12.30 til lørdag kl. 16.30. Mønt: Fra 60-100 kr. (Men der er også nogle arrangementer, der er gratis)
I løbet af weekenden vil litteraturen i den grad indtage Dokk1’s lokaler. Det betyder, at du i løbet af dagene vil kunne opleve foredrag, film, musik og quiz og få mulighed for at komme helt tæt på dine yndlingsforfattere. Alt sammen under det samlede tema Modsætninger der bl.a. kan være liv/død, mand/kvinde, nat/dag, god/ond. Et stærkt tema der udover at sætte gang i refleksioner også vil kunne starte nogle diskussioner. Det fulde program kan du se her.

 

Opening: Broken Head / Martin Aagaard Hansen

Kl. 16-18. Mønt: Gratis.
Hvis du ikke er så meget til litteratur, kan du denne fredag i stedet tage et smut forbi Galleri Jacob Bjørn, hvor der er åbning af Martin Aagaard Hansens soloudstilling ‘Broken Head’.

Martin Aagaard Hansen er en kunstner, der beskæftiger sig med minimalistisk og abstrakt maleri, men selvom malerierne i deres udtryk er minimalistiske kan processen være lang og interessant. Det kan for eksempel være en fascination af lærredets måde enten at krympe eller strække sig på.
En smagsprøve (samt en Q&A med kunstneren) kan du se her.

 

Happy Nation

Kl. 17. Mønt: 60-125 kr.
Teater Katapult er kendt for sin til tider kontroversielle samtidsdramatik. I deres forestillinger er det ønsket at få publikum til at slå autopiloten fra og forholde sig til det, der sker – ikke bare på scenen, men også i samfundet generelt, og denne gang er ikke anderledes.
Happy Nation er en teaterforestilling, der ønsker at sætte fokus på, at selvom Danmark igen og igen kåres til at være det lykkeligste land, så er vi også det land i verden, der tager næstflest lykkepiller.

 

“Happy Nation er en stikpille til os selv og nationen. Publikum kommer på enabsurd, poetisk og musikalsk tour de force gennem H.C. Andersens nationalklenodie, gennem svinestien, gennem traumer fra skoletiden, auditions og international berømmelse

 

LØRDAG

  En af de digtere, du kan møde til Poesi På Skrå, er Caspar Eric, der har skrevet langdigtet Nike; om det at leve med et handikap og folks forventning om, hvordan han skal have det. // Foto: Casper Eric

En af de digtere, du kan møde til Poesi På Skrå, er Caspar Eric, der har skrevet langdigtet Nike; om det at leve med et handikap og folks forventning om, hvordan han skal have det. // Foto: Casper Eric

Godsbanens Forårsmarked 2016

Kl. 11-20. Mønt: Gratis.
Denne lørdag åbner Godsbanen op for årets forårsmarked, hvor der vil være fyldt med blandt andet design-, mad-, og kunsthåndværksboder. Derudover vil du have muligheden for at udforske Godsbanens Åbne Værksteder, komme til åbent hus på Institut for (X) eller tage til filmvisning med Food Film Festival i Remisen.

 

Kend din tang

Kl. 12-13. Mønt: Gratis.
Hvis du elsker at ekserimentere med mad, er dette en oplagt mulighed for at lære mere om tang. Tang kan nemlig bruges i alt fra suppe og salater til is og budding, og så er det oven i købet utrolig sundt!

Så hvis du gerne vil vide, hvordan du kan bruge tang i din madlavning og endda også lære, hvordan du selv samler det, så kom med, når Natur Retur kommer og lærer basics fra sig!

 

Råger med gevær og kniv og gaffel

Kl. 15. Mønt: Gratis (men begrænsede pladser, så tilmelding er nødvendig)
Hvis det ikke er nok udfordning med tang i maden, så har du muligheden for at prøve råger, men der er en hage ved det; de skal skydes og flåes, før de kan nydes.

Det er Smag på Aarhus, der står bag denne anderledes middag, men inden, den går i gang, vil jæger og biolog fortælle om det at være jæger og være vært for enautentisk jagt efter råger, og hvorfor råger egentlig er skadedyr.

 

Poesi På Skrå

Kl. 16. Mønt: Gratis.
Denne omgang af Poesi på skrå byder på ingen mindre end Caspar Eric, Christian Dorph, Pia Juul og Jørgen Leth. Så hvis du endnu ikke har været med, når Godsbanens tag og gård forvandles til et amfiteater med tribune op af taget og scene i gården.. Så er denne lørdag en rimelig god dag at starte. For udover en fantastisk pleje til dine ører med poesi og kærlighed til dine smagsløg med streetfood fra Spiselauget, så vil aftenen som noget nyt blive afsluttet med musikalsk forkælelse. Jonathan Schultz fra Schultz and Forever indtager scenen solo og slutter det hele af med koncert under åben himmel.

 

SØNDAG

 Amerikanske Fear Factory gæster denne søndag Voxhall og byder på en aften med ordentlig dødsmetal. // Foto: Fear Factor
Amerikanske Fear Factory gæster denne søndag Voxhall og byder på en aften med ordentlig dødsmetal. // Foto: Fear Factor

 

Søndagsdokumentaren

Kl. 14-15.45. Mønt: Gratis.
Som sædvanlig byder Dokk1 på dokumentarfilm om søndagen, og denne gang kan du se den danske anmelderroste Armadillo. Filmen følger en gruppe danske soldater i krig og har særligt fokus på to unge soldater, der er draget i krig for første gang. Med brug af hjelmkameraer bliver de seks måneder, hvor soldaterne står overfor fjenden, til en meget personlig kamp.

Hvis du synes, det lyder spændende, så tag forbi Hjørnet på Dokk1.

 

Fear Factory + special guest: Textures

Kl. 19. Mønt: 180 kr.
Hvis du denne søndag føler, at der er lidt for stille, og du egentlig bare gerne vil have, der skal ske lidt vildt, så vil jeg foreslå dig at tage ned på Voxhall og høreFear Factory. Fear Factory spiller en blanding af dødsmetal og industrial metal tilsat diverse elektroniske virkemidler, og i slutningen af 90’erne hørte de til et af de mest innovative og indflydelsesrige metal-bands overhovedet.

Så hvis du ikke kan lide de afslappende søndage, eller bare synes dødsmetal er det fedeste, så tag forbi Voxhall!

 

Hav en dejlig weekend! // Amalie Patricia

Coverbillede: Gruenbaum